fbpx

Prijeli domnevnega morilca 4-letnega Mohameda in 6-letnega Eliasa

Policisti so nato osumljenca aretirali na njegovem domu v zvezni deželi Brandenburg. Identifikacija trupla še poteka (foto: epa).

V Nemčiji so prijeli moškega, ki naj bi umoril štiriletnega begunca Mohameda iz Bosne in Hercegovine, ki so ga pogrešali, odkar je pred skoraj mesecem dni izginil izpred centra za registracijo v Berlinu. Truplo štiriletnika so našli v avtomobilu osumljenca, ki je priznal, da je umoril še enega dečka.

Mohameda je njegova mati izgubila 1. oktobra v gneči pred centrom za registracijo prosilcev za azil v Berlinu. Izginotje je sprožilo množično iskalno akcijo. Otrokovo truplo so domnevno našli v četrtek v avtomobilu osumljenca, potem ko je mati 32-letnika, ki je sumila, da je sin vpleten v zadevo, poklicala policijo.

Umorjena kmalu po ugrabitvi
Danes ponoči je moški priznal, da je umoril še enega dečka, in sicer šestletnega Eliasa iz Potsdama, ki je izginil julija, ko se je igral pred hišo staršev. Osumljenec je policiji povedal, da je Eliasa tako kot Mohameda umoril kmalu po ugrabitvi ter da je njegovo truplo zakopal pri kraju Luckenwalde v Brandenburgu. Na tem območju so policisti kasneje našli truplo, ki ga sedaj še preverjajo.

Policija in oblasti doslej niso želele ugibati o motivu, ki bi storilca, ki je delal kot varnostnik v Brandenburgu, gnal k tako okrutnemu dejanju.

B. O., STA