Islamska država praznuje teroristični napad v Manchestru, kjer je umrlo 22 ljudi, tudi otroci, 59 ranjenih

Foto: Twitter

Najmanj 22 ljudi, vključno z otroci, je bilo ubitih v samomorilskem bombnem napadu, ko se je islamski samomorilec Salman Abedi razstrelil na koncertu pop glasbenice Ariane Grande v manchestrski areni. Zdaj je jasno, da za tem napadom stoji Islamska država in islamski radikalizem, saj po družabnih medijih njeni podporniki že slavijo, češ da so džihadistični teroristi “zadali uspešen in presenetljiv udarec” Veliki Britaniji, hkrati pa trdijo, da so to zgolj povračilni ukrepi za zračne napade na cilje ISIS-a v Iraku in Siriji. V zvezi z napadom so že prijeli 23- letnega moškega, v nakupovalnem centru pa so aretirali še enega človeka, ki je poskrbel za preplah.

Te grozljive številke smrti in ranjenih je potrdila tudi manchestrska policija, kot tudi, da se dejanje obravnava kot teroristični napad. Ta se je zgodil ob pol enajstih zvečer, britanski mediji pa poročajo, da so bili takoj po eksploziji grozljivi prizori, kako na tisoče mladih beži s kraja pokola. Ena izmed prič je Expressu zaupala, da so bila človeška trupla povsod. Dva uradnika pa trdita, da je eksplozijo povzročil samomorilski napadalec, eden od njiju je dejal: “Kar je res skrb vzbujajoče glede te vrste napadov, je, kako enostavno je neselektivno ubijati, raniti in ustrahovati nedolžne ljudi.” Sicer pa so se Britanci po poročanju njihovih medijev povezali z Američani, da skupaj raziščejo ta teroristični napad.

Posnetek, ki je razkriva stanje takoj po terorističnem napadu, si oglejte tukaj:

https://twitter.com/elliefreyax/status/866830824561414145

Tuji mediji že pišejo, da je to najhujši napad teroristični napad v Veliki Britaniji po 7. juliju 2005, ko so se bombni napadi zgodili v središču Londona, v njih pa je bilo ubitih 52 ljudi.

Policija potrdila, da je samomorilec uporabil improvizirano eksplozivno napravo
Okolica stadiona ostaja do nadaljnjega zaprta, britanske službe pa nadaljujejo s preiskavami. Da je šlo za samomorilski teroristični napad, pa je že potrdil Ian Hopkins iz policije v Manchestru, ki je dejal, da oblasti menijo, da je napad izvedel en človek, in sicer tako, da je uporabil improvizirano eksplozivno napravo. Policija se predvsem trudi ugotoviti, ali je bil samomorilec del večje teroristične celice ali pa je deloval na lastno pest.

Aktivni na družbenih medijih
Tamkajšnji prebivalci so enostavno pretreseni nad terorističnim napadom – kljub temu so pokazali solidarnost in tistim, ki se po dogodku ne morejo vrniti domov, ponudili prenočišče z besedami #RoomForManchester na Twitterju, Facebook pa je aktiviral iskanje pogrešanih, prav tako sporoča, katere od pogrešanih so že našli in kdo je na varnem.

Reševalci iz Manchesterja pa so sporočili, da so v tamkajšnje bolnišnice prepeljali 59 ranjenih in da so “številni ranjeni hodili po kraju tragedije”. Sicer pa so vse ranjene razporedili po šestih bolnišnicah. Na prizorišče pokola je prišlo več kot 50 reševalnih vozil. Da gre za teroristični napad z improvizirano eksplozivno napravo, pa priča tudi podatek, da so bili v ranjenih šrapneli. Policija je v bližini našla tudi sumljiv zapuščeni avtomobil.

Pevka Ariana Grande v napadu sicer ni bila poškodovana, jo je pa to nadvse pretreslo. Na svojem Twitter profilu je objavila: “Zlomljena. Iz dna mojega srca, tako zelo zelo mi je žal. Nimam besed.”

Eksplozija 30 sekund potem, ko je Ariana končala koncert
19-letni Matt Ledger, ki je bil na koncertu z dvema prijateljema, je za Express povedal: “Bili smo na prizorišču in smo zaslišali velik pok. Otroci so jokali, matere so pograbile svoje otroke in tekle proti izhodu – tam so bili lažje ranjeni ljudje.” Dodal je, da je sledilo prerivanje, v katerem so poteptali ljudi, medtem ko so poskušali zbežati ven. “Eksplozija je vse pretresla.” Ena izmed oseb, ki je bila na koncertu, pa je tvitnila, da se je eksplozija zgodila 30 sekund potem, ko je Ariana zapustila oder arene v Manchesterju. Nekdo drug pa je rekel, da je videl mlada dekleta, kako kričijo, ko so bila prekrita s krvjo. Menda je bilo tudi veliko dima. Predvsem pa sta vladala panika in zmeda. “To je nekaj strašnega. Kdo bi to lahko storil na koncertu, kjer so otroci in družine?” se sprašuje nekdo od udeležencev koncerta, še ena udeleženka pa dodaja: “Ljudje so tekli do najbližjega izhoda, vmes pa jokali. Veliko je prizadetih.”

“V Britanijo so se vrnile bombe, poslane nad otroke v Mosulu in Raqqi”
Po družabnih medijih pa podporniki Islamske države že slavijo, češ da je bil ta napad “uspešen in presenetljiv udarec” za Veliko Britanijo, in trdijo, da so to povračilni ukrepi za zračne napade na cilje ISIS-a v Iraku in Siriji. Rita Katz, izvršna direktorica vodilne nevladne protiteroristične organizacije, je v svoji izjavi rekla: “Zdi se, da so se bombe britanskega letalstva, poslane nad otroke v Mosul in Raqqo, pravkar vrnile v Manchester v Anglijo.” Sicer pa nobena teroristična organizacije še ni uradno prevzela odgovornosti za napad. So pa pripadniki in feni Islamske države objavili več sporočil v zadnjem času, kjer spodbujajo, da “volki samotarji” izvedejo samomorilske napade na Zahodu oziroma naj “vsaj” delijo posnetke Islamske države, kako grozi Evropi in ZDA.


Več sledi …

Marjanca Scheicher

 • anzek

  Še kdo verjame, da je islamska vera vera miru??

  Zanimivi so odzivi na Twitterju:

  Storilci terorističnih grozot nas želijo razdeliti. Ne pustite, da se to zgodi. Naj najslabši od njih izvabil najboljše iz nas.

  in odziv: Povej to staršem ubitih otrok.

  • sprehajalec

   Ja, J’Suis Manchester pa te fore, pa facebook profili, pa objemanje pa širjenje ljubezni….

  • KAPIBARA

   Edino leftar je zmožen izjavit, ko mu je muslič posili hči in ubil, da naj zaradi tega ne bodo jezni na musliĆke migrante, in nakažejo denar za rože, v sklad, za musliče
   In to izjavi bebo EU leftard poslanec,za izjavo v medijih :-(
   Imena se ne spomnim :-(

 • PikaPolonica

  Vsaj do otrok bi imeli sočutje, niti tega. Res žalistno, to vero je potrebno iztrebit.

  • rrrrr

   V čem je glavna vzporednica slovenskih boljševikov in islamskih teroristov?
   Za satansko in sprevrženo idejo prevlade nad svetom, ne po človeških in ne po demokratičnih merilih ne more uspeti, tudi pobijanje otrok. Pri islamistih celo SVOJIH !!!

 • Clemen J.

  Da ne bo vlada jokala ko bodo ljudje dami v roko vzeli pravico. Kmalu na sporedu.

 • montyamp

  NISO VSI MUSLIMANI TERORISTI ,

  SO PA VSI TERORISTI MUSLIMANI .

  • KAPIBARA

   Drži ampak se ne-bi na to zanašal
   Nekajkrat sem imel stika z musliči..
   Na prvo žogo, bolj osladne osebe od njih, je ni !! Ko se pa obrneš, pa nož v hrbet !!

 • FeriSS.H

  Ma kakšen teroristični napad, miroljubni Muslimani tega ne počenjajo, šlo je samo za nesrečen dogodek ko je Kameltreiberskem Alah-navdušencu nekaj malo večjih petard razneslo ob neprimernem ravnanju. Arabska “mularija” kot “vsaka” mularija, če ne posiljuje najstnice, pa se hudomušno igrajo s petardami ker mislijo da so s tem bližje onim Alahovim “najstnicam”, ki so povrhu še “device”. Pri temu Jihadi-osli ne vedo da so one Alahove “device” samo zato še “device” ker im je od stoletij bivanja ob Alahu pizdovje enostavno zaraslo. Tile “petardni” mučeniki pa letijo v Alahova nebesa v kosih, pomeni da im je tudi organ šel v franže, zato je onih 72 babur konstantno devično s zaraslimi vagina-žnabli.

 • montyamp

  Me zanima koliko muslimanov bo javno obsodilo dejanje , ki bi naj razstreljenemu bolniku pomagalo do golih devic v Mohamedovem kamenometalskem raju ???
  Samo komunisti so še hujši zločinci od muslimanov .

 • Slovenec

  Če že niste ta zadnji ste pa predzadnji. Edino “Papua New Guinea News” še niso poročali o zadnjem terorističnem napadu..

