fbpx

Prve primere okužb s koronavirusom že potrdili na Hrvaškem in v Avstriji – le še pri nas uradno nič?!

Foto: Twitter

Na sosednjem Hrvaškem in v Avstriji so potrdili prve pozitivne primere okužbe s koronavirusom Covid-19. Hrvati so ga ugotovili v bolnišnici v Reki in sicer pri enem izmed devetih pacientov, ki so delali v Italiji. Prav tako so dve okužbi potrdili na avstrijskem Tirolskem, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA sporočil deželni glavar Günther Platter.

Mlajši moški je okužen z novim koronavirusom in je na zdravljenju na kliniki za infekcijske bolezni v Zagrebu, je danes sporočil hrvaški premier Andrej Plenković. Kot pišejo hrvaški mediji, so okuženost ugotovili v bolnici v Reki, kjer so sprejeli devet delavcev iz Italije, ki so kazali znake koronavirusa. Pri enem izmed njih so testi potrdili okužbo s Covid-19.

“Okužena je mlada oseba. Okužba je blagega tipa. Omenjena obolela oseba se počuti dobro,” je povedal hrvaški predsednik vlade Plenković na tiskovni konferenci. Okuženi se nahaja na kliniki Dr. Frana Mihaljevića v Zagrebu. Pri ostalih sedmih pacientih, ki bi naj bili okuženi s koronavirusom, pa so testi pokazali negativen rezultat.

Okužene s koronavirusom so potrdili v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem, le Slovenije se virus izogiba?!
Pandemija koronavirusa je vedno bolj prisotna v sosednjih državah, kjer so uradno potrdili primere koronavirusa. V Italiji so zabeležili že sedem smrtnih žrtev, le v Sloveniji odhajajoča vlada zanika resnost krize. Povsem nam je pošla zaloga zaščitnih mask, zdravstvenemu osebju niti niso podali informacij, kako ravnati z morebitnimi pacienti okuženimi s koronavirusom.

Luka Perš