fbpx

Še en dokaz, da je Joe Biden lutka globoke države: Ljudje iz Wall Streeta in največjih ameriških bank že prevzemajo ključna mesta v njegovi tranzicijski ekipi – še preden so rezultati volitev uradno potrjeni!

Wall Street je ključno pomagal demokratskemu predsedniškemu kandidatu Joe Bidnu. (Foto: Pixabay)

Predstavniki Wall Streeta in največjih ameriških bank, so potem ko so zapravili celo premoženje za izločitev aktualnega predsednika ZDA in republikanskega kandidata Donalda Trumpa, dobivajo ključna mesta v nekakšni prehodni ekipi demokrata Joea Bidna, ki si jo je drznil sestaviti še preden so bili rezultati nedavnih volitev tudi dokončno potrjeni.

Na dan prihajajo nove vesti, ki govorijo o tem, da Joe Biden ni nikakršen dobrohoten “Božiček”, ki je že novembra obdaroval Američane s svojo zmago, ampak povsem običajen volk v ovčji preobleki – v službi Wall Streeta in največjih ameriških bankirjev, ki so že pridobili ključna mesta v njegovi tranzicijski “vladi”, še preden so rezultati tamkajšnjih volitev sploh dokončno potrjeni. Gre za ljudi, ki so porabili celo premoženje, da bi strmoglavili aktualnega predsednika ZDA Donalda Trumpa in nastavili svojo “lutko”. Bidnovo “partijo” namreč sestavljajo številni bivši uslužbenci že omenjenega Wall Streeta, pa tudi tisti, ki z njim gojijo tesne vezi. Poleg tega je tudi znano, da so bili številni največji ameriški bankirji, ki imajo vezi z Bidnovo tranzicijsko ekipo, tudi glavni donatorji že omenjenega nekdanjega podpredsednika, poroča Breitbart.

V tranzicijski “vladi” se med drugim pojavljajo “velike živine”,  ki so v preteklosti delovale za Viso, bile v ekonomski ekipi nekdanjega predsednika Baracka Obame ter ljudje povezani z nekdanjo demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton.

Med njimi so tudi predstavniki, ki so povezani s sledečimi bankami: KeyBank, Citigroup, Goldman Sachs, TIAA-CREF, Morgan Stanley. Gre tudi za osebe, ki so doslej delovale na pomembnih univerzah, kot je Univerza v Pittsburghu, v raziskovalno-svetovalni skupini imenovani Tretja pot (Third Way), v multinacionalki Ford, pa tudi ljudje, ki so že delovali v preteklih demokratskih predsedniških administracijah na takšnih in drugačnih pozicijah.

Bidna financiralo vso “močvirje”
V času predsedniške kampanje je Trump sicer že svaril, da Biden prejema ves denar Wall Streeta, med njegovimi donatorji pa so se znašli številni policijski funkcionarji, podjetniki, gradbeniki, lastniki transportnih podjetij in tako dalje. Progresivni del Demokratske stranke je namreč uspel vzpostaviti tesne vezi z Wall Streetom in multinacionalkami.

Nadškof Carlo Maria Vigano in ameriški predsednik Donald Trump (foto: ReMix)

Nekdanji nuncij v ZDA nadškof Carlo Maria Viganò se je v zvezi z dogajanjem v ZDA na ameriške katoličane obrnil s posebnim javnim pismom. Kot pravi, ga skrbi usoda države, saj so volilni izidi še vedno negotovi. “Novice o volilnih prevarah se množijo kljub sramotnim poskusom osrednjih medijev, da cenzurirajo resnico in s tem svojemu kandidatu dajejo prednost. Obstajajo celo države, v katerih je število glasov večje od števila volivcev; pri drugih se zdi, da je glasovanje po pošti izključno naklonjeno Bidnu; potem so še tiste, pri katerih je bilo brez razloga ustavljeno štetje glasovnic,” je zapisal. Kot poudarja, so vse prevare vedno v prid Bidnu in v škodo Trumpu.

Domen Mezeg