  • sprehajalec

   Nova analizira in se ne gre novičarstvo. Članki Nove so poglobljeni in ne tipa CNN.

   • Slovenec

    “Udarne” novice na Nova24TV;
    – Ko moški ne zdrži brez gostilne – kar 15 let je kopal rov iz spalnice do pivnice
    – ‘Crknili’ boste od smeha: V reklami iz Malezije si ženska umiva lase kar s hidžabom na glavi
    – Migrant iraškega rodu na vlaku masturbiral pred 21-letnico, zato ga je ta večkrat udarila s steklenico
    – Novi rekord: Ostrostrelec “snel” džihadista Islamske države z razdalje 2,4 kilometra!
    – Novinarka Nova24TV, Marjanca Scheicher: Ponosna lastnica zlatega tiča

    Kaj je tukaj poglobljeno? Pijančev rov al zlati tič od Marjance?

    • sprehajalec

     – Guterres ob 25-letnici članstva v ZN-u čestital Sloveniji, “zgodbi o uspehu”
     – Pred koalicijo centri za socialno delo, DeSUS vztraja pri demografskem skladu (o.p. desus ima prav za demografske sklade, le da bi morali sedanji penzionerji plačevati za mladince in ne obratno)
     – Kadunc: Finančno stanje zadovoljivo, skrbijo pa majhne rezerve

     In kaj lahko čitaš na RTV? nakladanje samohvalo in laži….

     • rrrrr

      Sprehajalec, replike ,,slovenčku” ti zmanjšujejo ugled.

     • sprehajalec

      Ni slovenček, on je Slovenac.

     • rrrrr

      Glede na njegove komentarje bolj hov-hov. Z nedokončano pasjo šolo.

    • Rožle

     A ti še nisi slišu za parodijo na 24 kur ….?

  • totex39

   A na tem portalu gobezdaš, ker na levičarskem portalu 24ur.com ne moreš, ker so vam zablukirali komentiranje, to pa je demokracija komunistična ni kaj.

  • Rožle

   Pomoje ščitijo teroriste islamiste …

   • garfi

    Slovenec=Zlovenec

 • MladiLiberalec

  Zelo ste počasni v odzivih. Napad je obsodil tudi slovenski premier Miro Cerar.

  Najstrožje obsojam napad v Manchestru. Stojimo z britanskimi kolegi, naše misli pa so s svojci in prijatelji žrtev je twitnil.

  • Rožle

   Čudno res …..Miro je obsodil teroristični napad ?

   • sprehajalec

    Tudi mene je presenetilo, da ga je Miro obsodil. Šok dneva.

    • MladiLiberalec

     Čaki oz čakita. Za slovensko javnost je to zelo pomembna novica kako reagira naš premier. Razumeta?

     • sprehajalec

      Aha, sedaj je pomirjena, ker ni ploskal. Miro je z nami, je zadonelo v slovenskih srcih….

     • MladiLiberalec

      Zmotilo me je ker Nova24 še ni nič poročala o odzivu našega premiera. To je to.

     • sprehajalec

      Nova je analitični portal. Lahko spremljaš CNN za online novice.

     • MladiLiberalec

      Je slovenski portal

     • sprehajalec

      Prvi svobodni portal po letu 1945. Po 72 letih. Veliko si je za povedati za nazaj.

      Z dnevnimi novicami naj se ukvarjajo drugi….

     • MladiLiberalec

      Sam pisejo dnevne novice

     • sprehajalec

      Tudi, vendar Slovence bolj zanimajo novice iz preteklosti, ki so bile nekoč interpretirane lažnjivo. Takšna novica vedno privabi množico komentatorjev na Novo, takšnih in drugačnih. V tem je čar Nove.

     • MladiLiberalec

      a zato je tok mal mladih tuki?

     • sprehajalec

      Mladince tradicionalno boli koko za vse….

      Tisti zmešanih glav so pa napumpani od profesorjev humanističnih znanosti. In so bolj karikature kot kaj drugega.

     • MladiLiberalec

      XD Polpretekla zgodovina ni toliko pomembna od sedanjosti je pa pomembnejša od ostale zgodovine.

     • sprehajalec

      Generacija, ki ne razčisti s svojimi dolgovi, z njimi obremeni svoje potomce.

      Eden od slavnih je to nekoč izrekel, z razlogom. Slovenija in Hrvaška sta blokirani z delitvjo pol : pol. Lahko si zatiskaš oči, pa mečeš v tla pa prepričuješ, vendar je temu tako. Če bo eden reel to, bo drugi apriori rekel drugače. Pri južnih narodih se krvne zamere vlečejo generacije, tukaj je bilo pa prelite zelo veliko krvi.

      zato je treba ta poglavja razčistiti in zapreti…

     • rrrrr

      Ne norčuj se iz Mirkota. Celo noč ni spal v razmišljanju, kako naj se na ponovno prelito nedolžno kri sploh odzove. Ampak, ponosmi smo na svojega Mirkota. ( baje se je odločil čisto sam, pa naj se zgodi karkoli).

  • garfi

   JAZ TEBE OBSOJAM ZA NAPAD !!!

   • MladiLiberalec

    XD XD

 • Morala

  Vsi so sokrivi tako evropski politiki kot tudi podporniki – za vse te nedolžne žrtve!!! Zato v SLO nič migrantov!!!

 • Nata

  Barabe hudirjeve !! Še na družine in otroke se bodo spravili ?

  Me res zanima, ali bo kaj odziva od muslimanov in tistih migrantov v Sloveniji, ki živijo na naš račun ?

  G. Grabus ?? Kje ste ? Oh, seveda , vi nimate časa. Študirate, kako bo čez dvajset let pri nas ?

  • MladiLiberalec

   Nova24 še o odzivu Cerarja ne poroča. Saj tud na rtv mmc me moti ker dajejo njegovo izjavo na konec namesto na vrh ali v podnaslov. Sam vseeno.

   • stajerc5

    Ti si pa prav zaljubljen v slinavca, nje!?

    • MladiLiberalec

     Naš predsednik vlade je pa liberalec pa zna z ženskami .

     • Nata

      Hja, liberalec ? Že vse lepo in prav. Deluje pa ne tako, kot bi – če je res – liberalec moral.
      Kaj pa je liberalec. . . . naprednjak, svobodomislec ? Liberalen človek svobodnjak , svobodnik. Tako piše na Wikipediji.
      Torej ? V današnjem svetu je skoraj nemogoče biti svoboden.Na vseh področjih. Pri nas pa sploh. Premier ima zvezane roke. Je ujetnik tistih, ki so nam ga ponudili na pladnju, skupaj s floskulami o etiki in morali.

   • Nata

    Hm, kaj jaz vem ? Po enih splošnih demokratičnih pravilih, bi tako moralo biti.Ne glede na pripadnost, je pač premier.
    Vendar pa enako, ali še več. lahko pričakujemo tudi v obratni smeri . Že velikokrat je dokazal, kaj je njegova prioriteta.

  • moon

   Seveda je, danes posadijo na gradbiscu “Kulturnog centra” drevo miru. Se ne zajebevam, vir STA.
   Zdaj se ze dobesedno delajo norca iz nas.

 • Caetano

  Ja, ja. In še veliko več bo tega. Če se spušča v državo jihadiste so to čisto pričakovani rezultati.

 • Franjo Trojner

  Politiki so jih v EU brez privolitve svojih deržavljanov in v nasprotju z veljavno zakonodajo vabili, v terorističnih napadih pa sedaj umira navadna nič kriva raja, ki je nelegalnim migracijam celo nasprotovala. To se ne spodobi in ni pravično! Pravično bi bilo, da posledice svoje nearazumne in za narode EU pogubne odločitve občutijo samo pripadniki političnih skupin in politiki, ki so te množice v EU vabili in jih nato mimo vse obstoječe zakonodaje nekontrolirano, stihijsko v EU tudi spustili.

 • sprehajalec

  Kam so se sedaj poskrili wellcomerji, Tuppek, Krtača…

  Vedno je tako.

  • rrrrr

   Kot po navadi, čakajo na sveža navodila.

  • stajerc5

   Malo pocakaj, sedaj se sekajo po Jansi, seveda z drugimi nicki, v clanku Kolumne: STRAH !!!

 • www

  mmmm… to so sodobni angleški sužnji, ki se prosto sprehajajo med njimi.
  Vsake toliko časa malo zakurijo. So že navajeni, malo rož, pisma sožalja, govor politika in novinarji imajo kaj za delat….. do naslednjega.. pum.
  Relativna škoda je mala….. in po evropi ni nič boljše

  • sprehajalec

   Anglija nikoli ni imela suženjstva na svojem ozemlju, vsaj od 12. stoletja naprej. Bili so pa trgovci in prevozniki, to pa drži. Kupovali so jih na afriški obali od plemenskih poglavarjev in jih tovorili čez atlantik ter prodajali. Dokler jim ni parlament tega 1807 prepovedal.

   ne vem kje vidiš novodobne sužnje tam?

   • MladiLiberalec

    Sam majo pa zelo pestro in tudi krvavo kolonialno zgodovino. Saj ne da jih je IS zato napadel. Tega ne pravim in ne verjamem. Sam to je razlog da imajo tok muslimanov. In od teh je verjetno kakih 5% res radikalnih.

