Severna Koreja svari Američane: “Kljub preselitvi vojakov v novo bazo ste na dosegu, na katerem vas je mogoče zadeti”

Foto: epa

Severnokorejska diktatura se je ponovno oglasila in ameriške vojake opozorila, da so kljub temu, da so se namestili v novi vojaški bazi v Južni Koreji, še vedno v dosegu, znotraj katerega je mogoč napad nanje. Poudarili so tudi, da se bodo ameriške sile soočile z bednim koncem, če bodo nadaljevale z lahkomiselno vojaško konfrontacijo. 

Severnokorejska vojska je s tem sporočila, da kljub temu, da se je v torek ameriška vojaška enota namestila v novo bazo v Pyeongtaeku, ki se nahaja okrog 70 kilometrov od glavnega mesta Seula, jo lahko Severna Koreja še vedno uspešno cilja. “Večja kot je vojaška baza, bolj učinkovito jo lahko naša vojska cilja,” je izpostavil tiskovni predstojnik vojske in v opozorilo dodal, da v primeru, če bo vodstvo izdalo ukaz, bo vojska ameriške imperialiste uničila. “Če bodo ZDA kljub našim opozorilom vztrajale pri brezglavi vojaški konfrontaciji, se te nikakor ne morejo izogniti nesrečnemu koncu.”

80 odstotkov gradnje že končane
Ameriški vojaki so se v torek premestili v novo bazo, po več kot desetletju načrtovanja. Namestitev, vredna 10,7 milijarde ameriških dolarjev, naj bi po navedbah Stars and Stripes postala ena največjih stalnih in najbolj naseljenih namestitev v tujini. Okrog 80 odstotkov gradnje je že končane, za ostali del pa je pričakovano, da bo končana v naslednjih 12 do 18 mesecih.

Foto: epa

Na sporočilo Pjongjanjga, ki je ob nedavnem poskusu z balističnimi izstrelki najavil, da izstrelitev predstavlja darilo za ameriške “prasce”, se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je komentiral, da je sramotno, da se tako obnašajo. “Obnašajo se na zelo nevaren način in nekaj bo treba storiti glede tega,” je dejal Trump na novinarski konferenci, ki je sledila severnokorejski izstrelitvi.

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Severna Koreja kljub očitkom nadaljuje s svojim početjem
Pjongjang je po izstrelitvi zatrdil, da je tokrat šlo še za posebej pomembno izstrelitev, saj naj bi bila to prva izstrelitev medcelinske balistične rakete. Po tem pa so severnokorejske obveščevalne službe zatrdile, da je zelo malo verjetno, da bi imela Severna Koreja zadostno tehnologijo za izgradnjo tovrstnih raket ali zmogljivosti, ki bi omogočile njihovo testiranje. Severna Koreja sicer še vedno zavrača vse pozive k prenehanju nevarnih poizkusov in tako še naprej testirajo potrpežljivost svojih azijskih sosed, pri čemer v svoj bran poudarjajo, da je le na takšen način mogoče preprečevati agresijo s strani ZDA.

 N. Ž.
 • Adolf Hitler

  14. Mai Die Dritte Macht greift ein. Verrat an Europa – Damals wie heute

  14. maj Tretja moč poseže. Izdajstvo Evrope – takrat in zdaj

  https://www.youtube.com/watch?v=VD0gTOlngJI&t=7s

 • Najplemenitejši

  Bravo Kim Džong Un! Slovenci te podpiramo! Severna Koreja je še edina na svetu, ki se ni podredila ameriškemu sužnjelastništvu!

 • tramal

  Te rakete so tako kot ruske ki vedno zgrešijo cilj za kakšnih sto kilometrov.Ciljali bodo zda zadeli pa rusijo.

  • dr Janez Sveti

   Nimaš pojma.
   DR Janez Sveti Aspirin

 • Caetano

  Trump jih bo ze stisnil v kot.

 • dr Janez Sveti

  Tako je. In vsak državljan eno avtomatsko puško, ter zaboj streliva. Jaz bi še bombomet in raketomet dokupil. Maro sarina, ter 2-3000 protipehotnih in protitankovskih min. JGB..kad se ima se može.
  DR janez Sveti Arsenal

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!