Si res zaslužijo našo pomoč?! Migranti s seboj nosijo izjemne vsote denarja in dragulje, Evropejci pa jih obravnavamo kot reveže

Foto: epa

Preden je Velika Britanija pomagala izvesti puč na Gadafija, je le-ta izjavil, da bodo migracije Afričanov v Evropo brez perspektivne Libije neobvladljive. Danes je jasno, da je imel prav.

Po Gadafijevi smrti leta 2011 se je gospodarstvo z nafto bogate Libije sesulo, nadomestilo pa ga je donosno trgovanje z ljudmi, predvsem tako, da pošiljajo flote čolnov nezakonitih migrantov po Sredozemskem morju v Evropo. Ti nezakoniti migranti so za ta “privilegij” plačali mastne vsote denarja. Tako je samo v letošnjem letu iz libijskih pristanišč izplulo kar 85 tisoč migrantov, samo v preteklem tednu pa 12 tisoč! Večina nezakonitih migrantov ima le en cilj: priti do otoka Lampedusa, le okrog 110 kilometrov stran od afriške obale. Druga možnost je, da najdejo pot do Sicilije. V obeh primerih jih popišejo, nato pa nastanijo v migranstkih kampih po Italiji, iz katerih mnogi izginejo (peri: pobegnejo). Seveda, ko pa njihov cilj s tem, ko pristanejo na italijanskih tleh, še ni dosežen  ta je namreč sever in zahod Evrope.

Libijska povezava je le ena od verig največje migrantske krize po drugi svetovni vojni, ki grozi, da bo spodkopala, če ne celo uničila socialno tkivo Evrope.

Na razpravi v Evropskem parlamentu prisotnih le 30 poslancev
Neverjetno je, da je skoraj 1,5 milijona nezakonitih migrantov doseglo Evropo po morju iz severne Afrike in Turčije od začetka leta 2015, ko je nemška kanclerka Angela Merkel odprla vrata sirijskim migrantom in mnogim drugim. Evropsko unijo pa je sedaj, ko je v Evropi nešteto problemov z migranti, zajela panika in prosi za rešitev vseh svojih 28 članic  kako torej ustaviti neprekinjen tok nezakonitih migrantov iz Afrike. Toda očitno evropske poslance bolj malo zanima rešitev tega problema. V torek, ko je bila v Evropskem parlamentu razprava, v kateri je predsednik vlade z Malte predstavil pomemben pregled krize, se jo je udeležilo le okrog 30 poslancev Evropskega parlamenta, razkriva Daily Mail. Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je bil tako fotografiran pred skoraj prazno dvorano.

Otepajo se jih na vse pretege
Migrantov pa ima dovolj tudi Italija. Ta je sedaj jasno in glasno povedala, da bo zaprla pristanišča za nekatere ladje z migranti, medtem ko je Madžarska postavila nadvse učinkovito ograjo. Prav tako se je uprla Avstrija, ki je na mejo z Italijo poslala vojaške patrulje v oklepnih vozilih. Poljska in njeni strogo krščanski sosedje pa nočejo sprejeti niti enega migranta. Potem so tu še nekateri voditelji drugih držav, ki izražajo svojo zaskrbljenost nad dejstvom, da je večina migranotv muslimanov, medtem ko so njihovi državljani v veliki večini kristjani.

Presenetil je celo liberalni filantrop in ustanovitelj Microsofta Bill Gates, ko je Evropsko unijo pozval, naj Afričanom oteži dostop do celine preko sedanjh poti.

Združeni narodi priznali, da niso begunci, ampak migranti
Je pa navodila Evropske unije brez besed ubogala Velika Britanija, da bi pomagala pri “nepremagljivi” krizi, in sicer tako, da je sprejela več “beguncev”, čeprav so ta teden Združeni narodi razkrili, da od 7 do 10 odstotkov ljudi, ki migrirajo v Evropo iz Afrike, niso begunci, ampak ekonomski migranti. Če jih ni procentualno še celo več.

