Ruski predsednik Vladimir Putin načrtuje vojni kaos na Balkanu

Načrtuje Putin novo zaroto? (Foto: epa)

Nekdanji agent NSA in varnostni strokovnjak John Schindler je objavil članek, v katerem piše, da ruski predsednik Vladimir Putin načrtuje ustvariti vojni kaos na Balkanu in s tem preusmeriti pozornost od drugih aktivnosti.

John Schindler je napisal članek z naslovom: Prva zunanjepolitična kriza predsednika Trumpa s podnaslovom: Vojaški bobni ponovno odjeknili na Balkanu. Članek je objavljen v newyorškem Observerju, lastnik tega medija pa je Trumpov zet in svetovalec Jared Kushner, ki mu Donald Trump najbolj zaupa. Schindler opozarja, da gre pravzaprav za razpad začasnih rešitev kofliktov, ki so jih NATO in ZDA ob koncu prejšnjega stoletja vzpostavili na Balkanu.

Putinova namera na Balkanu je dovolj jasna. S političnim kaosom, ki ga je zakuhal, bo odvrnil pozornost od dogajanja na Zahodu.

Naraščajoč nacionalizem in islamski radikalizem na Balkanu
V Bosni, kjer se prepletata zločin in korupcija, je resni problem islamski ekstremizem. Predsednik republike Srbske Milorad Dodik poskuša sabotirati Daytonski sporazum, na ameriške sankcije pa je odgovoril tako, da je ameriško veleposlanico v Sarajevu označil za sovražnico bosanskih Srbov.

Stanje na Kosovu je še bolj zaostreno. Schindler se ni mogel izogniti nedavnemu vlaku z napisom: Kosovo je Srbija, ki so ga srbske oblasti poskušale poslati na sever Kosova, a so ga na meji v zadnjem trenutku zaustavili. Naraščanje nacionalizma v Srbiji ni naključno, na to naj bi vplival ruski predsednik Vladimir Putin. Moskva je namreč pred kratkim podarila Beogradu 60 oklepnih vozil in šest letal MiG-29, ki jih ruska vojska ne potrebuje več. Srbija bo z njimi postala edina država na območju nekdanje Jugoslavije, ki ima moderne lovce v zraku.

Hrvaška, ki je članica zveze NATO, pa ima 12 vojaških letal tipa MiG-21, ki so starejši od modelov srbskih letal in le nekaj jih je še tehnično sposobnih za letenje. Brez Natove pomoči Zagrebu bodo nova srbska letala prevladovala v regiji.

ZDA in evropske zaveznice morajo hitro pomiriti jugovzhod Evrope, preden bodo postali problemi neobvladljivi in se bo vrnilo množično nasilje, opozarja strokovnjak.

Branka Jurhar

 • južnificirana_si

  vojne na balkanu so zgodovinska stalnica. balkan pač

  • kokobily

   Prva svetovna, pa druga svtovna, pa booom Jugoslavija, v vseh smo sodelovali (nekatere pa očitno še končati nismo znali) Balkan, pač !!

  • Hribouc

   Putin bo sesul Bosno in s Srbijo naredil, kar Miloševič ni !
   Kaj bodo Hrvati ?

   HVALA BOGU, DA SO VMES IN RAZUMEM, DA JE KOLINDA IMELA MARSIKAJ DA OPRAVI V WASHGINTONU – SAMO POVEDATI NE SME.
   Naslednji korak: Hrvati bodo kupili ali dobili nove rabljene lovce, vsaj eno eskadriljo?
   Stavimo?

   • Hribouc

    IN ŠE TO:
    /hecam se, to je kulturniška inštalacija!/

    Nori Erjavec ve, da je zakockal Piranski zaliv, zato je tako oster, ker mu teče gnojnica v grlo!
    Tako se je zdilala Kolinda v Washgintonu : Mi ostanemo vaši , vi nam Piranski zaliv.

