Salvini ne popušča pritiskom Bruslja in nevladnih organizacij: Rim ne dovoli izkrcanja ladje s 130 migranti, ki se je zasidrala na Siciliji

Slika je simbolična (Foto: epa)

Italijanska vlada za razliko od naše še naprej odločno in zavzeto varuje svoje državljane pred nevarnostjo ilegalnih migrantov ter kriminalnih dejanj in bolezni, ki jih ti prinašajo s seboj. Oblasti v Rimu so namreč ladji italijanske obalne straže, na kateri je okoli 130 migrantov in je danes vplula v pristanišče Augusta na Siciliji, prepovedale izkrcanje, vse dokler ne bo rešeno vprašanje porazdelitve migrantov po drugih državah, članicah EU.

Po poročanju STA je italijanski notranji minister Matteo Salvini že v petek ukazal, da mora okoli 130 migrantov, ki so jih v sredo rešili z dveh improviziranih čolnov v Sredozemskem morju, ostati na krovu ladje obalne straže, vse dokler ne bo rešeno vprašanje njihove porazdelitve po drugih državah, članicah EU.

Ladja Gregoretti se je sicer z migranti na krovu danes zasidrala v Augusti na Siciliji, Italija pa sedaj čaka na odziv EU. Omenjeno ladjo so sicer iz zdravstvenih razlogov dovolili zapustiti že več migrantom, med drugim tudi noseči ženski, njenemu možu in njunima otrokoma.

Matteo Salvini. Foto: epa

Še vedno odmeva najhujša tragedija v Sredozemskem morju letos
V Sredozemlju sicer še vedno odmeva nedavna tragedija, v kateri so migranti utonili v brodolomu čolna med obalama Afrike in Evropske unije. Libijska obalna straža je po omenjenem brodolomu rešila 160 ljudi, iz morja pa so doslej potegnili 67 trupel. Natančno število pogrešanih še ni znano, saj krožijo nasprotujoči si podatki, poroča dpa. Libijska obalna straža tako na primer navaja 115 pogrešanih, Mednarodna organizacija za migracije (IOM) govori o 150 pogrešanih, po navedbah Rdečega polmeseca pa bi lahko v četrtkovem brodolomu čolna v morju blizu libijske obale umrlo celo do 200 ljudi.

Rajko Golob

 • Miki Miška

  bravisimo signiore..Salvini

 • freedomfighter

  Salvinijeva resitev za migrantsko krizo je da migrante podturi ostalim clanicam eu…a mi lahko kdo pove kaksna je razlika med tem in kvotami proti katerim ste tako glasno govorili

  • Artur

   Višegrajci niti enega Idiotski Slovenclji jih bodo z odprtimi rokami čim več, dodatni azilni centri za njih se že projektirajo.

 • Common Sense

  Popolnoma pravilno. Tihotapci morajo dobiti signal, da jim ne bo uspelo. Povsod, ne samo v Italiji. Potem pa je treba sestaviti nek Marshallov plan za Afriko in začeti sistematično pomagati temu kontinentu. A mimo samodržcev in diktatorjev, ki si napolnijo svoje žepe. A v vsakem primeru je treba hermetično zapreti meje. Jebi ga. Sicer bomo postali nova Afrika, ko se 500 MIO “migrantov” naseli v Evropi. To bo konec civilizacije, kot je poznamo. Nekaterim bi to bilo všeč a dvomim, da je večini Evropejcem ta ideja res všeč.

  • Steve

   marshallov plan za Afriko? Ni govora. Evropa bi morala Afriko prepustiti samo sebi. Predvsem odločno vračati ilegalne migrante nazaj v Afriko.

   • francelj3

    Absolutno se strinjam. Evropa in ZDA pomagajo Afriki že od konca dekolonizacije naprej, pa je položaj čedalje slabši. Ali izolacija ali rekolonizacija!!

 • totex39

  A tihotapska banda, ki jih je pripeljala tako daleč, pa se je spet izmuznila.

  • moon

   Tihotapska banda? Nevladniki pa to.. halo. Zivijo od nasega denarja, …

  • murgl

   Si lahko bol natančen? “Tihotapska band”, kdo so to. Verjamem, da imaš v mislih tudi politike, ki z “wellcome” vabijo migrante v Eu in tudi vse, ki so podpisali marakeško deklaracijo.

 • totex39

  Na koncu bo pa moral spet popustiti in jih sprejeti, kajti nad njim še vedno vladajo močnejši.