    • sprehajalec

     Zakaj dodajaš ta levičarski “krvavo” vedno z določenimi besednimi zvezami? (imperializem, kolonializem, itd.) Najbolj krvave vojne je imela ravno Europa med seboj, ko ocenjujejo, da je med 30 letno vojno umrla 1/4 prebivalstva takratne Nemčije. Omenjena je v Visoški kroniki in Schwarzkoblerjeva udeležba v njej. Drugače pa vzemi prastaro knjigo iz Knjižnice in je iz tistega časa Simplicus Simplicissimus.

     Angleži kot kolonizatorji pravzaprav nimajo zamere pri nekdanjih podrejenih narodih, povsod jih častijo, kolikor sem imel priliko videti. Singapurci jih slavijo, Indijci nimajo zamere, njihove poseljene kolonije (Nova Zelandija, Avstralija, Kanada, v neki meri tudi ZDA) so pa itak razširjena Anglija. Ko so se umaknili iz svojega imperija v 50-60 letih, so odprli vrata za svoje nekdanje in v principu z njimi niti nimajo problema, razen s sedanjimi radikaliziranimi. Zakaj radikaliziranimi je pa druga zgodba, nek proces, kot v srednjem veku s krščanstvom, s tehnologijo 21. stoletja, na netu. Ker radikalizirani so vedno bili določeni izmed njih, džihad je vedno bil. Le dostoepn ni bil vsakomur. Sedaj je dostopen, z netom.

     Francozi so pa še večjo neumnost naredili in so izenačili državljane Francije z državljani kolonij, vsaj severnoafriških. Tako, da je vsak Alžirec bil avtomatsko državljan Francije.

     • MladiLiberalec

      Kakorkoli obracas kolonializem ima svoje breme in raznovrstne posledice tudi negativne.

     • sprehajalec

      To se strinjam. Negativne posledice kolonializma so zmanjšanje bolezni in umrljivosti ter smrtnosti novorojencev v nekdanjih kolonialnih deželah, ter pomoč v hrani, ki je izkoreninil lakoto. Medicina belega človeka in njegova proizvodnja sta rezultirali v eksploziji prebivalstva nekdanjih kolonij.

     • MladiLiberalec

      Poenostavljeno XD

     • sprehajalec

      Vendar najbolj resnično. Vsaka poškodba Afričana, Aborigina, Indijanca bi nejverjetneje rezultirala s smrtjo. Gangrena, tetanus, življenska doba tam okoli 30 let. To jim je kolonializem prihranil.

     • MladiLiberalec

      Ene bolezni jim je pa tudi prinesel

     • sprehajalec

      Eno samo, norice, kolikor se spomnim. Ali koze.

   • www

    .. so čistilci WC in tako naprej, …… delajo lahko kar UPCLASS noče… vsi to vemo a nobeden to ne reče

    • stajerc5

     Tudi pri njih se bo obrnilo, tako kot pri nas. Nam vladajo se pred kratkim nepismeni icici, pri njih bodo pac Mustafe, nje-de!?

    • sprehajalec

     Boš zamenjal Radojko pri njenih opravilih na bližnji Osnovni šoli?

     Nova generacija ste drugačni, prijeli boste za čisto vsako delo.

 • rrrrr

  Islamska država praznuje teroristični poboj nedolžnih žrtev, tudi otrok. Prazničnemu razkošju rdečine se pridružujejo evropski socialisti, homoseksualci in dobrodelniki iz sekte Migranten Wilkome.
  Čestitkam se pridružujejo tudi vse tri generacije jugoslovanskih komunistov, ki so tako praznovanje začeli že daljnega maja 1945.
  Zaslužnim morilcem za ta nezaslišani zločin bo plaketo Zdenke Kidrič podelil M. Brglez-Meduza, strokovnjak na področju naravnega prava.

  • MladiLiberalec

   Uh kar naprej vlečete povsod primerjave s povojnimi poboji pri nas. XD Kolaborante so vrnili zaradi dogovora na Jalti med velikimi tremi. Seveda je bilo narobe da so jih kar tako pobili ampak dobro se kolaborantom z nacisti ni pisalo nikjer še posebno ne v tistih državah kjer so bili storjeni najhujši zločini torej v SZ in Jugoslaviji.

   • if

    Prakolaboranti nacistov so komunisti. vključno s kriminalcema in terosistoma Titom in Kardlejem.

    • rrrrr

     Ampak tega ne piše v Udbeniku zgodovine za 6. razred osnovne šole.

   • Caetano

    Ne vem, če ima Jalta kaj z Jugoslavijo. Tam so se dogovorili o vrnitvi sovjetskih državljanov, ki so sodelovali z Nemci ali so bili samo v nemškem ujetništvu nazaj v SZ. Domobrance in druge bi Angleži verjetno uporabili za vojno proti Titovim silam, če se ne bi umaknile s Koroške in Trsta. Ker ni bilo pri Američanih volje za ustavitev prodora boljševizma v Evropo po zmagi nad Nemčijo- to zaradi vojne z Japonsko angleški načrti niso prišli v poštev. Tito je pristal na umik, ker tudi Stalinu takrat še ni šlo v račun, da bi se spopadli v novi svetovni vojni ampak je raje računal na širjenje komunizma na DV in njegovo konsolidacijo v vzhodni in srednji Evropi. Preden gredo naprej…
    Tito je tako pristal na umik zahteval pa vrnitev domobrancev in ostalih. Četnike mu sicer v glavnem niso vrnili. To je po mojem najbolj verjetno ozadje.

    • rrrrr

     Odlično&resnično,( problem Brozovega obračuna s protirevolucionarji sta dokumentirano prikazala med drugimi tudi Slovenec dr. Peter Urbanc in Britanec Peter Betty), pa tudi pedagoško. Lepo da si vzel v uk vajenca v liberalnosti, Mladega liberalca. Morda bo še kaj iz njega, ko naučeno primerja še s čim, kar je vredno prebrati. In seveda ko dozori in odraste.

   • sprehajalec

    Zopet….

    Kolaborante so vrnili zaradi dogovora na Jalti med velikimi tremi. – vrnili so jih vsem. Pobili so jih pri nas.

    ampak dobro se kolaborantom z nacisti ni pisalo nikjer še posebno ne v
    tistih državah kjer so bili storjeni najhujši zločini torej v SZ in
    Jugoslaviji. – za SZ ne rečem, sploh kar se holokausta tiče in pobijanja Judov. V jugoslaviji pa so bili največji zločini storjeni iz naslova državljanske vojne.

    Poleg tega termin kolaborant. V starih časih so mu rekli najemnik. Poznale so jih vse europske vojske. V 15-16. stol. so imeli celo lestvico vrednosti najemnikov. 20 Italijanov – 10 Špancev – 5 Poljakov – 1 Nemec.

    Šele komunizem naredi vojne ideološke, ljudske, Uvede izdajalce, kolaborante itd.

    • MladiLiberalec

     Srednji vek ni poznal se narodov. Italijani so bili razdeljeni v veliko drzav ki so se vezale s tujimi kralji na razlicne nacine.

     • sprehajalec

      Morda ne še v današnjem smislu, poznal pa je jezikovno pripadnost oziroma deželno.

    • MladiLiberalec

     Pa Spreho v SZ so tud strogo kaznovali kolaborante in jih pobili ali poslali v gulage. 3000 kozakov vrnjenih iz Avstrije so pripadniki Rdece armade pobili celo na nasih tleh pri Mariboru.

     • sprehajalec

      Komunisti pač pobijajo. vendar pobijanje s strani Rdeče Armade ni bilo tako sistematično. Rdeča Armada je drugače pri nas povzročila 5068 smrti med Slovenci, več torej kot protirevolucionarni tabor v svojih samostojnih akcijah 4397.

     • MladiLiberalec

      Sem niso všteli kozake pobite na naših tleh. To so žrtve med Slovenci. Večinoma tistimi ki so bili mobilizirani za vzhodno fronto.

     • sprehajalec

      Ti so v posebni rubriki, 9000. Naše službe nimajo podatka o kraju smrti mobiliziranih v Nemško vojsko. Vendar je na netu tudi to, in se da najti, vendar le po posameznikih.

      Ta številka zgoraj je mišljena umrli v Sloveniji zaradi rdeče Armade.

     • MladiLiberalec

      Mislim da ni cisto tako. Za ene mobilizirance vedo za kraj smrti za ene pa res ne in so pol pod nerazvrscenimi zrtvami

   • garfi

    BOŠ ŽE ENKRAT RAZLOŽIL KOLABORACIJO KOMUNISTOV Z NACISTI ??????????????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • samsara

   Pa na besede novoizvoljenega francoskega predsednika Macrona, ki so enake besedam njegovega predhodnika Hollanda in londonskega pakistanskega župana Sadiqa Hkana in hkrati na enake besedam milana kučana, bi spomnil. Dejali so namreč, ‘napredneži lavakarski’, da se bo treba privaditi na življenje s terorizmom. So pač ljudje, ki jim je terorizem blizu in ga vsiljujejo vsem ostalim normalnim, dobromislečim, miroljubnim ljudem.
   Gnus in prezir!