    Kučan, nadrljal si ko žućka, če se to zjasni , da ste udbovci izminirali naše morje!
    Za teboj in za udbokučanizmom samo še pogreb in ne boš niti nadzornik proge-2.tira!

    Naroči štefaniji, da pripravi zaloge čaja!

   • južnificirana_si

    hrvaška je ameriški protektoriat, srbija postaja ruski protektoriat, bosna postaja turški protektoriat.. Sirski scenarji zagotovljen

    • tarantela

     Odlična obrazložitev. In res je tako!

    • Hribouc

     Ni slabo.
     Zdaj pa povej, kako se bodo militariti ZL Rdečuharjev šli borit za Srbe čez Hrvatistan ?
     Kordiš, kot najbolj nabrušen bodoči heroj in prvoborec z bajoneti v rokah, baje že ima podmornico v Pivki pri onem onetu iz Lažgoš, da se prebaci preko Piranske uvale v sinji hrvatistanski Jadran, da udari Crnogorcima u ledja !?

 • garfi

  povsem možno putko je kgb norec

  • Franc Šink

   In Ruskemu medvedu izpadajo zobje.

 • Kat Wilson

  Phahaha neumnost
  pa tudi če zradira pol bosne, zraven pa še albanijo in romunijo, komu mar..
  še po naše cigote naj pride

  • xtc

   Butl si ti:

   • Kat Wilson

    pejt naprej fafat kurac namesto da tle nasedaš oslarijam

    • xtc

     Očitno si dober v perverzijah ne pa v realnosti ;sicer pa levak kot levak iztirjenec in izprijenec:

     • Kat Wilson

      Mogoče res rabiš profesionalno pomoč. Mislim, da shizofrenike “zdravijo” v LJ Polje, nisem pa ziher. Bi ti bolj vedel. Kako grejo elektrošok terapije? Vidim, da si jih kar nekaj zamudil…

     • xtc

      Vidim ;da si že dal skozi terapije aočitno si na istem krilu kot Sveti ali pa celo ista oseba:

 • Hribouc

  Vse gre tako, kot mora biti.
  Rus ne bi bil Rus, če ne bi sral po svetu. Doma pa itak.
  Zgodovina se ponavlja in ni lažjega na tem svetu, kot zakuriti Srbijo, Bosno in še kaj zdraven.

  Putin je, jasno, ko beli dan-pa se skoraj ne piše o tem- vreči črnogorsko vlado z ubijanjem na večer zadnjih volitev tedne nazaj, ko je letalonosilka gen. Kuznjecov plula v Sredozemlje…pa so Rusi in Srbi , teeroristi zasrali, vse so polovili , verjetno s pomočjo CiE…hvala Bogu-zdaj sledijo drugi scenariji.
  Verjamem, Kučanov kolega v Kominterni, ljubitelj vršiških prevar, Putin Veliki bo sesul Balkan in naredil Srbijo veliko.
  Stavimo?

 • xtc

  Putin odpira balkansko begunsko pot in destabilizira EU;DA BI LAHKO ZAČEL Z OKUPACIJO Finske;dela ŠVEDSKE;Baltov;Češke;Poljske:Madžarske;ROMUNIJE;Bulgarije;sRRBIJE IN bALKANA;DELA nEMČIJE IN aVSTRIJE;KI JE BIL ŽE OKUPRAN OD ra:
  Sedaj se bo videlo koliko jajc ima Trump ali bio Putina sesul_le ta nujno rabi vojno zaradi rastoče krize in nezadovoljstva doma;dvajset miljonov Rusov nim dati kaj v pisker;ali pa je tRUMPOVE KARIERE KONEC;ČE BO pUTINU POPUSTIL MILIMETER JE tRUMP MRTEV OZ: LE ŠE POLITIČNIBEBO;KAR PA DVOMIM;DA mu bodo doma dovolili:

  • Kat Wilson

   definicija shizofrenosti

   • xtc

    Resnica je pač boleča zadeva ne komunističn i rusofilček?

