fbpx

Ravzpita tihotapka migrantov Carola Rackete toži Salvinija, ta ji odgovarja: “Nemška komunistka, tista, ki se je zaletela v ladjo finančne policije …”

Carola Rackete je brez dovoljenja vplula v pristanišče na Lampedusi, zaradi česar so jo aretirali in ji odredili hišni pripor. Foto: družbena omrežja

Nemška kapitanka reševalne ladje Sea Watch 3 Carola Rackete je v petek v Rimu vložila civilno tožbo proti italijanskemu notranjemu ministru Matteu Salviniju. Očita mu izkoriščanje družbenih omrežij za spodbujanje sovraštva in zahteva, da zbriše svoje profile, poročajo tuje tiskovne agencije.

V tožbi očita ministru, da uporablja besede, ki blatijo, izražajo globoko sovraštvo in celo odvzemajo človeško dostojanstvo, zato zahteva ukinitev njegovih računov na družbenih omrežjih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Racketejeva je konec junija z rešenimi migranti na krovu na silo vplula v pristanišče na Lampedusi kljub prepovedi italijanskih oblasti. Salvini pa je razvoj dogodkov okoli ladje Sea Watch 3 komentiral na družbenih omrežjih in Racketejevi večkrat nalil čistega vina.

Vodja Lige se je že v četrtek odzval na napoved tožbe. “Nemška komunistka, tista, ki se je zaletela v ladjo finančne policije, je državno tožilstvo pozvala, da zaprem svoje strani na Facebooku in Twitterju. Meje smešnosti ne obstajajo. Torej lahko uporabljam Instagram,” je dejal minister.

Nemška kapitanka je konec junija s svojo ladjo Sea Watch 3, na krovu katere je bilo več deset migrantov, brez dovoljenja vplula v pristanišče na Lampedusi, zaradi česar so jo aretirali in ji odredili hišni pripor, ki ga je sodišče pozneje odpravilo. Proti njej sicer poteka preiskava zaradi pomoči pri nezakonitih migracijah.

Demokracija.si