 • alojz

  Politiki pa pretreseni, zgroženi in presenečeni. Pa so povedali, da se moramo navaditi. To je isto kot bi pripeljal leva domov in bil potem presenečen, da koga ugrizne in da meso je.

  • sprehajalec

   Orban zagotovo ni presenečen. Tudi politiki niso, le furajo svojo sceno naprej in si ne upajo na glas povedati, kaj mislijo. V tem je tragedija. Diktatura političnih korektnežev in liberalcev.

  • Caetano

   Najbolj je bila bedna izjava kronične lažnivke Merklove, ki je govorila o domnevnem terorističnem napadu. Trump pa je dobro povedal da bo odslej jihadiste imenoval luzerji.

   • hle

    Ravno te dni se Trump mudi pri glavnih sponzorjih teroristov

    • Caetano

     Pri komu to? Islamistom je dal krepke lekcije ovira so Obamovi kadri v sodstvu.

     • hle

      Savdijcem je odobril prodajo za nekaj sto miljard orožja da bodo lažje oskrbovali teroriste IS da bodo več ljudi pognali v Evropo sedaj pa je v komandnem centru IS v Jeruzalemu

     • Caetano

      ISIS propada prav zaradi Trumpa ki je onemogocil politiko Erdogana da bi sprozil vojno proti Kurdom, Kurde pa je oborozil.

  • if

   Poltik, ki trdi “moramo se navadati na terorizzem” je terorist, krimmnalec in veleizdajalec.
   Taka oseba sodi v zapor, na oblastno funkcijo politik, ki ščiti državo in narod kot nosilec državnosti.

 • stajerc5

  “Nasi” frcijo z Falconom na razne tekme, da bi pa sli na kaksen koncert, to, to pa ne…
  No ja, v Stozice si se pes ne upajo!

  • www

   … tudi pri nas bo vsekalo, smo hka trača

 • marker

  Kultura petnajstega stoletja in kultura enaindvajsetega stoletja nista združljivi. Krščanstvo in islam tudi ne.
  Nekdo naj to pove Angelci.

  • Igor Kavalar

   Ta klip poglej o Merklovi, pa ti bo jasno njeno mnenje.
   Did Merkel just “read out Germany’s suicide note”?
   https://youtu.be/j_8kc19DL70

 • Caetano

  IS dnevno ampak res dnevno izgublja ozemlje v Siriji in Iraku, ki mu ga odvzemajo sile iraške vojske, Kurdov in SDF, sile sirskega Asadovega režima in sile FSA. Ali ta napad pomeni brce ranjene zveri ali pa govori o tem, da jihadisti glavno bojišče prenašajo v Evropo?

 • alojz

  Teroristi so sadisti. Mi pa mazohisti, ker jih še kar sprejemamo. Samo ženske in otroke bi morali. Ostali naj se koljejo dalje. Doma seveda.

  • moon

   Otroci zrastejo, zenske se porocijo, islam se pa siri…

   • Caetano

    Res je. Ne bi jih sploh smeli sprejemati kot Orban ali Poljaki. Za njih je prostor na BV tudi prostor zanje kot begunce tisti ki so res begunci.

  • bojan

   nobenga sprejet … vsi oni so rasli ob morilskem koranu

 • mannuro

  Če kakalake vabiš v bajto, se ne čudi, da jo požrejo s tabo vred. Temu ni kaj drugega za dodat. Ni degredirana samo politika ampak tudi narod. Naši predniki bi v takšnem primeru požgal par mošej pa par kozjejebcev pobesli po lepih vejah, ostale pa nagnal lepo domu! Oz. Naši predniki, niti srbjancev niso preveč trpeli. No, govorim o časih pred prvo svetovno vojno. Precej razumljivo, saj so bili, tako al tko, turki.

 • hle

  Vsak gasilec ve da se požar gasi na tri načine ohlajevanje zadušitev in odstranitev gorljive snovi z terorizmom pa bi se moralo ravnati podobno

  • sprehajalec

   Težko na opisan način, če je bencin razlit po celi hiši….

 • bojan

  islam je zrel za popolni izbris in uničenje vse kar je muslimanskega.. vsa ta podtuhnjena islamska banda je od malega učila iz korana, vsi oni so vzgojeni sovražno in in živijo samo še zato da uničujejo in morijo druge…

  odganjanje te bande ni rešitrev pač pa samo uničenje in preprečitev rojevanja te satanske zalega, vsega kar je islamskega/muslimanskega, edino to bo tu zaleglo

 • alojz

  Sumim, da so Tunek , Krtača in ostali tudi bili na koncertu. Menda ja niso kaj poškodovani. Nikjer jih ni.

  • mannuro

   Ne, ni dnarja, ni muzike. Hlapci komunističnih kolaborantov pač niso dobili plačano. Mislim, taraifa je itak znana. 1EUR na 100 besed.

 • alojz

  Policija še noče razkriti ime napadalca. Je verjetno stari znanec. Kot vedno.

  • Igor Kavalar

   Opazovana oseba z liste osumljencev z terorističnimi povezavami.

 • rubec

  Dokler politiki ne bodo reagirali kot predlagam v nadaljevanju, ne bo OK. Tereza Majska bi morala muslimanom še v maju najkasneje pa vsaj v juniju sporočiti:
  1. Naše misli in molitve so sedaj namenjene nedolžnim žrtvam
  2. Napad je bil strahopeten
  3. Na ulice bomo poslali dodatne policiste
  4. Prebivalci Mančesterja se ne bodo pustili ustrahovat in nikoli ne bomo poraženi
  5. Sovražnikom multikulturnosti sporočamo da ne bomo spremenili našega načina življenja

  • Caetano

   Saj tako bo ona gotovo reagirala. In ravno zato se bo jihad nadaljeval…

  • Nata

   + + + + + + + + + +

  • indijanka

   Prenežen si..lotili so se otrok. Še svojih ne štejejo med največje dragocenosti življenja. Puščajo jih za seboj samo migrirajo, posiljujejo in jim jemljejo otroštvo. Brez srca so. Zakaj bi jim bili mar naši otroci?

  • Jefferson Vendski

   Kolega rubec, prav odlično ste tole zložili skupaj, ganjen sem. Dovolite le prijazno opozorilo, da se vam je izmuznila točka 7.: islam je religija miru.

 • sevenx

  FAKE News. A kdo sploh preverja to? Počilo je, 100 mrtvih pa nobenega posnetka???
  Samo posnetek praznenja dvorane.

  • Igor Kavalar

   Kar sem jaz slišal naj bi počilo zunaj, pred pregledi, ko so ljudje šli ven, po koncu koncerta ne znotraj.

   • sevenx

    Naredi malo sam raziskavo…

    Vsi teroristični napadi so fake. Gre za policijsko antiteroristično vajo – na vseh koncertih, lokacijah vedno najdeš kakšnega Američana kot pričo (crisis actors). Nekateri so imeli takšno srečo da so bili na 3-4 različnih lokacijah kot priča ali žrtev…

    http://21stcenturywire.com/2016/06/18/casting-crisis-orlandos-actors-agents-and-casualty-role-players/

    https://www.youtube.com/watch?v=LM8bwTNN8EE

    Če bi želeli uničiti terorizem bi ga morali nehati oglaševati.
    Vzpostavljajo 4. rajh. Se spomniš reichstaga? Sami požigajo.

    Komentarji na 24kur so onemogočeni zaradi verodostojnosti članka.

   • sevenx

    … saw 22 people killed and over 50 injured in an explosion at the end of the gig.
    Nihče razen kriznih igralcev ni videl ekplozije. Sicer bi bilo na youtubu 1000 posnetkov.
    To je mularija. Vsi snemajo.

 • centurion

  “…Rita Katz, izvršna direktorica vodilne nevladne protiteroristične organizacije, je v svoji izjavi rekla: “Zdi se, da so se bombe britanskega letalstva, poslane nad otroke v Mosul in Raqqo, pravkar vrnile v Manchester v Anglijo.”….
  ????
  Prasico nevladno bi morali nemudoma privezat na
  Trafalgar Sqaru in jo prepustiti kamenjanju njenih musliptijateljev.
  Pa kakšne budale vodijo te NVO organizacije.
  Pa iz Libije v Italijo taxirajo vsak dan 2000 prepečenih…

  • Igor Kavalar

   Rita Katz je oseba, ki ne ve kdo kontrolira in je zasedel Raqqo in Mosul in maha z belo zastavo proti teroristom in ne zastopi, da neglede ali UK napada ali bi sedela na komolcih, rezultat bi bil isti. Ideologija ISISa je okupacija celotnega sveta, usmrtitev vseh, ki se jim ne bodo podredili, suženjstvo za ženske in otroke in uvedba šeriata.

   V Italiji je ob strogem varovanju šengna že 50.000 novih Evropejcev. Hvala italijanski vladi, EU komisiji in nevladnim organizacijam, za nove žrtve in genocide v prihodnosti.

  • garfi

   neverjetno res
   to so nevladne teroristične organizacije z lažmi

 • garfi

  VSI BUTALCI, KI STE ZADNIH 25 LET VOLILI LEVAKE STE SOKRIVI
  IN RAZNI HUMANITARCI FILANTROPI HINAVCI itd
  posredno ste to omogočili
  spet bo polno hinavskega polaganja cvetja
  murgelski mediji praznujejo obletnico napada brejvika
  današnjega ISLAMSKEGA pa imenujejo tragedija
  rkc seveda tudi nič ko morijo njihovi BRATJE

 • Razocarana

  Ubogi ljudje.

