fbpx

Salvini: Moj edini namen je rešiti Evropo!

Matteo Salvini (Foto: epa)

Ko je Matteo Salvini spregovoril na tiskovni konferenci Lege v Milanu, se je svetil od veselja. Njegova stranka je potrojila število glasov na regionalnih volitvah v Basilicati – samo v enem letu je število glasov naraslo od 6,2 odstotka na 19 odstotkov.

 V kratkem intervjuju za Sputnik News so Salvinija vprašali po njegovi napovedi glede volitev v evropski parlament, kakšna je usoda Evrope, kot jo vidi njegova stranka, glede na zadnje poročilo, da je Italija najbolj evroskeptična država poleg Češke in je kot kaže pripravljena na “Italexit”. “Niti jaz niti moja vlada nima namena izstopiti iz EU, prepričani pa smo, da je treba spremeniti zakone in regulacije, da bi ostali v evropski skupnosti z občutkom samospoštovanja in dostojanstva,” je dejal Salvini. “Očitno je realnost močnejša kot propaganda. Lahko obesiš zastavo EU na okno, toda kakšna Evropa je to? Takšna, ki nam zapoveduje, da Italija ne more zmanjšati davkov? Takšna, ki nam ni pomagala pri migrantskem vprašanj?” je med drugim naštel Salvini.

“Spomnim se premiera Giuseppeja Conteja, ki je prosil za pregled obstoječih norm v Dublinski regulaciji glede sprejemanja migrantov od junija lani – pa nič…”

“Zato se Italijani, medtem, ko jih Evropa tolče po glavi, sprašujejo: Zakaj moramo plačevati vse to?!”

“Moj glavni cilj je rešiti Evropo, prenoviti Evropo, in Lega bo to naredila,” je še dejal Salvini.

Več preberite na POVEZAVI.