fbpx

Rokerica iz Britanije, ki se je pridružila ISIS, hoče domov, a si ne upa, ker je na Pentagonovem seznamu za odstrel

Foto: youtube

Punk rokerica Sally Jones, ki se je v Siriji pridružila teroristični skupini Islamska država, zdaj toži svojim prijateljem in pri tem celo preliva solze, ker bi rada zapustila prestolnico teroristične skupine Raqqo in se vrnila v Veliko Britanijo, a si ne upa – ker je na Pentagonovem seznamu za odstrel.

Punk rokerica Sally Jones, ki se je pridružila Islamski državi, je svojim prijateljem zaupala, da si želi zapustiti teroristično skupino in se vrniti v Veliko Britanijo. Prijatelji “džihadistične neveste” so dejali, da je obupana in si želi samo še v varno zavetje svojega doma, potem ko je bil njen mož Junaid Hussain ubit v napadu z dronom. Vendar pa je 45-letnica, ki je svojega sina odpeljala v Sirijo, na seznamu Pentagona za odstrel, ker je s svojim možem načrtovala več kot deset terorističnih napadov. Junaid je bil sicer računalniški heker iz Birminghama, umrl pa je v napadu ameriških dronov na Raqqo leta 2015. Eden izmed napadov, ki sta jih načrtovala, je vključeval ugrabitev nekdanjega ameriškega vojaka, njegovo mučenje pa sta želela posneti tudi s kamero. Načrtovala sta tudi napad, kako bi eden od najstnikov postrelil na stotine ljudi na koncertu ali v nočnem klubu.

Prijateljica Aisha je izdala: “Joče, ker se hoče vrniti v Veliko Britanijo, vendar ji ISIS tega ne dovoli, ker je zdaj ‘vojaška žena’. Rekla mi je, da se želi vrniti v svojo državo.”

Sally Jones. Foto: YouTube

Se želi vrniti v Britanijo, da bi se tam razstrelila?
Jonesova je sicer nekoč igrala v ženski punk rock skupini, kasneje pa je zbežala iz svojega doma v Kentu, da bi se v Raqqi, teroristični prestolnici ISIS, poročila. Eden od videov Islamske države pa prikazuje, kako Jonesova vodi žensko vojsko, imenovano al-Khanssaa Brigada, in ji poveljuje, te vojakinje pa so prisegle tudi zvestobo džihadu. Nekateri zahodni strokovnjaki predvidevajo, da bi se Jonesova morda želela razstreliti s samomorilsko bombo, če bi se vrnila v Veliko Britanijo, saj je nekoč zapisala: “Vem, kaj delam. Raj ima svojo ceno in upam, da bo to cena za Raj.” Prav tako so prepričani, da je Jonesova prek družbenih omrežij rekrutirala na desetine žensk, preden so njene profile ukinili.

Iz Velike Britanije je pobegnila s sinom Jojom, ki se zdaj imenuje Hamza, medtem ko jo je njen drugi, 18-letni, sin zapustil.

Jo je Junaid samo izrabil, poročil pa ne?
Jonesova pa je objavila tudi vrsto groženj na družbenih spletnih omrežjih. Na eni izmed objavljenih fotografij se pojavi tudi z AK-47, medtem ko je oblečena v črno burko. Svojega 11-letnega sina pa uporablja kot človeški ščit, piše Daily Mail. Finančno je sicer nekako preskrbljena, saj od ISIS zaradi smrti svojega moža prejema mesečno plačilo v višini 590 evrov in še bonus vsakih nekaj mesecev v višini 220 evrov, ker je vdova “šahida” ali mučenca. Neka aktivistka pa trdi, da se Junaid z Jonesovo sploh nikoli ni poročil, ker “je starejša, borci ISIS pa imajo rajši mlade deklice”.

Kristjane si želi obglaviti s topim nožem
Nekdanja vodilna kitaristka v punk rock skupini, ki je v Veliki Britaniji ves čas živela od socialne pomoči, je prek spleta izjavila, kako si želi obglaviti kristjane s “topim nožem”. Zdaj sicer uporablja psevdonim Umm Hussain al-Britani, spravila pa se je tudi nad Jude in hvalila Osamo bin Ladna. Nad njenim početjem je globoko pretresena njena družina, ki se ne more sprijazniti, da je sprejela radikalen islam.

M. S.