V Evropi pričakujejo hišo, izobrazbo in koristi
Eden od vodilnih politikov v EU Frans Timmermans je opozoril: “Ta težava z migranti ne bo izginila. Ne danes, ne jutri. Ne naslednje leto, niti čez dve desetletji ne. Ta pojav bo z nami več generacij.” Dejstvo je, da od leta 2015 migrantska kriza le še raste, migranti pa prihajajo v Evropo po treh ključnih morskih poteh: preko Libije v Italijo, iz Turčije v Grčijo in po novem iz Maroka in Alžirije na Costa del Sol v Španijo. Nekateri od njih so sicer res pobegnili pred vojno, na primer iz določenega dela Sirije. Druga, predvsem velika večina moških “v najboljših letih” za vojskovanje, mlajših od 30 let, pa samo išče priložnost za boljše življenje. Novinarju Daily Maila so med drugim brez olepšav razkrili, da v Evropi pričakujejo hišo, izobraževanje in koristi.

Med migranti, ki se izdajajo za begunce, so tudi mladi moški iz Nigerije, ki jo je BBC opisal kot “eno največjih svetovnih proizvajalcev nafte”, in Gvineje, ki jo je isti medij imenoval kot “potencialno eno od najbogatejših afriških držav”. V Španiji pa pristanejo predvsem Alžirci, o katerih je španska obalna straža razkrila: “Alžirci pridejo z zasebnim čolnom, pristanejo na naših plažah in izginejo. Potujejo na skrivaj z denarjem in dragulji. Če govorijo francosko, gredo v Marseilles. Če govorijo angleško, se odpravijo v alžirsko skupnost v Londonu.”

Odkrili ponarejene potne liste za džihadiste Islamske države
Že od vsega začetka teh nezakonitih migracij pa se pojavlja še en problem: teroristična skupina Islamska država med migranti tihotapi svoje tajne operativce, ki nato v Evropi izvajajo teroristična dejanja. Rob Wainwright, direktor Europola, je razkril, da so na grške otoke poslali 200 svojih uslužbencev za boj proti terorizmu, da bi odkrili potencialne teroriste. Ugotovili so nemalo ponarejenih listov, za katere sklepajo, da so namenjeni džihadistom za lažje načrtovanje in izvedbo napadov Islamske države na mesta v Evropi.

Razkrito: dobrodelne organizacije sodelujejo s tihotapci z roko v roki
Evropejce pa razburja tudi dejstvo, da so reševalna vozila, ki prevažajo na tisoče migrantov čez Sredozemsko morje, največ v italijanska pristanišča, večinoma v lasti ali v najemu mednarodnih dobrodelnih organizacij. V skladu s tajnimi poročili, ki jih je objavil Financial Times, mejna agencija EU Frontex sumi sodelovanje med dobrodelnimi ustanovami in skupinami za tihotapljenje ljudi v severni Afriki. Poročila namreč kažejo, da so migrantom ob odhodu podane “jasne indikacije” o natančni smeri, da bi dosegli dobrodelno plovilo, ki jih bo samodejno sprejelo na svojo palubo in jih dostavilo na evropsko celino, namesto da bi jih vrnilo v Libijo.

M. S.

 • Morala

  Potrebno jim je zaplenit dragulje, ker so jih itak ukradli! Tisti, ki jih je prvi začel vabiti in podpirati naj jih spravi nazaj v njihove dežele! Tam naj ustvarjajo in delajo za svoje preživetje!

  • karlina

   TOČNO

 • sprehajalec

  Ljubljanski Welkomerji z Fajonko, Murgl’cem pa Štrukljem na čelu, se zagotovo ne bi strinjali, da se jim pobere diamante pa denar….

  • učko

   oni bi to sami nardil zase

 • Demonkrat

  No kdo je likvidiral Gadafija in Huseina ?

  • rubec

   Rusi. In kaj potem?

  • sprehajalec

   Če se prav spomnim je Gadafija ustrelila libijsko arabska rulja, ko se je švercal na kamionetu. Huseina so pa obesili iraški arabci. Še kaj vprašanj?

   • rubec

    To drži ampak kamionet je bil pa ameriški tako da tudi američani niso prav nedolžni.