  Povračilni udarec bi bil napad, ki bi prizadel ljudi na oblasti ki imajo svoje prste v vojnah na bližnjem vzhodu, in ne napad na mehke tarče kot je koncertna dvorana polna družin z najstniki. To samo kaže kako pri terorističnih napadih v glavnem ne gre za povračilne udarce – kar je samo izgovor, ampak za strahopetnost in povzročanje panike in strahu, saj drugače bi se lotevali tarč ki nekaj pomenijo, ne nedolžnih civilistov. Tako da naj Rita Katz in njej podobni opranoglavci ne fafljajo preveč.

 • Vince Blake

  Wilkomerji! Kri je tudi na vaših rokah. Za mene ste izmečki isto kot ti tepiharji. In pazi zdaj…..odvziv liberalnih vlad in njihovih msm hlapcev –> najbolj jih je strah, da se bo sedaj razpasla islamofobija. To je njihov glavni strah. Pa človek ne more verjeti več kar bere. Berem, da je tudi naš premier obsodil napad. Lepo, ampak te vljudnostne in zlajnane floskule niso dovolj. Očitno samo še Orbanizem pomaga.

  • garfi

   cmerar je sam ena floskula od prvega dne naprej

 • garfi

  levakarji in butalci so omogočili DA IMAMO DEVETO NAJSTAREJŠE PREBIVALSVO NA SVETU
  in izvažajo mlade Slovence ter uvažajo musli golazen
  BUTCI IN VELEIZDAJALCI dvojna katastrofa

 • soc

  Džihadistične opice in njihove ideologe in financerje na električni stol, enega za drugim, pa počasi pražiti pred TV očmi svetovne javnosti. Se javim za tistega, ki bo pritiskal na gumb.

 • garfi

  PRENEHAJTE PODPIRATI LEVAKE NA VOLITVAH !!!
  tu je začetek vsega zla in trpljenja
  spodaj smeti MladiPsiho
  ostali trolli so se poskrili ali pa so to on
  FAJONKA JE SOROSOVA MULTIKULTI PLAČANKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • zaton

  Evropski politiki, še naprej se igrajte s politiko odprtih vrat vsakomur. Mediji pa bodo spet poročali, da je šlo za osebo s psihičnimi motnjami.

 • garfi

  AKCIJA DANES
  Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev vabi na obletni shod za spoštovanje človekovih pravic vnukov in starih staršev, ki bo v torek, 23. maja 2017, ob 15. 30 uri pred stavbo Državnega zbora Republike Slovenije na Trgu republike v Ljubljani.

  Govorci na shodu bodo Metka Zevnik, predsednica združenja Glas starih staršev, Borut Pogačnik, sociolog in psihoterapevt, Roman Vodeb, psihoanalitik, Andrej Breznik, predstavnik lokalne skupnosti kraja Pameče, kjer čaka koroška dečka dom in ljubem objem babice in dedka, njune družine, Nada Žgur, profesorica, Franci Donko, socialni delavec, predsednik Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev.
  Vabljeni vsi ljudje dobre volje, prinesite slovensko zastavo, lepe transparente in kakšno ljubko plišasto igračko.

  • Fogglof Tunnek

   Vnuka sta varna tam kje sta!!!… Zelo srečna in fstran od alkohola!!!… A si vido od babice kožo na obrazu…fse je jasno!!!

   • centurion

    Opica gnila. Podn..
    Zaslužiš si kakšen obisk….

   • if

    Koža babice ni pomembna, bistvena je njena empatičnost.
    Državni aparat vključno z ministrico dokazuje vrednost empatičnosti enako nič, hkrati s svojimi dejanji dokazuje totalitarnost.

 • Fogglof Tunnek

  Glejte “spoštovani” SDS-ofci… Če ste mislili, da samo mi vzvišeni in večvredni “beli” narodi lahko plenimo in pobijamo po drugih celinah in nam pri tem početju nihče nič ne more, se grdo motite… Tudi mi se lahko zelo hitro spremenimo iz lofcef v preganjan plen….Plen si prej ko slej izmisli načine, kako se upreti in odbraniti… Kapish?… Seveda je pa zelo tragično to ka se je zgodilo v VB…šlo je za gnusen islamistični napad na nedolžne ljudi, celo otroke.

  • sprehajalec

   A wellcomerji so se opomogli po prvem šoku….

  • garfi

   PRENEHAJTE PODPIRATI LEVAKE NA VOLITVAH !!!
   tu je začetek vsega zla in trpljenja
   spodaj smeti MladiPsiho
   ostali trolli so se poskrili ali pa so to on
   FAJONKA JE SOROSOVA MULTIKULTI PLAČANKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Krtača17

    Biti trol na tem portalu je častno dejanje. To je ljubkovalno ime za antijanšista.

    • garfi

     sodite v zapore in norišnice

 • centurion

  Zdi se mi, da bi se moral v zahojeni Sloveniji
  zgoditi kakšen Manchester ali bolje dva, da bi ljudem
  prišlo iz riti v glavo.
  Ker naši pedri, lezbe, komiji etc še kar
  nabijajo o ubogih beguncih.
  RAUS!

  • sprehajalec

   Če bi se pri nas to zgodilo, bi bil itak kriv Ivan Janez.

  • Krtača17

   Teb se bo zgodu Manchester v puhli glavi.

 • Fogglof Tunnek

  Britanci, Francozi, Američani naj nehajo s kolonizacijo Arabijo pa bojo nehali napadati… Sicer pa je Trump dostavil 350 miljonsko inekcijo Safdski Arabiji… glavni sponzuraši terorizma. Trump hoče ustvarit arabski NATO ki bo imel sedeš v Rijadu ….Verjetno se bo gnoj islamistični borili za pravice žensk, fsiljeval miroljubno vero in uvajal demokartično-šeritasko pravo po arabiji in Evropi.

  • garfi

   bebo hodi na takšne koncerte in potem hinavi
   četniško ceco boš zanesljivo buljil v joške

  • Rožle

   Pa kako si ti prepričan, da bi potem bilo konec islamskega terorizma …???
   Ali pa spet na veliko sam seb lažeš .. !!!

 • zaton

  Nič ni slišati, da bi zmerni muslimani dejanja teroristov, ki pobijajo ljudi v imenu islamske vere, obsodili in žrtve obžalovali. Človek ima občutek, da s temi napadi še soglašajo.

 • Olga

  Vse uvoznike teroristov je treba najstrožje kaznovati, vključno z Junkerjem, Merklovo in Cerarjem! Krivi so za smrti vseh žrtev terorističnih napadov v Evropi!
  Ponovno se vidi, kdo ima prav! Bravo Trump! Bravo Orban! Bravo SDS z Janezom Janšo!

  • Goran Hvala

   Kua so pa nasteti naredil da bravo njim…zdraho po svetu pa zdraho doma…en se je pa ze zabarikadiral v svoji drzavi…sami hardcore liki…

  • Krtača17

   Trump je ravno podpisal pogodbo za koliko? 300miljonov orožja, dobava Savdski Arabiji. Ti pa naprej z orožjem kam? Nad Sirijo? In spet bomo imel begunce. Ne razumem zakaj bravo Trump?

  • Artur

   Ja res “Bravooo” Trump in njegovi občudovalci :https://www.youtube.com/watch?v=q8bElWNT1rM

 • garfi

  hinavski mediji že hinavijo
  skoraj vsi so multikulti levičarski
  tudi cnn seveda

 • garfi

  JUGOKOMUNAJZARSKI TERORIZEM
  Ceca s kalašnikovko in četniki pozirala v porušenem Vukovarju, zdaj se ji klanjajo v Ljubljani
  Svojega moža, nekoč razvpitega kriminalca, udbovskega likvidatorja in nazadnje tudi vojnega zločinca Željka Ražnatovića Arkana, Ceca še danes brani. »Moj pokojni mož ni nikakršen zločinec. Je človek, ki sem ga resnično ljubila, čudovit, nežen, sploh ne hudoben človek. Boril se je za ohranitev srbstva in Jugoslavije, za srbski narod je junak.«

  O Cecinem življenju in koncertih v Sloveniji svoje bralce redno informira tudi spletna stran 24ur, medtem ko odgovorna urednica infomativnega programa Pop TV Tjaša Slokar Kos besni zaradi intervjujev s Thompsonom v Reporterju in Tedniku.
  http://reporter.si/clanek/slovenija/ceca-s-kalasnikovko-in-cetniki-pozirala-v-porusenem-vukovarju-zdaj-se-ji-klanjajo-v-ljubljani-512727
  tunek-thomson press

  • Krtača17

   A to z uno kalašnikovko ki jih je Janša švercu med embargom orožja? Tudi njemu se desni še kar klanjate.

   • alojz

    Ne z uno, ki jim jih je Kučan dal iz oborožitve TO.

   • garfi

    ja od vašega malega vodje bandita mk

 • Aron

  Nisem slutil, da bo moj komentar na včerajšnjo navijaško novico o fantastičnem angleškem ostrostrelcu, že po enem dnevu zvenel preroško: dokler bo UK in ostali Zahod delal sranje po Bližnjem vzhodu, bo pokalo. Žal.

