Salvini po pogovoru s premierjem Janšo: “Upam, da se kmalu srečamo v živo”

Foto: Twitter

Premier Janez Janša je v sredo govoril s predsednikom italijanske Lige, Matteom Salvinijem. Med drugim sta govorila o okrepitvi sodelovanja med državama, migracijah in boju proti covidu-19.

Salvinijeva Liga je iz vidika obravnave osrednjih medijev v rangu Orbanovega Fidesza, v kar se lahko prepričate tudi v tekstu STA, ki jo opisuje kot “skrajno desno”. Kot v primeru Orbana tudi v primeru Salvinija gre za normalnega demokrata, ki skrb za svojo državo postavlja pred skrbjo za migrante iz Afrike. V sredo je govoril z našim premierjem, Janezom Janšo, in oba politika sta o srečanju spregovorila tudi na družabnih omrežjih.

Janša je sporočil, da sta govorila o čezmejnem sodelovanju, boju proti pandemiji, nezakonitih migracijah, konferenci o prihodnosti Evrope in aktualnem političnem stanju na celini. Matteo Salvini je na Twitterju zapisal, da sta imela prijazen pogovor med drugim o prihodnosti Evrope, gospodarskem zagonu in okrepitvi sodelovanja med državama tudi na področju nadziranja migracij. “Z upanjem, da se kmalu srečamo v živo,” je dodal.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1372134379099672579

Salvinijeva Liga je ena od strank, ki podpirajo vlado Maria Draghija. V njej imajo tri ministre. Pred časom je javnost obvestil, da si prizadeva ustanoviti novo evropsko politično skupino, v sodelovanju s poljskimi in madžarskimi kolegi. Nekdanji italijanski notranji minister je seveda namigoval na poljsko vladajočo stranko Zakon in pravičnost (PiS) in madžarski Fidesz premierja Viktorja Orbana.

Aleš Ernecl