fbpx

Salvini zmanjšal migracije za 82 odstotkov – v nasprotju s Šarcem lahko ponosno govori: Fenomen migracij je pod nadzorom

Foto: epa

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je ob obisku nedavno zaprtega centra za prosilce za azil Mineo na Siciliji danes zagotovil, da je “fenomen migracij pod nadzorom”. Kot je dodal, Sicilija ne more svoje prihodnosti graditi na priseljevanju.

Z zaprtjem sprejemnega centra bomo prihranili veliko denarja, delamo na tem, da najdemo nove službe za nekdanje delavce centra, ampak Sicilija, Catania in Mineo ne morejo osnovati svoje prihodnosti na priseljevanju,” je dejal italijanski notranji minister Matteo Salvini o nedavno zaprtem največjem sprejemnem centru za migrante v Evropi. Po njegovem prepričanju je prihodnost v manjših centrih, ki jih je lažje nadzorovati.

Kdor misli, da lahko služi na račun množičnih imigracij, se bo moral spomniti nekaj drugega. Iz Minea pošiljamo jasen signal: Fenomen migracij je pod nadzorom,” je dejal podpredsednik italijanske vlade.

Okoli 50 nekdanjih zaposlenih v centru je ob Salvinijevem prihodu protestiralo zaradi izgube delovnih mest. V rokah so med drugim držali plakate z napisom “danes praznujejo pogreb Minea“.

V enem letu mu je uspelo zmanjšati migracije za 82 odstotkov
Pred enim letom je v centru živelo 2526 migrantov, vrhunec pa je bil julija 2014, ko je bilo v Mineu nameščenih 4173 ilegalcev. Število prihodov novih migrantov je v Italiji sicer od začetka letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani padlo za 85 odstotkov. Kot je danes dejal Salvini, je v italijanskih begunskih centrih trenutno nameščenih 107.000 ljudi, lani jih je bilo 182.000. Število oddanih prošenj za azil pa se je prepolovilo s 63 tisoč na 30 tisoč, poroča STA.

Peter Truden