   • macon

    Tip je imel telesno stražo in to ne ravno amaterje in ni jih bilo samo pet. Te so najprej pospravili Američani.

  • logika

   AMERIČANI so ubili oba, Hillary Clinton se je javno pohvalila!!!!

   https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM

 • sunday

  seveda obstaja rešitev – vse ladje, ki pred libijsko obalo čakajo na te podganje iztrebke je potrebno potopiti in vse tiste, ki se prevažajo s čolni do npr. lampeduze je prav tako potrebno potopiti s podganjimi iztrebki vred in glej čudež – stanje bi se umirilo!!!

 • princeska

  Za veliko migrantov iz Afrike bi prisegla, da bežijo pred roko pravice. Doma so klali in kradli, v Evropi pa špilajo svoje revne in prestrašene žrtve

  • Morala

   Jaz pravim, da tam praznijo zapore…

   • tudi možno in zato še bolj zaskrbljujoče

  • karlina

   Ali ni bilo isto z ljudmi iz bivše juge, v Slovenijo, samo vprašam, sam ološ

 • sprehajalec

  Dva Slovenca aretirana v Mönchengladbachu zaradi nadlegovanja punčk v bazenu. Po navedbah je šlo za turista brez stalnega bivališča v Nemčiji.

  Levičarja?

  https://www.wa.de/nordrhein-westfalen/zwei-slowenier-sollen-schwimmbad-moenchengladbach-maedchen-belaestigt-begrapscht-haben-8452794.html

  • totex39

   Sigurno sta bila čifurska levičarja, samo imensko bi morali še napisati.

   • sprehajalec

    Levičarji se radi predstavljajo kot #Slovenec#, kot onadva.

    Drugače pa ja, wellcomerska politika Fajonke, pa Murgl’ca pa Štruklja pa Rdečega džihadsita pa srenje FDV pa metelkove, nam je to prinesla. pa talanje vizumov pa pasošev za denar v žep. tega se bojim bo vedno več.

    Sramota, ne poznam enega kritičnega primerka in ga nikoli v življenju nisem videl, tukaj gredo pa moji kao sonarodnjaki napadat punčke v nemški bazen. Pi*da pa onečaščanje narodovega imena. Naštetim zgoraj se zahvalite.

 • totex39

  V Evropo bežijo sami lopovi in prevaranti, mi jim pa dajemo še pomoč.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Slovenec

  “Migranti s seboj nosijo izjemne vsote denarja in dragulje …” … to bo, ja. Kwa bo kej z gradovi, tovarnami in avijoni, ki so jih kr doma pustil …

  • sprehajalec

   Kaj si bil ti v nemškem bazenu pa nadlegoval punčke Slovenac?

   #Mönchengladbach – Zwei Slowenen verhaftet#

   Ali gre le za naključje in isti naziv?

 • Mednarodnega prava več ni

  umazani amerikanarji so Gadafija ubili, ker je hotel uvesti zlato kot menjalno sredstvo in ne več dolar. Ker ima Libija naravno ogromno zlata bi to brez problema uvedla. Ampak to ni ustrezalo amer. kriminalcem in so ga dobesedno ubili. Zaradi vladavine dolarja.

  • sprehajalec

   Falil si šank. Na Metelkovo pa v Rog zavij. Tukaj ne palimo na takšne neumnosti.

   1. Gadafija so ubili Libijci.

   2. Zlato kot menjalno sredstvo so zavrgli že stoletja prej. Zlato podlago za valuto pa 200 let prej, kot čas o katerem govoriš.Poleg tega je gadafi imel Dinar in ne dolar.

   3. Libija ima naravno toliko zlata kot druge države po svetu, ker zlato je treba kopati, to pa zahteva velika sredstva in veliko vloženega dela. Glej Discovery pa Gold diggers. Libija morda ima sredstva, volje do dela pa je bolj malo.

   ne piši neumnosti, najprej čitaj kakšno leto tule, potem šele kaj napiši. Drugače se sramotiš z neumnostmi….