    • Kat Wilson

     Danes je težko bit rusofil in komunist hkrati. Je nekako tako kot če bi bil šarijski muslič in ameriški patrijot. Ampak v glavi shizofrenih je vse mogoče, glede na to da živite v prejšnjem stoletju.

     • xtc

      sploh ne kajti Putin ni nič drugega kot le grabežljivi KGB jevski komunist;ki lasten narod pita z ponosom;on pa ga krade za par sto miljard;;pita ga s floskulami med tem pa mu več kot dvajset miljonov lastnih strada_ja komunist ostane vedno komunist;čudi je grabežljiv:

     • Franjo

      pojma nimaš, kakšen komunist neki. preberi si kaj

     • pokvarjeniSvet

      in kaj delajo tvoji Idoli v Zahodnih državah šenkavajo denar ane ? kje ga talajo ??

      Na Zahodu je ogromna revščine in samo prišlekom z visokimi socialnimi pomagajo medte ko pravi slovenci in slovenske ki so brezdomci crkavajo veni na mrazi…noben jih ne omenja pozabljeni za vekomaj.

      tvoj komunistični socialistični TTIP s planskim godpodarstvom pa si vtaknite nekam….Trump ga je takoj preklical…ker takega sporazuma kjer bogate grabežljive marksistične parazite pa ne bo podpiral..

  • pokvarjeniSvet

   tvoja marksistična EU in tvoj Brglez pa nam prepovedujejo novo sprejeti zakon o zaprtju in zaščiti zunanje meje.

 • Franc Šink

  Dejstvo je da Balkan vsakih 20 do 30 let rabi čimbolj krvavo vojno.Navijačev in sponzorjev pa koliko hočeš.

 • tarantela

  Balkan ne potrebuje Putina, da se vnamejo nemiri in klanje, to se je pokazalo že večkrat v preteklosti. Menim, da je neprimerno tlačiti Putina v to, dokler ni dokazano.
  Sicer so pa že VELIKI trije (se mi zdi, da so bili trije, če se motim, me popravite, prosim) po drugi vojni, ko so delili Jugoslavijo pol:pol v korist zahoda:vzhoda. Torej ni prav nič čudno, če se Srbija obrača po pomoč k Rusom. To še posebej sedaj, ko nas je EU pustila na cedilu in zapira notranje meje med državami, nam in ostalim državam Balkana pa zapoveduje, da se ukvarjamo z begunci in migranti in delimo svoje domove in kruh.

 • razerznak

  misliite EU dela to z merklovo welcome welcome za ilegalce, zdej pa bodo spet boo hoo, sicer kdo je začel vojno v siriji in libiji evropa kdo drug pa

  • xtc

   Vojno v Siriji so pomagali kuhati tudi Rusi;ki so upali na širitev ozemlja;podobno sopomagali zrušiti preje Šaha v Iranu in sedaj podpirajo vojno v Libiji in to tistega;ki šiba masovno begunce v EU :

   • Franjo

    ni res. rusi so šli v sirijo šele po uradnem povabilu

   • pokvarjeniSvet

    hahaha izmišljevanje sedanje zgodovine katere smo vsi priča , isti si kot naši levaki ki lažejo o zgodovini čeprav vsi dokaze kažejo kontra njim….tvoj Obama je šel prvi v Siriji podpirat upornike jih oboroževal in ja ti uporniki so tudi ISIS in Obama je točno vedel kaj dela isto kot tvoja Clintonovka oba sta globalista in marksista. Enako sta naredila z Libijo ter ostalimi državami tam doli….Rusija je šla na povabilo Asada in to veliko mesecev kasneje ko je doli pokalo sto na uro.

    rusi niso angelčki je pa jasno kdo je vojno zakuhal – Globalisti – bankirji iz Wall streeta in FED .

