fbpx

Protestniki s svinjsko glavo v štabu Angele Merkel

Foto: epa

Antimuslimanski protestniki so zaradi svojega nestrinjanja s politiko nemške kanclerke njeno pisarno napadli s svinjsko glavo, na kateri je bilo pripeto žaljivo sporočilo, vsebine katerega pa policisti niso želeli razkriti. Nemčijo sicer že nekaj časa pretresajo “prašičji protesti”, ki so v največji meri odziv na nepriljubljeno politiko odprtih vrat za migrante. 

Svinjsko glavo, s katero so protestniki protestirali proti politiki odprtih vrat, z njo pa užalili tako kanclerko kot muslimane, so našli pred štabom Angele Merkel v Stralsundu v severovzhodni Nemčiji, kjer je začela svoj pohod na oblast. Migrantska kriza je veliki meri zmanjšala priljubljenost njene vladavine. Nemška kanclerka je bila dolga leta najpopularnejša političarka v državi, sedaj pa jo podpira le še slaba tretjina državljanov.

Zaradi nemške politike je ekonomska velesila Nemčija samo v lanskem letu sprejela več kot milijon migrantov, ki so na svoji poti do končne destinacije kršili številna pravila EU in schengenskega območja. Neupoštevanje lastne zakonodaje je eden izmed poglavitnih vzrokov za porast nezadovoljstva v Nemčiji v zadnjem času, ki bi lahko botrovalo tudi razpletu, da Merklova po volitvah leta 2017 ne bo več nemška kanclerka, poroča Express.

Ž. K.