fbpx

[Video] Poglejte, kako je odjeknila eksplozija v samomorilskem napadu

Foto: Twitter

Ženska samomorilska napadalka se je danes popoldan razstrelila v bližini velike mošeje v turškem mestu Bursa. Število žrtev še ni znano – umrla naj bi vsaj ena oseba, v eksploziji pa je bilo vsaj štirinajst ranjenih. 

Ženska samomorilka se je razstrelila pred zgodovinsko mošejo v Turčiji. Na posnetkih, ki so zaokrožili po svetu, je videti množice ljudi, ki bežijo pred eksplozijo. Policija je zavarovala in zaprla širše območje okoli mošeje, saj so veliko škode utrpele tudi bližnje trgovine in kavarne. Po poročanju turških medijev naj bi bila samomorilka 25-letna ženska.

Predstavnik lokalnih oblasti v Bursi je dejal, da se je ženska razstrelila tik pred zahodnim vhodom v mošejo. ”Glede na zadnje informacije je poškodovanih najmanj sedem ljudi, ki smo jih prepeljali v bližnjo bolnišnico,” je dejal.

Zaenkrat odgovornosti za napad še ni prevzela nobena skupina, oblasti pa ugibajo, ali gre za skrajneže islamske države ali kurdske upornike, poroča Independent.

Le dan po opozorilih ameriške vlade
Velika mošeja (turško) Ulu Cami je znana kot pomemben spomenik otomanske arhitekture in leži povsem v starem centru mesta Bursa, kjer se zbira veliko ljudi. Napad se je zgodil le dan po tem, ko so ameriške oblasti svoje državljane opozorile, naj v Turčijo ne potujejo, o čemer smo že poročali.

M. G., A. D.