  • if

   Pokalo bo, dokelr evropejci v svojih državah ne bomo uveljavili svobode temelječe na nosilcu naroda vsake države.

   Od tistega trenutka dalje bo začela kljub vpitju norcev iz Soroševe plačilne liste učinkovati enosmerna vozovnica Zahod – Vzhod.

  • sprehajalec

   Verjetno tudi svoje bolečine v hrbtu pripišeš sosedovi košnji trave?

   • Aron

    Vzrok in posledica.

    • sprehajalec

     Tam doli je vojna normalno stanje Aron in mir nenormalno. Preveč testosterona in premalo dela. To je formula za pizdarije. Že itak so vzdrževali mir s socialno. Ko se jim je zalomilo in jih je ratalo preveč, si pa skočijo v lase….

     • hle

      Vojna je normalno stanje povsod tam kjer se v državo vtikajo interesi velesil pa naj bodo to Američani Rusi Kitajci Evropa ali pa samo močnejša sosednja država edino Slovenci bi se pobijali med sabo kar sami

     • sprehajalec

      Ja, tako je bila Bosna v 90tih poligon za merjenje moči med Američani in Rusi…..

     • Aron

      Nehaj no, konflikti so povečini umetno ustvarjeni, sproducirani in financirani v tujini. Irak je imel pred vojno 15% brezposelnost. Zakaj pri naših 10%+ brezposelnih ni vojne?

     • sprehajalec

      kdo pa je začel vojno v iraku? Kaj veš, da je pri njih tako, da dobiš podporo pa stanovanje? Kje bodo oni dobili delo? 15% so verjetno prikazovali, ker so bili vsi v vojski. Sadam je imel vojske blizu milijona.

      Vklopi razum. Sirija je imela 3 milijone prebivalcev leta 1950. Danes 25 milijonov. To je enako, kot če bi Slovencev (1,5 milijona leta 1950) bilo danes 12,5 milijona. Kje bodo dobili Sirci delo? Saj niso Kitajci. Nobena država na svetu ne more prebaviti takšno naraščanje svojega prebivalstva kot ga imajo Arabije. Leta 1950 jih je bilo manj kot nemcev takrat (59 milijonov vseh skupaj), danes jih je 380 milijonov. Kot bi bilo danes 400 milijonov nemcev v Europi.

      Nimajo dela, nimajo perpektive, zato pa pridejo mladi tipi po prihodnost sem.

 • Lustrator

  Grozljivo. In naslovnice mainstream medijev ter retorika opranoglavih tepčkov bodo spet polne očitkov na račun ISIS-a ali (še huje) tistih, ki po njih udrihajo, čeprav so SAMI tisti, ki jim na stežaj odpirajo vrata in njihovo nezakonito bivanje celo subvencionirajo!

  To je podobno kot, da bi nekdo spustil četo mravelj v shrambo s kruhom, potem pa za posledice krivil mravlje in se čudil zakaj so vsega pojedle. Se samo meni zdi, da je to logično petletniku, povprečnemu odraslemu slovenclju in evropclju pa ne?

 • Dostmamrecesije

  Politiki pa kot vedno trajbajo eno in isto:

  -Naše misli so pri vas.
  -Terorizem je treba najstrožje kaznovat.
  -Umrli so nedolžni ljudje.
  -Nagnusno dejanje.
  .
  .
  .
  No, pa kaj naredite. Ne samo govorit.

  • jan

   Politiki so del problema, ne del rešitve. Prav politiki so tisti, ki z vojnami in nasiljem sesuvajo države Bližnjega vzhoda, migrante pa zavestno pošiljajo v Evropo in drugam na Zahod. Zahodni politiki na čelu z Obamo so ustvarili ISIS, vse z namenom, da odpravijo evropske narode in oblikujejo anacionalne združene države Evrope. Politiki so globalisti, ki izvajajo zločinsko globalistično agendo. Zadnji čas je, da evropolitike pošljemo na smetišče zgodovine, če nismo že prešli točke brez vrnitve. Migranti imajo namreč nekajkrat višjo rodnost kot avtohtoni Evropejci in nas bodo postopno izrinili, ker je njihova kutura nekompatibilna z našo, zaradi česar se ne mešajo z Evropejci. Evropski politiki to dobro vedo, sprenevedajo pa se, da je vse pod kontrolo. Ja, pod kontrolo grobarjev Evrope.

 • totex39

  Hinavci hudičevi, ki so omogočili, da se ta golazen pase po Evropi in za zahvalo uničuje evropsko civilizacijo.
  Res sramota, da taki primitivci sploh živijo na svetu, evropski butlni pa jih še podpirajo.

  • jan

   Dokler bomo samo bentili po forumih, se ne bo zgodilo nič. Od naših politikov je treba zahtevati spremembo politike migracij, ki se morajo ustaviti. Nobenih kvot, nobenih ilegalnih vdorov preko meje. Vračanje ilegalcev, od koder so prišli. Politike, ki omogočajo vdiranje nezakonitih migrantov pa je treba sprocesirat. To je veleizdaja.

   • totex39

    Naši navadni pizdleki kaj takega ne bodo sprejeli, ker so komunistični potuhnjenci in podobnost z islamom je še vedno v njih.

  • Clemen J.

   Komunizem je ustavril islamske fanatike, in če misliš da jih ne bo podpiral se motiš, to je en velik plan komunistične zalege. V rusiji, ki je do danes pobila največ muslimanov, predvsem v svjih ex CCCP državah, ima na prebivalca najmanj terorističnih napadov od razvitih držav. Lahko pa tud napišeš kako rusi so in še vedno zalagajo talibane.

 • janez.pokoncni

  Twit Mitje Iršiča : “Slika prve žrtve. Ni je ubil verski blaznež,ki je sprožil bombo. Ubila jo je regresivna levica,ki je njegovemu kultu smrti dala legitimnost.”

  • Aron

   Follow the money. ISIS financira Savdska/USA. Ne pa levica, get your facts straight.

   • Clemen J.

    Isis financira iran, in podobne države. Iran je tudi med 2 zalivsko vojno financiral sunitske in šitske milice v iraqu. Seveda kot držav, jih najbolj podpira je pakistan, ki je leglo teroristov. Iran in podobni jih samo izkoriščajo za večji vpliv v regiji. Očitno ne veš da so se Iranske milice v iraqu borile proti Američanom, ob boku z sunistskimi milicami, kot so al kaida in podobne.

 • Aron

  Par dni potem, ko Trump podpiše 400 miljard vredne vojaške posle s Savdsko, Savdska teroristična organizacija udari v Evropi. Naključje?

  • Clemen J.

   Da očitno ni irancem pasalo, pa so našuntal isis-ovce. Pa ne rečt da iranci ne marajo sunitov, ker hamas, pa al kaidine borce so lepo zalagli in skrivali v svoji državi.

   • Aron

    Iranske milice se edine odkrito na vseh frontah borijo proti ISISu in ostalim teroristom, Iran pa podpira vse borce za svobodo, tudi sunitske milice.

 • Okrs Bokers Flokers

  Takole po brglezu in njegovem naravnem pravu, gremo pobit vse levake, globaliste, komuniste in ostalo protinarodno drhal, saj namensko povzročajo konflikte in uničujejo avtohtono kulturo. Če vidim fajonko ali podobno izdajalko, imam po naravnem pravu pravico, da jo prefukam, ubijem in obesim na telegraf štango?

 • Artur

  Nobedem me ne more prepričati , da taglavni v vseh državah na zahodu ne vedo kdo stoji za ISISO-m. Isisovci so zločinsko NWO operativno govno , njihovi NWOtvorci ,podporniki, v financiranju in logistiki so zločinska greznica. Vsi vodilni v državah v zahodnem svetu(sem prepričan ,da tudi pri nas), ki vedo za to in sodelujejo v tej moriji so že ta hip zreli za odstrel a žal “ovce” pač ne znajo drugega kot blejati in čakati v vrsti za v klavnico .
  https://www.youtube.com/watch?v=2KYcgjUPPSY
  http://www.priznajem.hr/politika/pitate-li-se-zasto-isis-ne-napada-izrael/

 • Aron

  Še politično ozadje:

  “In 2013, British military intervention in Syria was prevented by Parliamentary vote. MPs at that time knew full well that there was no support for such action among their constituents. More than that, there was clear opposition to it.
  Although the latest polls suggest that opposition has reduced slightly, there is still no clear support for military intervention in Syria. Parliament, then, remains a likely block to military intervention.
  So what better opportunity than when there is no Parliament?
  With no-one to hold the Executive in check, Theresa May can use the Royal Prerogative to take Britain to war in Syria, and war in Syria could very well mean war with Russia.
  The danger lies between 3 May and 8 June.”

  False flag za vojno napoved ISIS, kar v praksi pomeni popolno eskalacijo sirskega in regionalnega konflikta. Srčno upam, da se motim…

  • Krtača17

   Tudi možno ja.

 • WatsonForus

  nardit tko kot Izraelci – porušit bajto sorodnikov in vse skupaj izselit v Arabijo.

