fbpx

Putin je zrel za mednarodno sodišče: Obstreljuje humanitarne koridorje, otroške bolnišnice, stanovanjske hiše, vrtce in šole!

Foto: DailyMail

Ruskega diktatorja Vladimirja Putina človeške žrtve ne ganejo, niti na ruski niti na ukrajinski strani. Kot je znano v boj pošilja mlade fante, ki so prepričani, da odhajajo na vojaške vaje, njihovi sorodniki v Rusiji pa so naravnost šokirani, ko izvedo, da jih je Putin poslal na ukrajinsko fronto. Še manj pa ga po poročanju Poljske tiskovne agencije PAP skrbijo življenja žena, otrok, sirot in invalidov, ki skušajo preko humanitarnih koridorjev priti na varno. Je pa po poročanju medijev, Putinova luksuzna jahta, že v začetku februarja zapustila pristanišče v nemškem Hamburgu. Za svoje razkošje in udobje je izvrstno poskrbel. Podobno nekateri Rusi (katerih sinovi nosijo glavo naprodaj), poudarjajo, da ima Putin na obali Črnega morja dvorec. Gre pa izpostaviti še nekaj: pred leti se je trinog samooklical za “tipični produkt sovjetske patriotske vzgoje”. In ta njegov, od “sovjetskega ponosa” zblojeni ego, rezultira v neobčutljivosti do strahovitega trpljenja malih ljudi, medtem ko on ruskim tankom poveljuje iz udobnega naslanjača in celo grozi z jedrskimi konicami. Poglejmo si nekaj srhljivih prizorov preteklih dveh noči. 

Peti dan ruske invazije na Ukrajino, po PAP, ruska vojska napada vojaška in civilna letališča, nadzorne točke, objekte namenjene protiletalski obrambi, pomembne infrastrukturne objekte, mesta in oddelke ukrajinske vojske. Ob tem prihajajo vesti o resnih kršitvah mednarodnega prava. Putinove oborožene sile so namreč raketirale stanovanjske objekte v kraju Žitomir v osrednji Ukrajini in Černigovu na severu Ukrajine. Najhujše bitke pa potekajo v neposredni bližini Kijeva. Ruskim izstrelkom so močno izpostavljeni tudi prebivalci mesta Harkov.

Obenem v javnost prihajajo poročila o ruskem obstreljevanju humanitarnih koridorjev, ki se uporabljajo za transport ranjenih žena, otrok in sirot. Ob tem ruske sile popolnoma ignorirajo prošnje ukrajinske strani, da bi se omogočilo evakuacijo poprej že omenjenih skupin in gibalno oviranih oseb. Posledično je bilo ranjenih več civilistov. Še posebej tragično pa je dejstvo, da so te ljudje Ruse nekoč dojemali kot svoje brate in sestre. Sovražnik z nepredstavljivo brutalnostjo uničuje hiše, bolnišnice, vrtce in šole. Rusi so obstreljevali celo otroško bolnišnico v Kijevu, posledično pa je življenje izgubil en otrok, še štirje otroci pa so bili ranjeni. Po ukrajinskih uradnih podatkih, je od pričetka invazije življenje izgubilo že 352 civilistov, od tega 14 otrok.

Na spodnjih videoposnetkih lahko med drugim vidimo bombardiranje civilnih stanovanjskih objektov v Harkovu, bombardiranje civilnih avtomobilov v Harkovu, prikazan je tudi videoposnetek v noči zbombardiranega Harkova. Eden od posnetkov pa prikazuje gorečo šolo v Harkovu. Kot je pripisal avtor videoposnetka se mi trga srce ob pogledu nanjo. Na enem od videoposnetkov vidimo tudi posledice padca rakete na stanovanjski objekt v mestu Černigov. Stanovanjski objekt je zajel ogenj, število žrtev pa še ni znano. Pojavil se je tudi posnetek, kako je en sam civilist z živim ščitom zadržal prodirajoči tank. Prvi spodnji posnetek pa prikazuje, kako je raketni izstrelek zadel stanovanjski blok v samem Kijevu. Rusi lažejo, da ne ciljajo civilnih objektov.

https://twitter.com/EmineDzheppar/status/1497999596802523137?s=20&t=Gx9Ea4NpgtQtfRYnqjMsJA

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1498209951365402624?s=20&t=hq9XFawJ6VoCRDmZOAZtQQ

https://twitter.com/reppolska/status/1498046708982321153?s=20&t=h6KKgbr9hpoBopDFicIzWQ

https://twitter.com/_SkipperGrumpy/status/1498245778468388867?s=20&t=WyjWU5h5jaTxjwrv5zb4gQ

https://twitter.com/nafroncie/status/1498173835232829441?s=20&t=m4bNNPjwAIJK8WMy-YogEQ

Prestreljen avtomobil v mestu Harkov. V ozadju otroško igrišče. (Foto: Twitter)

Poškodovan avtomobil. Na fotografiji vidne tudi otroške igrače. (Foto: Twitter)

Obstreljevanje civilnih ciljev v Harkovu. Goreči osebni avtomobili. (Foto: Twitter)

Letališče v Žitomirju naj bi zadel izstrelek ruskega raketnega sistema Iskander. (Foto: Twitter)

V Černigovu so ruske rakete ranile 16 civilistov. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg