fbpx

Salvini in Berlusconi napovedala ustanovitev skupne desnosredinske stranke

Vodja Lige Matteo Salvini in predsednik stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi. (Foto: epa)

Želimo, da desnosredinske sile odločno nastopijo na parlamentarnih volitvah. Gremo naprej,” je dejal italijanski politik Silvio Berlusconi po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA na današnji prireditvi svoje stranke.

Nekdanji italijanski premier ter ustanovitelj desne stranke Naprej Italija Silvio Berlusconi ter vodja italijanske Lige Matteo Salvini sta se dogovorila o ustanovitvi nove desnosredinske stranke, s katero nameravata nastopiti na parlamentarnih volitvah v Italiji leta 2023.

Berlusconi in Salvini sta se sestala v nedeljo zvečer na pogovorih o prihodnosti desnosredinskega političnega tabora v Italiji. Berlusconi se je pri tem zavzel, da bi zavezništvo desnosredinskih strank, ki trenutno v parlamentu podpira sedanjega premierja Maria Draghija, do leta 2023 preoblikovali v enotno stranko.

Berlusconi ostaja v igri
Desnosredinske stranke so najmočnejša sila v italijanskem parlamentu ter največji zagovornik vlade Maria Draghija,” je ob tem dejal Berlusconi. Dodal je, da je do parlamentarnih volitev skoraj dve leti, v ustanavljanje nove stranke pa nameravajo pritegniti številne aktiviste ter tudi predstavnike civilne družbe, ki so danes še daleč stran od politike.

Bivši italijanski premier je kljub zdravstvenim težavam v minulih tednih, zaradi katerih je bil dlje časa tudi v bolnišnici, zavrnil možnost, da bi se umaknil iz politike, poroča STA. “Na srečo mi gre dobro in ostajam v igri,” je še dejal 84-letni Berlusconi.

Sara Kovač