fbpx

Rusija in njene težave s covid-19 – nad kršilce karantene kar z droni in helikopterji

Foto: epa

Ker je virus po svetu ubil že skoraj 250 tisoč ljudi, se je Rusija odločila, da bo okrepila ukrepe za upočasnitev širjenja pandemije znotraj svojih meja.

Iz Rusije poročajo, da so zabeležili že 145 tisoč primerov okužb in preko 1356 mrtvih zaradi posledic koronavirusa. Rusija je samo danes potrdila preko 10 tisoč novih primerov okužb, s tem pa je po številu okužb prehitela Kitajsko, Turčijo in Iran.

Kot se je v Veliki Britaniji Boris Johnson, se je s koronavirusom prav tako okužil tudi ruski predsednik vlade Mikhail Mishustin. Ker je v samoizolaciji, s predsednikom države Vladimirjem Putinom komunicira preko videoklicev.

Foto: epa

Po poročanju The Moscow Times je predsednik Vladimir Putin podaljšal karanteno in ustavitev dela do 11. maja, saj je bilo opaziti skokovit porast primerov okužbe. Po poročanju The Russian National Guard v Rusiji uporabljajo drone in helikopterje za nadzor in prisilo ljudi skozi majske praznike. Droni in helikopterji pošiljajo informacije o kršitvah pristojnim organom, ki izdajajo kazni za nespoštovanje odlokov.

Po besedah ministra za industrijo in trgovino Denisa Manturova so ruske lekarne dobro založene z maskami in je Rusija odpravila prepoved izvoza medicinskih mask, respiratorjev ter drugih sanitarnih izdelkov.

Sara Kovač