fbpx

Prodaja Teslinih avtomobilov vztrajno pada

foto: epa

Medtem, ko je podjetje Tesla sporočilo lansiranje novega Modela 3 na trg, je vrednost njihovih delnic strmoglavila, kar sovpada tudi s slabo junijsko prodajo električnih avtomobilov tega podjetja. Številke razkrivajo tudi padec prodaje električnega vozila SUV Model  X, in to kar za 37 odstotkov glede na lanski junij.

Proizvodnja novega Modela 3 bo po besedah lastnika Elona Muska v decembru dosegla 20 tisoč vozil mesečno. Hkrati dodaja, da bo podjetje doseglo predvideno izdelavo 80 tisoč avtomobilov v letu 2017 in kar 500 tisoč v prihodnjem letu. Medtem pa kritiki opozarjajo, da bo podjetje doseglo le polovico predvidene količine proizvodnje novega Modela 3, istočasno pa pada tudi prodaja starih modelov X in S na domačem trgu.

ELon Musk (foto: epa)

Ob tem vizionarsko podjetje električnih avtomobilov pretresajo tudi obtožbe in škandali o spolnem nadlegovanju in rasni diskriminaciji na delovnem mestu. Ena izmed redkih ženskih inženirk pri Tesli, AJ Vandermeyden, je februarja letos vložila tožbo zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja in diskriminacije. Podjetje toži tudi Dewitt Lambert, ki trdi, da je v letih 2015 in 2016 doživljal nenehno rasno obarvano nadlegovanje, tako od nadrejenih kot sodelavcev, še piše Breitbart.

U. V.