fbpx

Šest muslimanov po skoraj 20-ih letih končno obsojenih: Ugrabljali otroke, jih posiljevali in napadali

Foto: družbena omrežja

Šest moških je bilo spoznanih za krive za niz spolnih kaznivih dejanj, povezanih s spolnim izkoriščanjem najstnic v Rotherhamu. Ta dejanja so sicer zakrivili že več kot desetletje nazaj, a jih je roka pravice dosegla šele sedaj.

Na sodišču je bilo razkrito, da so muslimani zlorabljali svoje žrtve med leti 1998 in 2002. 38-letni Abid Saddiq je bil obsojen zaradi dveh posilstev, petih spolnih napadov in dveh ugrabitev otrok. 35-letni Sharaz Hussain, 35-letni Masaued Malik in 40-letni Aftab Hussain so bili obsojeni zaradi spolnih napadov, piše Jihad Watch. Druga dva obtoženca, ki ju zaradi pravni razlogov omenjeni portal ni imenoval, pa sta obsojena zaradi posilstva in spolnega napada.

Med pettedenskim sojenjem je porota slišala, kako so omenjeni napadalci dekletom dali alkohol in droge, nato pa jih je več moških posililo.

Tako je prišlo na plano tudi dejstvo, da je Saddiq posilil dekle v uličici, ko je bila stara 14 ali 15 let, nato pa se je besedno spravil nad njeno mamo in jo zasmehoval. Oče štirih otrok je priznal, da je imel spolne odnose z nekaterimi tožnicami, vendar naj bi bile starejše, poleg tega pa naj bi v odnos privolile, je zatrjeval. No, sodišče mu ni verjelo in ga je spoznalo za krivega spolnih zlorab.

Jerca Gale