 • totex39

  Orban je edini evropski politik, ki je dobro ocenil kaj mu lahko prinese migracija v državo. Škoda le, da je bil pri tem projektu sam in ga ni noben podpiral, zato pa imamo sedaj vse povsod razstreljevanje teh norcev in njihovo uničevanje Evrope.

  • Goran Hvala

   Sej sam v angliji pa franciji poka..a se kje..belgija…to ni vse povsod…za nastete drzave mi pa dol visi…glih tako kot njim za nas…

   • Igor Kavalar

    +Nemčija, Švedska. Manjši dogodki se dogajajo povsod po Evropi, ki pa ne dobijo medijske pozornosti. V Italiji bo tudi počlo, ker nimajo nobene kontrole več(pa še napovedal so da bodo zasedli Rim), v preteklosti je bila na udaru tudi Španija (Al kaida, njena naslednica Al Nusra je v Siriji) če gledaš IS propagando cajtnge, tv itd…boš videl oznake tudi za Andaluzijske izpostave znotraj Španije. V glavnem militantnih skupin je čez 100. Ne mislit, če se znebijo IS, da je s tem konec.

    • Goran Hvala

     Sam ne vem kdo se jih bo znebil..sej ze vrabci civkajo kdo jih financira in kdo jih je uril…zgoraj nastete drzave pa same pri sebi vedo da kdaj pa kdaj tud kaj nazaj dobis…tud njihova zunanja politika je vse prej kot miroljubna…

 • Krtača17

  8.junija bojo v Britaniji volitve. Zato tele fake propagandne novice. Tudi v Franciji je pred volitvami pokalo, zdaj je pa čudežno mir. Zakaj, se človek vpraša? Morda zato ker je bil namen dosežen? Čudni so tile teroristi. Se spoznajo na volitve.

 • Rožle

  Če svoje otroke pošiljajo v smrt brez kančka obžalovanja,… kako jim bo potem hudo za tujimi otroki …

 • Artur

  Praznujejo ga tudi NWO satanistični tvorci ISIS-a verjetno še toliko bolj.

 • Fogglof Tunnek

  Ko bojo države, kot so VB, ZDA, Francija in podobni, nehali metati bombe po drugih državah, jih bojo le-te pustile pri miru. In če mislite, da to nima nobene veze, ste zelo ozkogledi in naivni. Imperializem in kolonializem imata pač svojo ceno… isto kot nacizem, fašizem in janšizem! Ponavadi jo plačujejo nedolžni.

  • Vince Blake

   Malo si naiven in ozkogleden. Zdaj smo na žalost v vojni, katera nam je bila vsiljena in se moramo začeti tako obnašati. Nič ne pomaga, če si mi želimo mir, če si ga pa tepiharji ne. Enostavno bo treba izbrati stran in zaveznike. In moji zavezniki sigurno niso tepiharji in njihovi hlapci. .

 • Fogglof Tunnek

  Za najmanj 22 mrtvih nedolžnih ljudi so tudi tokrat krivi politiki in zgrešena migrantska politika in neprimerna zakonodaja…Zakaj brezjajčni politiki posiljujejo celo Evropo z uvozom nekaj milijonof muslimanof če pa je jasno da smo po kulturi in navadah kompatibilni še manj kot CD in vinilna plošča…manj kot konjska fprega in avtomobil…manj kot slovensko ljudstvo in SDS…

  • Vince Blake

   Ja, saj imaš prav…..v prvem delu. Ampak katera politika? Konzervativna in izolacionistična politika ziher ne. “Uvoz” podpirajo globalne struje, katerim se leva in liberalna politika tako hlapčevsko klanjata. Vidiš, v tem je finta.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, rešitef je čisto jasna. Zahod naj se umakne iz svojih neokolonij in tote naroda ali države prepusti same sebi, da ustvarijo svoj način življenja, ki bo njim fšečen. Kdo nas sploh kliče v njihove države postavljat vojaške baze, plenit njihova naravna bogastva in jih pobijat na dnevni ravni?… Kdo in kaj nam daje to pravico?

  • Rožle

   Še enkrat… kako si ti prepričan, da bi potem bilo konec islamskega terorizma …???
   Ali pa spet na veliko sam seb lažeš .. !!!

  • indijanka

   Rešitev je enostavnejša. Samo preroka naj zamenjajo. Kahlil Gibran je njihov in prebuja ljubezen. Koristila jim bo tudi v medsebojnih odnosih.

   • Rožle

    Zamenjat jim je treba glave ….., če slučajno rata …
    če ne pa tut OK ….

    • indijanka

     …ta tvoj zadnji del mi danes ugaja.

  • macon

   Budala komunajzarska, nafto jim zahod drago plačuje. Sami je niso našli, tudi sedaj je ne črpajo. Pobijajo se pa kar lepo najprej in najbolj sami.

 • Krtača17

  Nabralo se je že malo več informacij glede napada. In seveda tudi dokazov da gre za lažni napad. Se splača pogledat: https://youtu.be/NBhdl3a_m4k

 • Lux Ferre

  1. Razlog? Naseljevanje islamistov v EU
  2. Rešitev? Izseljevanje islamistov iz EU, ki jih je sprejela evropa v zadnjih 30 letih…
  Bo šlo?

  • McBobo

   Sej je čist simpl; k pasulj. Samo nekaterim tudi to ne gre.

 • Artur
 • janez.pokoncni

  Napadalcu je bilo ime Salman Abedi, 22 let, rojen v Manchestru, Britanec po državljanstvu, libijskega porekla

 • samotoje

  Ob vsej grozi bodo ljudje spet prinašali cvetje, prižigali sveče, Eifflov stolp bo v britanskih barvah, čez morje in čez Turčijo pa prihajajo novi barbari, ki bodo pobijali jutri, pojutrišnjem. V kakšni luknji pa medtem kakšen človeški izmeček sestavlja novo bombo. In mi bomo spet jokali, molili in se zaklinjali: nikoli več. Le kdaj bomo udarili nazaj?

 • Fogglof Tunnek

  Če bi med žrtvami bil kakšen Trumpof otrok, bi se mu spipalo in bi zradiral pol Bližnjega fshoda… prvo polovico so američani že itak demolirali, in bi bilo “pravici zadoščeno”… Tako pa, četudi so umrli predfsem najstniki, se ne bo spremenilo nič!!! Pač “napredek” (beri globalizacija) se mora nadaljevati in žrtve so postranska škoda.. tudi v Evropi !!!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, begunci, migranti, ekonomski migranti, imigranti, ali kakorkoli kurac jih že imenujemo, že dve leti prehajajo iz BV v Evropo. Teroristični napadi muslimanskih skrajnežef pa se dogajajo v Evropi samo v državah nekdanjih kolonialistof… V državah južne Evrope, od Grčije do Slovenije takšnih terorističnih napadof ni bilo, čepraf je skozi tote države prešlo že na stotisoče muslimanof iz BV…To nam daje misliti…. Zato desnosučni zaprite gobce in ne izzivajte…če pri nas pride do napada bote vi krivi… Kapish?

  • Vince Blake

   Malo si ga mimo pihnil. Teroristični napadi se izvajajo povsod, kjer so si navlekli tega zohna. Razlog, da se pri nas in v Višegrajskih državah to ne dogaja tako pogosto je v tem, da jim nismo toliko zanimivi, ker sta socialna pomoč in standard nižja. Le verjemi, da bi na Poljskem tudi pokalo, če bi jih procentualno imeli toliko, kot jih imajo Nemci, švedi, Francozi, Angleži…itd. Za tepiharje smo vsi isti. Vse nas je treba pobit….po njihovem.

  • cosmosjasnovidec

   Daj kozojebec spravi se spat,ker nimaš pojma.
   Pri nas še napadov trenutno ni,ker še vedno upajo,da bodo preko Slovenije imeli odprte prehode kot do sedaj zaradi pritegnjenih levakov.
   Ko ne bodo več potrebovali prehoda čez Slovenijo se bo pa začelo.
   Takrat bo pa tudi desnica vam in kamelotrajbarjem dala po bučah z koli in kar se bo našlo pri roki,da ne bom pisal.
   Odgovarjali boste za to sranje z nemškimi levaškimi zblojenci vred.

 • Rožle

  Smrt je sejal 22-letni Salman Abedi…
  Pri nas bi pa bil nemško brežiški turist ter iskalec zaposlitve pri nas …
  “pa tak luštkan fantek.. čist blond.. ..”…

  • cosmosjasnovidec

   Na britanskih straneh sem pa tudi videl,da je bil že obravnavan zaradi terorističnega suma vendar so ga izpustili na prostost sedaj pa imajo.

 • Rožle

  “Taki teroristični dogodki so se že v preteklosti dogajali
  in jih ni po številu nič več kot prej ”

  KURE sam še enkrat mi tole zinte pa vas pridem na uredništvo oskubit k piščanca !!!

 • Danda

  Pri takšnih novicah preberem samo naslov,,,Ostalo se mi gnusi…Džihadisti,jebem vam mater vsem po vrsti…Igrate se junake,ptem pa navalite na vojaške postojanke…Lahko je igrat junaka med otroci…Džihadisti,govno od govna!!!!

 • jankoslav

  Dokler Evropa ne bo odgovorila na način, ki ga uporablja Izrael, toliko časa bomo lahko samo žalovali, obsojali in čakali nov napad.

