fbpx

Salvini rešuje Evropo! Ustavil je Sorosa in njegovo ladjo Aquarius

George Soros (Foto: Twitter)

Zadnji petek je postalo znano, da je neslavna ladja za “reševanje ubogih migrantov” Aquarius, ki je znana predvsem po tem, da je migrante iz Afrike prevažala v Evropo v imenu nevladnih organizacij, kot sta Zdravniki brez meja in SOS Mediterranée, ostala v pristanišču.

Za to je – verjeli ali ne – poskrbel kar Matteo Salvini v Italiji in njegovo stalno izvajanje političnega pritiska, zato sta tako Gibraltar kot Panama preklicala dovoljenje, da ladja pluje pod njunima zastavama. Ob tem pa prihaja v javnost še potrjena informacija, da je v ozadju za Aquariusom res George Soros, ki je akcije s to ladjo financiral, pomagal pa mu je socialistični španski premier Pedro Sanchez. Več o njuni navezi je razkril na Twitterju novinar Rubén Pulido, ki piše za španska spletna portala CasoAislado in OKdiario.

Matteo Salvini. (Foto: Voice of Europe)

Pulido je razkril, da Soros financira “nevladno organizacijo” SOS Mediterranée preko Fundacije Oak, ki hkrati skrivnostno financira tudi Univerzo IE v Madridu, kjer dela žena Pedra Sancheza Begoña Gomez od letošnjega avgusta naprej kot direktorica Centra za Afriko.

Španski premier Pedro Sanchez je za svojo ženo dobro “poskrbel”. Sedaj je na funkciji direktorice oddelka univerze, ki je pod okriljem Sorosa. (Foto: epa)

Eksplozija nezakonitega migriranja, odkar je Sanchez v Španiji prevzel oblast, je dobro dokumentirana – priseljevanje iz tretjih, nerazvitih držav je namreč leta 2018 kar trikrat večje kot leta 2016! Voice of Europe piše, da so, podobno kot pri brexitu in Trumpovem vzponu, migracije tudi v Španiji postale odločilen dejavnik, zato ni čudno, da levičarji tudi tu izgubljajo svojo moč in vpliv.

Vse dokler bo levičar Sanchez še naprej porabljal javni denar za nezakonite migrante, kot je na primer 25 tisoč evrov, ki jih je zapravil za halal klavca ovac to poletje, bo v Španiji rasel val protimigrantskega gibanja.

M. S,