fbpx

Razkrit namen islamskih skupnosti: Muslimanska politična aktivistka v ZDA pozvala k džihadu proti Trumpovi administraciji

Foto: epa

Palestinsko-ameriška politična aktivistka Linda Sarsour, ki je sodelovala pri organizaciji ženskega protesta, ki je bil organiziran v protest izvolitve novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je prejšnji teden pozvala k džihadu oziroma sveti vojni proti Trumpovi administraciji. 

Sarsourova je spregovorila na letni konferenci Islamskega združenja Severne Amerike, za katerega obstaja prepričanje, da so ga ustanovili pripadniki Muslimanske bratovščine, kljub temu, da združenje navaja, da začetki segajo v čas vzpostavitve Muslimanskega študentskega združenja leta 1963. Islamsko združenje Severne Amerike predstavlja največjo krovno skupino muslimanov v Severni Ameriki. Barack Obama se je leta 2015 celo srečal s predstavniki združenja, kljub temu, da ima skupina kontroverzne poglede in domnevne povezave z radikalnimi gibanji.

Foto: epa

Belo hišo po njenem vodijo fašisti, beli supremacisti in islamofobi
Ob citiranju preroka Mohameda je Sarsourova izrazila upanje, da bo Alah upor proti tistim, ki zatirajo muslimanske skupnosti, razumel kot obliko džihada in dodala, da borba proti tiranom in vladarjem ne poteka le v tujini in na Bližnjem vzhodu, ampak tudi v Združenih državah Amerike, kjer po njenem prepričanju v Beli hiši vladajo fašisti, beli supremacisti in islamofobi. Prisotne donatorje je pozvala k temu, naj ne donirajo le v gradnjo mošej, ampak v vodstvo naslednje generacije.

Foto: epa

Zavzela se je za podporo muslimanskega kandidata za guvernerja
Po njeno bi bilo nujno podpreti delovanje lokalnih muslimanskih organizacij in podpreti kandidaturo demokrata Abdula El-Sayeda, ki se poteguje za mesto guvernerja v ameriški zvezni državi Michigan, ki bi v primeru izvolitve postal prvi muslimanski guverner. Poleg tega je napadla tiste demokrate, ki so v preteklosti onemogočili, da bi muslimani napredovali znotraj stranke in dodala, da verjame, da bo El-Sayed spremenil ta trend. Demokrat Dov Hikind, ki je v preteklosti že pogosto kritiziral Sarsourovo, je opozoril, da je treba njene besede vzeti zelo resno in dodal, da je dejstvo, da napade spodbujajo prav nevarni slogani.

Abdul El-Sayed (Foto: YouTube)

N. Ž.