fbpx

Rusija ob ukrajinski meji kopiči zaloge krvi

Zaloge krvi za transfuzijo. (Foto: epa)

Ameriški mediji poročajo, da Rusija na mejo z Ukrajino pošilja zdravstveno osebje in zaloge krvi. To sicer še ne pomeni, da bo do ruske invazije zagotovo prišlo, so pa zaloge te življenjske tekočine nujni predpogoj za izvedbo vojaške operacije. 

Informacije potrjujejo anonimni ameriški uradniki, ki poudarjajo, da gre za še en ključni element, ob ocenah, da se na meji nahaja okoli 100 tisoč ruskih vojakov, poroča Polonia Christiana.

Tako zaloge krvi kot tudi medicinskega osebja, kot tudi večjega števila vojakov, dajeta slutiti, da se Rusija na invazijo dejansko pripravlja. Razmere skrbijo uradni Washington, še posebej zato, ker ima Rusija kapacitete za izvedbo napada v zelo kratkem času. Vendar pa ukrajinska stran zanika navedbe glede dostave krvi na frontno linijo.

Vojni konflikt vselej terja zaloge krvi. (Foto: epa)

Namestnica obrambne ministrice Hanna Maliar je informacijo označila za “neresnično”. Svojo izjavo je podala preko Facebooka. Takšne “novice” so po njenem prepričanju del informacijske in psihološke vojne, njihov namen pa je ustvarjati paniko in sejanje strahu v družbi.

Domen Mezeg