 • Morala

  Drugim državam bi jih pa porazdelil…eh, to zame ni – ne popuščanje…

  • stajerc5

   Kaj ni to to? Njega bolac kuri za druge, ker misli tako kot bi morali misliti vsi; Najprej doma, ce pa kaj ostane, bomo pa videli, ce bos priden!!!
   Nimas za svoje, pa bos dala drugim!???

   • Morala

    Nazaj bi jih moral poslati….

 • Artur

  67 trupel,115 pogrešanih ?! Jaz jih prav nič ne pogrešam, kot ekonomski migranti so se na vso silo namenili iti socialni parazitizem na grbi Evropejcev pa jim pač ni uspelo v tem podvigu žali bog kdor se gre “rusko ruleto” se mora zavedat, da je edini metek v bobnu z igranjem na petelina v določenem trenutku lahko usodna za tistega, ki se jo gre, ampak ne takšnih na muhte norcev, ki se jo gredo za vsako ceno je vse več to je že pravi samomorilski stampedo, Salvini to brzda Bruseljski podporniki te morije zaradi tega pritiskajo na njega zdaj se pa lahko vsak normalen zdravorazumski Evropejec končno vpraša : najebali smo ga že zdaj kaj sledi, da bomo, če bomo še naprej popuščali tej bruseljski satanistični gamadi z njenimi narodno izdajalskimi oprodami odjebali do konca ali pa bomo to izrojeno levo globalistično gamad končno enkrat začeli radirati s seznama vladajočih psihopatov. Vprašanje na mestu a žal je EU domoljubnih liderjev še vedno premalo, da bi se kaj množično premaknilo v tej smeri. Nisem optimist, naša podalpska štorija je kar se tega tiče izgubljen primer kakor zadeve potekajo.

 • trbouc

  Ko so meni ukazali (54 milj od obale), da naj jih poberem, sem jim odvrnil, da jih je številčno več kot moje posadke, da jim bom dal vodo in počakal njihovo obalno stražo, da jih odpeljejo nazaj v Afriko, kar se je po šestih urah tudi zgodilo; vse skupaj se je končalo po osmih urah in vse se je srečno izteklo.

 • Olga101

  Tragedij v Mediteranu ne bi bilo, če ne bi bilo levičarskih Sorosovih trgovcev z ljudmi, ki se sami imenujejo “nevladne” organizacije in “zdravniki” brez meja! Če želijo res pomagati ljudem v Afriki, naj se preselijo tja in jim tam pomagajo! Afrika dobiva ogromne vsote denarja iz Evrope! Edini efekt pa je ta, da jih Sorosovim plačanci rinejo na pleča evropskih davkoplačevalcev!

  • Felikss_AH

   O kerih tragedijah to… vsak “rešeni” dostavljeni “begunec” je tragedija… oni drugi pa redka srečna okoliščina

 • xtc

  Zelo enostavno;dokler jih bodo hodile ladje pobirat bo tako,ko bodo preprosto EU države ignorirale potope vse tiste ,ki vstopijo v EU vode pa takoj zavlekle nazaj v Afriške teritorialne in jih tam pustile bo mir.
  Z reševanjem se jih le spodbuja,ko jih bo končalo na dnu par 1o tisoč se bo zadeva ustavila,ker bo rizik preprosto prevelik.
  Definitivno pa je treba organizirati lov na nevladne organizacije in tihotapske čolne,katere je treba po predaji “tovora” NVO švercerjem takoj z vso posadko potopiti,ladjo NVO pa z orožjem prisiliti k vplutju v Afiriško pristanišče nazaj,ko tovor in posadko izkrcat pa zavleč na odprto morje in torpedirat

  • Novakec1

   Pozabljaš da se tam doli množijo ko miši ob dobri letini.

 • montyamp

  VOLIM ŠE SAMO SALVINIJA IN ORBANA .
  Udbovska omladina odpade .

 • montyamp

  Židovska banda =be Afriko in z migracijami torpedira najbolj demokratičnio tvorbo na planetu- EU .
  Kvalitetna zavist , kot pri Slovencih , le da na globalni ravni precej bolj krvava .

 • montyamp

  CIA je po letu 1945 začela več kot 100 vojn .
  Le pred kom bežijo ljudje iz Afrike ???
  Bežijo pred vojnami katere so jim vsilili ameriški židje s svojimi poslušnimi idioti , ki me spominjajo na murglosrbske marionete na slovenski oblasti .

  • ZatonMesecnikov

   Praviš, če ne bi na svetu živelo 14 milijonov Judov, kolikor jih je vseh skupaj, ostalih 7 milijard Zemljanov ne bi poznalo vojn….

 • Mirko

  Ladja Gregoretti Fishery Patrol Vessel naj bi bila danes zasidrana v Neaplju https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:14.259/centery:40.836/zoom:14 V tem trenutku v zalivu ali na privezih v Avgusti Sicilija ni nobene ladje Gregoretti.

