[Video] Severna Koreja z jedrskim napadom nad Washington

Foto: epa

Severna Koreja je objavila propagandni video posnetek z naslovom “Zadnja priložnost”, v katerem je prikazan jedrski napad na Washington. Z vojaškim napadom pa grozi tudi Južni Koreji, saj naj bi tamkajšnja predsednica Park Geun-Hye užalila velikega vodjo Kim Jong-Una.

Štiriminutni posnetek gledalca popelje skozi zgodovino odnosov med državama. Najprej prikazuje uničenje Washingtona z jedrsko raketo, izstreljeno iz podmornice. Konča se s posnetkom ameriške zastave v plamenih.

Po eksploziji v Washingtonu se na posnetku prikaže besedilo, ki svari “ameriške imperialiste”, naj se jim ne približajo niti za centimeter, saj bodo v nasprotnem primeru udarili z jedrskim orožjem.

Grozijo tudi Južni Koreji
Severna Koreja je z vojaškim napadom zagrozila tudi južni sosedi, če se tamkajšnja predsednica Park Geun-Hye ne bo opravičila za žalitve na račun severnokorejskega vodje Kim Jong-Una, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Režim v Pjongjangu stopnjuje retoriko in propagando že vse od začetka vsakoletnih vojaških vaj Južne Koreje in ZDA, v katerih vidi priprave na invazijo. Letošnje vojaške vaje so še obsežnejše kot običajno, kar je odgovor Seula in Washingtona na severnokorejski jedrski poskus v januarju in poskusna izstrelitev rakete dolgega dosega v februarju, poroča STA.

Severna Koreja je v preteklosti že objavljala podobne posnetke. Posnetek izpred teh let prikazuje Belo hišo skozi daljnogled ostrostrelca in eksplozijo Kapitola. Najnovejši izdelek je bil objavljen na severnokorejski propagandni spletni strani DPRK Today.

N. K.