Še ena bizarna omejitev Kim Jong Una – prepovedal je določene pogovorne fraze

Foto: EPA

Voditelj Severne Koreje se je lotil še prepovedanih tem v pogovorih in načina izražanja. Vlada Kim Jong Una je svoje državljane zbobnala na kup, da bi jim oznanila, da so izdali nove prepovedi. Te se tokrat tičejo vsakdanjih pogovorov.

Od sedaj naprej je prepovedan sarkazem, satira v pogovorih “ne bo odpuščena”, na črnem seznamu prepovedanih fraz pa je celo stavek: “Za vse je kriva Amerika.” Ta stavek pa ni prepovedan zato, ker bi bila Amerika nedolžna, temveč ker bi Kim Jong Un to znal razumeti kot kritiko njegovega vladanja, če bi bilo izrečeno z ironičnim podtonom. Pričakovano je prepovedano tudi, da bi Kim Jong Una v stavkih omenjali z besedo “norec”.

“Bistvo množičnega srečanja  s predavanjem je bilo imejte usta zaprta,” je za Daily Mail povedal vir, ki je spregovoril samo, ko mu je portal zagotovil, da bo ostal anonimen.

M. S.

 • TOMLC

  Tole spominja na moralno, etično in pietetno Cerarjevo vlado,
  ter njihovimi kužki, ki lovijo sovražni govor.

 • xtc

  Tudi Kim il Kutschani bi naredil tole takoh ;če nebi bili v EUali Natu in če bi se levakom uspelo splaziti ven:

  • freedomfighter

   jaz sem pa mislil da da desne stranke po evropi zagovarjajo odhod iz eu

 • janez cepec

  ne tkole bi blo, če bi slučajno, Boh ne dej, zmagu vaš ljubljeni vodja, pohodnik po poteh Avnoja, švercer z orožjem, eden in edini JJ

 • Dostmamrecesije

  Pa še peti jedrski poskus

 • bisabre

  Mali pujs je vseeno frajer, vlada 25. milijonom ubogih Korejčkov, ki jim predpisuje kako morajo dihati, kaj jesti, kaj misliti, kaj govoriti, kako biti oblečen, kako izražati ljubezen do svojega gospodarja, ki živi kot Sulejman veličastni. Kdo bi se odrekel takšnemu udobju?