 • xtc

  Rusija po izgubi okupiranih narodov ni bila več velesila le še dežela tretjegasveta z neizmerno revščino;seveda je treba vedeti ;da Rusija nista samo Moskva inSt Petersburg in Volgograd:Država je v bistvu tehnično kolapsirala;večinoma so se vsi ruski proizvajalci avtomobilov;bele tehnike in robe široke potrošnje sesuli ali končali v rokah tujih prevzemnikov;saj je bila kvaliteta nična:Zizgubo okupiranih narodov;pa je odšel tudi priden narod in kar nekaj znanja ter trgi kamor so lahko Rusi na silo vsiljevali svojo kložijo;ki jo niso mogli prodati nikjer na razvitem trgu:
  Dejansko je Rusija vse bolj gospodarsko zaostajala;živela je le od prodaje energentov in surovin;ter kar je še ostalo od vojne industrije ostalo pa se je razsulo:
  Dokler so bile cene eergentov in surovin visoke je šlo nato pa se je z padcem začela ekonomija sesedati;sankcije pa jo pritiskajo na kolena;seveda je Putin kot vsak trinog začel z istim ;kar so vsi njemu podobni v zgodovini;ko se je pričela zadeva rušiti naredili začeli igrati vojno;kajti le to jih je za nekaj časa obdržalo na oblasti;dokler so narod motili z zunanjim sovražnikom in vojno;ko pa je zmanjkalo financ;za vojno pa so jih ubili lastni privrženci(to čaka tudi Putina);še preje pa so poslali v smrt par miljonov lastnih in tujih ljudi:
  Putina na oblasti začasno obdrži le vojna;če je nebo začel bo revolucija doma:

  • bojan

   kaj ti to svoje neumnosti pišeš za otroški vrtec, ali tako podcenjuješ intelekt in razgeledanost povprečnega slovenca. Da te le ni sram, kje imaš moški ponos.

   • xtc

    N TI IMAŠ INTELEKT PRAVIŠ?
    hE;HE;HE HUMORIST:
    vEM PA DA RESNICA BOLI;NEKATERI NE MORETE PREBOLETI ;DA SE JE KOMUNISTIČNI RAJ SESUL IN DA OD rUSA pač nič ni;ker je lenuh:i

  • Franjo

   bedarije

 • samsara

  Menda tudi srbski Migi ne letajo kaj dosti in sploh ne vsi.
  Balkanci sicer ljubijo ‘ratovanje’ in orožje, le servisiranje le tega je zanje prevelik strošek.

  • xtc

   Devetindvajsetke niso bile kaj prida uspešne v uporabi;bolj kot uspehi se jih je držal sloves večnih težav z elektroniko in zdržljivostjo motorjev in porabo_sicer standardnimi težavami ruskih avionov:
   Sicer pa vemo kako so “Tomcati” opravili z JNA DEVETINDVAJSETKAMI PAR SO JIH ZBILI OSTALO JE POBEGNILO:

   • Peter

    ja, matematika tukaj odpove: en f 15 = 10 mig 29, no…

   • Franjo

    nobenga niso zbili, ker sploh niso leteli

 • xtc

  Takoj ;ko je novi sekretar Trumpa za obrambo “Mad Dog” napovedal ;da prioritete in cilji teragende Nata ostajajo iste;in da nekatere spremembe ;ki so ujne bodo;se jevedelo da bo Putin začel rogoviliti;kajti računal je kako BO Trump naredil vse po njegovih željah;a ko to ni bilo je začel rovariti:seveda bosedaj na udaru Trump ali bo res naredil Ameriko veliko insesul Putina ali pa bo Ameriko naredil pudlja sebe pa mednarodnega bebčka;ki ne zna udariti po mizi proti nasprotniku:

 • hle

  Zmaga Trumpa na volitvah je največji dokaz da takim kvazi strokovnjakom ne verjamejo več niti američani