  Potrebno je napovedati vojno terorizmu, kar pomeni, ostre kazni (tudi za države za katere se sumi, da podpirajo terorizem), prepoved kakršne koli verske skupnosti, ki legitimira ta dejanja, sankcioniranje celotne družine terorista (izgon in odvzem državljanstva), uvajanje ostrih kazni (smrtne) in osamitev najnevarnejših osumljencev (tako kot Guantanamo).

 • tomaz zupancic

  Koliko je še potrebno? Tukaj ni več prostora za toleranco in demokracijo – Evropejci umiramo.

 • xtc

  Tule velja stvari pogldati z distanco in širšim pogledom na zadevo:
  Mislim ;da ni težava zgolj in samo Isis;težava so tudi imami in mule;ki reko pridig širijo nestrinjanje z zahodnimi vrednotami;zadeve niso tako enostavne in enobarvne kot se skuša prikazati tule:
  mISLIM;DA SE TULE PREVEČ KAŽE NA isis z namenom ;da se prikrije bistvo in prava težava in resnica ;ki se jo skriva_islam želi izbrisati zahodno civilizacijo in vrednote;večina muslimanov zavrača zahodne vrednote in civilizacijo seveda tega nikoli ne bodo priznali;bodo liceerili po mohamedovih naukih v resnici pa mislijo nekaj povsem drugega:
  Čas je;da se začne na problem gledati precej širše in realno;kot sedaj:Seveda je to politikom političnozelo nekorektno in ne ljubo a sleje kot preje boleča resnica;ki bo udarila zvso ilona dan;čeprav oni naivno upajo da tega ne bo:Sedaj pa šeen nauk iz zgodovine Ata Turk je želel narediti močno IN NAPREDNO TURČIJO NAJVEČJA OVIRA SO MU BILE MULE IN IMAMI_IN KAJ JE SLEDILO ;DA JE V NAMERI uspel?
  Za par mesecev se je posvetil tem problemom in rezultat je bil jasen neznano kam je izginilo okrog dvestio tisoč mul ampak Turčija je začela napredovati:
  Skratka terorizem ni zgolj osredotočen zgolj na Isis težava so tudi kleriki;ki z sovražnimi pridigami ustvarjajo nove radikale;ki niti ni nujno;da imajo zvezo zIsisem:Mislim;da večina zahodnih politikov ne razume bistva težav in kjeje treba začeti ukrepati:Zglj kazanje na ISIS je sprenevedanje;problem je bolj kompleksen kot si ga želijo priznati in jedro problema je premajhen pritisk ma muslimane k opolni asimilaciji v družbo;ker tega ni bilo se jepoAVIL PARALELNI SVET Veu in ta prinaša grozljive težave in posledice;ker Evropa ni ukrepala pravi čas:

  • Nata

   ++++++++++

  • samotoje

   Bravo, res je bistvo v imamih in mulah. Tu se vse začenja, tu fantki dobijo prve nauke.
   P.S. Pa edit stisni, da se bo lažje bralo.

  • fikus

   Džamijo podret. Žepana nagnat.

   • tohuvabohu

    Se bo podrla sama, ker je zgrajena samo škatla brez vsebine, finančni prilivi od šejkov so pa usahnili.

 • Igor Kavalar

  Blog o marsičem (priporočam)
  http://www.barenakedislam.com

  Za vse, ki še ne veste z kom imamo opravka si oglejte ta posnetek. (18+) in z dobrimi želodci.
  http://jihadology.net/2017/05/21/new-video-message-from-the-islamic-state-penalty-of-the-treacherous-2-wilayat-karkuk/

  Upam, da vam je po ogledu videoposnetka jasno kakšno sranje je elita uvozila v Evropo.

  • Rožle

   Še dobro, da si opozoril …
   Te njihove odvratne nagnusne packarije nisem nikol in tudi ne bom nikoli gledal …

   • Igor Kavalar

    Bilo bi dobro, da pogledaš vsaj eno. Tudi zato, da si predstavljaš kako zgleda, ko izvedejo napade po EU,(mediji cenzurirajo slike) in kako hitro Evropejci pozabijo na žrtve in ne naredijo ničesar konkretnega razen besedičenja o novih naselitvah, solidarnosti, hashtagih, rasističnih in raznofobnih obtoževanj….Tudi zato, če bo treba, da se boš boril do konca brez predaje. In tudi zato, da boš razumel zakaj milosti in pravic za smeti človeštva ni.

 • Rožle

  Skratka…teroriste je treba čimprej vse do zadnjega potamanit , če ne bodo pa oni nas….to je dejstvo

 • lauraas

  In spet ni kriv islam, ampak samo teroristi.

  • Lustrator

   Za vse dogodke na EVROPSKIH TLEH so na prvem mestu so dejansko krivi welcomerji (cca 2/3 sonarodnjakov), šele potem muslimani. Ko rečem muslimane, s tem mislim na prave muslimane in vsak pravi musliman je (žal) tudi potencialni terorist. Kdor o islamu nima pojma, me bo obtožil islamfobije, rasizma in vsesplošne nestrpnosti, kdor islam pozna in je bral Koran, ta bo le tiho prikimal.

   • Goran Hvala

    Je pa kopija bibije….kako si to nekdo tolmaci pa druga pesem…

    • Lustrator

     Koran je približno toliko kopija Biblije kot je Ljudmila kopija Janše – idejni izvor naj bi bil podoben, nadaljnja smer pa je popolnoma druga stvar. Kaj takega lahko napišeš le če nisi preštudiral ne ene ne druge knjige. Vedi pa, da muslimani verjamejo, da je Koran napisala Alahova roka in ne dopuščajo NIKAKRŠNEGA drugačnega tolmačenja. Obstajajo seveda “muslimani”, ki si Koran prirejajo v nekakšne modernizirane različice, a to dejansko niso pravi muslimani, zgolj ljubitelji islamske filozofije, pravi verniki se navodil iz Korana držijo dobesedno. In ta navodila (ne govorim o interpretacijah) so srhljiva;
     https://www.thereligionofpeace.com/pages/quran/violence.aspx

     • Goran Hvala

      Morm brs sporoct polovic malezije da ne vedo kaj je koran niti islam…da poznam v slo enga modela ki jim bo razlozu kako in kaj…hvala za odgovor…

     • Lustrator

      Ni problema, kar sporoči jim. Če želiš, jim lahko tudi za simbolični prispevek podčrtam na stotine navedb Alahove besede, ki jih v svoji modernosti “nevede” kršijo.

      Si se kdaj vprašal zakaj praktično nobena visoka islamska verska avtoriteta še ni iskreno in pred lastno versko skupnostjo obsodila radikalnega islamizma, kaj šele, da bi uporabila vso svojo nesporno moč in vpliv za borbo proti njemu? Zato ker to islam celostno gledano JE. Obstajajo seveda čudoviti deli Korana, ki se berejo kot sladka poezija miru, ljubezni in harmonije v novozaveznem duhu, a gre le za delčke. In ti delčki so tam z razlogom, kakor tudi tisti, ki od muslimanov ZAHTEVAJO neusmiljen večno trajajoč boj proti vsem nemuslimanom, dokler celoten svet ne postane Dar al Islam.

 • Rožle

  In potem se lahko teli islamisti socializirajo …???
  Če ti nekaj takega pade na misel po 20 letih bivanja v miroljubni deželi, ki ti nudi prav vse dobrine
  ..potem veste kaj nas še čaka ..
  Import Export je že narejen …Danke– Anđela Đihat Merhal ..

  • fikus

   Vse nagnat nazaj ……. druge ni.

 • Rožle

  Smrt sejal 22-letni Salman Abedi: ‘Bil je miren fant, neverjetno je, kaj je storil’ …

  Evo KURE že delajo angelčka iz njega ….!

  • xtc

   Če prebereš Koran ti je jasno_eden in edini ni dvoma vanj in ni dveh islamov:
   Čeprav ;definitivno ne dvomim ;da so tudi med muslimani dobriin tolerantni ljdje a žal manjšina;ki je hudo na prepihu:Obsojanje vseh fanatizma je krivica žal pa je realnost taka;da ravno EU POLITIKI ;DAJEJO KRILA FANATIKOM NE ZMERNEŽEM Z LEVO MULTI KULTI POLITIKO:

  • sunday

   in tudi imena niso izdali, ampak samo, da je britanski državljan – to pove vse o kurah!!!

 • hle

  Evropa če in ves zahodni če želite civiliziran svet se je znašel pred velikim problemom kako in kot kaj obravnavati drugo tretjo in še naslednje generacije priseljencev njihovi starši so šli z trebuhom za kruhom v tujo deželo in so večinoma znali cenit gostoljubje le te že njihovi otroci pa mislijo da se jim mora vsak priklanjati pri nas problem ni bistveno manjši otroci priseljencev z polno ritjo tukaj trdijo da je lepše živet v Bosni kot tukaj poznam celo primer ko je šel živet doli seveda ne za dolgo ampak da se vrnem k problemu izženeš v izvorno državo lahko samo tistega ki je bil tam rojen ne moreš pa tistega ki je bil tukaj in menim da bi se v luči dogajanj tudi to pravilo nekako moralo spremenit

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!