 • moon

  Ubogi revezi, dajmo jih nizozemcem, oni jih imajo radi.

 • skorpijon93

  sram me je živeti v sloveniji pa ti balkanski priseljenci, fuj odvratno !, je to še samostojna država ? proti Češki ste nula ! raje imam višegrajske države

 • ZatonMesecnikov

  Poslušam tradicionalno nedeljsko levičarsko orgijanje na Hanzi TV, zvečer. Kot uvod v ponedeljkovo kulminacijo z Avšićko in Štefančićem Jr.

  Klimatski begunci, vojni begunci, tektonski begunci, skratka 4 jezdeci Apokalipse, ki jih je Levičar presegel. Grenlandija se topi, en teden v Europi mraz, drug teden rekordne temperature. Morski psi v jadranu prežijo na turiste. Privabil jih je pa Gloubal worming. Indonezijka v Parizu šokirana nad visokimi temperaturami v Europi.

  Prst se drobi v rokah od presušenosti, saj že en teden ni deževalo. Požari apokaliptičnih razsežnosti, v zrak gre CO2 v obsežnosti produkcije CO2 cele Švedske.

  Moskva cveti od Turizma, dekadentni zahod propada, kot nam sporoča Edi “ćelavi” Žitnik.

  Konec se bliža….

 • Felikss_AH

  “Salvini ne popušča”… mu pa REDNO popušča njegova policija – Guardia Financa – ki mu lepo “reši” mrč.. ahm… “begunce” iz morja… in namesto da ih odpelje v Libijo ih odpelje v Italijansko pristanišče… in “čiča miča gotova priča”… Salvini je “nepopustljivo” popušio po celi črti… Italijani pa se pripravljajo za Farragosto in Avgusta ih ta tema ne zanima.

  Tudi če si ih Salvini “bratski” porazdeli z še vedno willkommen EU… kjer tudi Slovenistanstanska ablast z svojimi Slovenistanskimi groupie-volivci kar hlasta po bodočih bratskih-volivcih… MultiDrekultno filanje EU se odvija nemoteno… pa Salvini gor ali dol. Uspešen je pa pri vračanju nam “naših” že olastninjenih s strani Šarćeve azilofilne ergele. Enkrat bo moralo zmanjkati tudi “begunco-fukunco”-filnega Slovenistanskega pichkeraja… in bodo ubogi Islamo-kozjejebci “prisiljeni” v zapleteno “izpolnjevanje fuk-prošenj” za dodatne kavs-kapacitete pri azilofilnem PIC, M-inštitutu in povsem logično – Šareni kakalicijski ablasti.

  Mogoče bo pa za Novo Leto “končno” tudi pri nas že enkrat uprizorjena srčkana Muslimanska Taharrush zabavica. Slovenke… seveda one “Rasistične” ki im ni do tega… lahko kar začnejo planirati jeklene pajkice, gate… nikoli ne morejo vedeti kje in kdaj ih bi lahko doletelo. Bolje Prevenitva kot Kurativa od Islamo-qrcotive

 • Skrajno Desni

  Potopit sredi Sredozemlja in konec.

 • Novakec1

  Salvinija scat vozjo domači in tuji nevladni švercerji, bo popušil na cel front

 • šmentanamuha

  Lažnive informacije na celi črti. Resnično je samo to, da je v Italijo priplula nova runda socialnih avanturistov. Če ne bodo teh ladij zaplenili in uničili, se bo dostava iz Afrike nadaljevala v nedogled.

 • samurai

  Naj jih zapeljejo po “morja široki cesti” do mame Merkel….. ona jih vabi in ne Salvini.

 • Radolf Mitler

  Bravo Salvini, tako se dela.Samo jaz nebi čakal na prerazporeditev po drugih članicah EU, ampak bi jim kar takoj pripravil vnebohod in zveličanje. Tiste nevladne histerične babnice, ki se jim ti zombiji smilijo – pa bi poslal za njimi po predhodnem množičnem spolnem občevanju z migranti.

 • RATATA

  Zakaj rešujemo ladje, ne ljudi? — Zdravo Slovenija

  https://www.zdravo-slovenija.com/blog1/2019/7/28/zakaj-reujemo-ladje-ne-ljudi

 • pajot

  Enkrat je treba začet. Salvini še dokaj skromno. Hudič bo,ko se bo uprl narod. Tako imenovan. Začet bo treba razmišljat o zaščiti svojega doma.Takrat ne bo varen niti dom polmadžara.

 • Stane Golobič

  Bravo Salvini!