  • xtc

   dA SI LALE ;KI MU NI PARA NI DVOMA;TO JE PISALO V ČASOPISU ;KI JE V LASTI tRUMPOVEGA ZETA TOREJ PODPORNIKA trumpa;očitno je nekaj na zpisanemu:
   Je pa jasno ;da bo Trump sleje kot preje dobil dolg nos zardi Putina;ki je pač komunist in ne more iz kože:
   Če je Trump mislil ;da ima v primeru Putina opravka z častnim človekom je v hudi zmoti;Putin je komunist bil;je in bo to pa pomeni do konca neverodostojen in pkvarjen sogovornik:

   • mojadezela

    Nauči se pisat “sleje ko preje” to še osnovnošolci vedo kako se napiše.

    • pokvarjeniSvet

     če je komunist in na sorošovi plačilni listi kako tako budalo sploh zna kaj ?

 • neny

  članek je ameriški spem.

  • Olga

   Kaj pa Srbski teroristi, ki so jih zajeli Črnogorci?!

 • Caetano

  Dajmo malo počakat, da bodo stvari bolj jasne. Veliko bo jasnega po prvem srečanju Trump-Putin.

 • Olga

  Naši pa paktirajo z diktatorjem Putinom!

  • Vrhovni sodnik

   Olga, v Rusiji mora bit diktator, drugače ne moreš reda narest v največji državi, zamisli si, da bi imel cmerota. Putin se bori za nacionalne interese Rusije, ko bi se pri nam borila oblast za nas, ne pa za tujce. Zamisli si katastrofo svetovnih razsežnosti, da bi bil namesto Putina, kak komunistični bedak tipa KIM IL SUNG, kdaj bi bila že 3 SV, za cel svet je dobro, da je tam Putin, tud komunist ni, kar večina zmotno misli, komunisti so tam na periferiji, a še kaj slišiš o Zyuganovem, predsedniku KPR. Kar Putin reče, to se mora narediti, ne pa pri nas, ko birokrati bremzajo in noben ni nič kriv in pristojen za nič, 100 x raj imam diktatorja, ki ve kaj dela.

   • pokvarjeniSvet

    cmero bi jim povečal JS, zadolžil in polno parazitov vpeljal v državo in še polno ISIS ekstremistov ter tudi vse Sorošove organizacije ki so sedaj tam prepovedane – Hvala Bogu to isto hočem v Sloveniji….za razliko od Slovenije bi se Sibirija že v takem primeru že zdavnaj odcepila od Rusije.

 • Prihajam Slovenija

  Ne bojte se, s Putinom bova dobra prijatelja.

  • xtc

   Na sekretu zgodovine:

   • Vrhovni sodnik

    Levak mal lepše se obnaši.

    • xtc

     Šeen proruski komunistični pos***;ki ga je treba poslati v Moskvo:

     • pokvarjeniSvet

      je rekel pro Clinontonin marksist…ki je jezen da v Moskvi ni več komunistov….ker taki pač ste menjavate preobleko narava izdajalcev pa ostaja enaka. Volk lahko menja svojo dlako, ampak svoje narave nikoli.

      enkrat globalist vedno globalist….take je potrebno poslati k svojih bratrancem na BV in severno Afriko

  • Vrhovni sodnik

   ITAQ

   • gušto

    ITAQ

 • andreas82

  Srb je Srb, 400 let gazenja pod Turki je pustilo posledice;)! Pa poglejmo statistiko: Srb umoril žensko, Srb posilil žensko;) kako čudno, povsod Srb na delu hehehe. Kakšno ti je to nacija, le kdo nas je dal v skupno državo;)!?

 • tarantela
 • Kot kaže kdo drug pripravlja teren in ne Putin. Je pa res, da bo nastopil, ko bo zavrelo in to zaradi drugih.

 • Borut Stari

  Članek je navaden fake.Ni vreden komentarja.

 • hribovc

  srbi imajo mige, cerar ma pa falcona… varno parkiranega !!