Ramazan v letu 2019 veliko smrtonosnejši od lanskoletnega: Džihadisti sprožili kar 187 terorističnih napadov v 30-ih državah sveta

Foto: epa

Med letošnjim islamskim praznikom ramazan so džihadistične skupine sprožile kar 187 terorističnih napadov v tridesetih različnih državah sveta. Pri tem so povzročili 911 smrtnih žrtev in 1006 ranjencev.

Letošnji ramazan se je izkazal za bolj smrtonosnega od lanskoletnega. Statistični podatki kažejo, da se je nasilje skrajnih islamistov povečalo, s tem pa se je tudi število smrtnih žrtev povečalo za deset odstotkov v primerjavi z letom prej.

Če je lansko leto zaradi posledic terorizma med ramazanom umrlo 841 ljudi, je letos število naraslo na 911. Skupno število žrtev, vključno z ranjenimi, pa je naraslo za pet odstotkov. Največ ljudi je umrlo leto 2017, in sicer kar 1639.

Edwin Mora/Breitbart News

Teroristični napadi med muslimanskim svetim mesecem.

Med vsemi skrajnimi islamističnimi skupinami največ terorizma povzročajo talibani, sledi ISIS z Boko Haram, nato pa sledijo tudi druge skupine. Nekoč zloglasna Al Kajda je na zadnjem mestu po številu žrtev, poroča Breitbart.

Edwin Mora/Breitbart News

Graf, ki prikazuje število žrtev po terorističnih skupinah. Črna barva prikazuje smrtne žrtve, rdeča pa ranjene.

C. Š.