   • Megatron Arrows

    Gadafija so ubili Libijci a ne, v Siriji so v ISIS v glavnem Sirci, kenede NVO-jevček. Ko pridemo na oblast, nobena NVO ne bo dobila NIČ javnega denarja, vsa nakazila iz tujine pa bodo strogo pregledana. Če jih bodo nakazali tipi kot Soroš, bodo zaplenjena, prejemnikompa bo odvzeto vse premoženje in v zapor. Dorbodelneorganizacije pa nebodo smele imeti zaposlenih, samo prostovoljce, ki to delajo za svoj denar iz dobrih namenov.

    • Tič

     Lepo napisano.
     Glede uporabnika “Mednarodnega prava ni več” mi sicer ni jasno, zakaj ima tak nick, če ne živi v realnem svetu.

     Glede Libije je bilo tako (ni šlo, da se vrednost nafte ocenjuje po zlatu) ampak po EUR.
     Ja. zato so ubili Gadafija. Hotel je vrednost nafte vezati na EUR, ne več na USD.

     Ker ima Amerika “petro dolar”. Sporazum, ki jim rešuje rit.
     ZDA so dolžne Saudski Arabiji težke milijarde milijard.
     Zato so na njihovi strani.

     Eden od glavnih ciljev ZDA in Savdijcev je bil speljati naftovod v Evropo.
     A zlomka je bila na poti Sirija. Zato je zdaj tam vojna.

     Zadeve so zelo zakomplicirane, gre za obstoj ZDA.

     Nam pa za obstoj krščanske Evrope.

     Vsaj nam, 90 % ljudi, ki smo (zaenkrat) tiho kot riti.

     Tistih 5 % ljudi z možganskimi okvarami pa “hara” po naših državah in medijih.

     ps
     moj vzdevek “Tič” je tu že nekaj časa in ni povezan s tistim analoljubcem

     • mednarodnega prava ni več

      točno, imaš prav, tudi v evro valuti je hotel poslovati, ter seveda z zlatom, a to amerikanarjem ni ustrezalo zaradi petro dolarja ( p.s. me je že zaskrbelo zaradi tvojega nadimka tič haha )

     • mednarodnega prava ni več

      ubili so brez, da bi odgovarjali za svoje zločine proti vsem arabskim narodom tam, na njihovem arabskem ozemlju.

     • šmentanamuha

      Dobro si tole napisal.

    • karlina

     Iz tvojih ust v BOZJA UŠESA

    • Novakec1

     Mokre sanje pri belem dnevu.

   • amer. in izrael delata vojne

    Očitno nisi videl hillary clinton ki se smeje ob novici, da so američani ubili Gadafija! Očitno ne znaš niti brati. https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM

   • macon

    1. Bral sem, da so ameriški droni najprej zbrisali Gadafijev gardni oklepni bataljon, ki ga je čuval, potem pa je prišla libijska milica in ga pospravila kot smet.

    Menda je hotel postaviti afriško investicijsko banko in odstraniti vpliv IMF-ja.

   • šmentanamuha

    Tole si se pa kr neki brez veze zagnal…

 • novinar je prav povedal o pomenu Gadafija.

 • Stajerka

  ….kaj čmo….sam visok-intelektualni sloj z močnim spolnim nagonom in kulturo, ki bi se je sramovalo pleme primatov v pragozdu……
  to, da so polni bogastva je bilo dejstvo ob prvem prihodu……90% Slovencev NIMA na zalogi od 5.000-10.000 eur po glavi, da ga nekdo spravi na željeno destinacijo…….je pa res, da so do Slovenije MORALI plačevat vse transporte – legalne in ilegalne, ko so prestopili mejo na Kolpi, pa glej ga vraga – šlo je brez dokumentov in GRATIS, pa ne samo prevoz – gratis obleka, hrana in še kaj kar je kasneje neuporabljeno pristalo v smeteh……PRAVI REVEŽI potrebni pomoči so ostali na fronti – prepuščeni na nemilost teroristom in zahodnemu svetu…….
  bolj kot dejstvo bogastva, terorizma in nasilja je pomembno dejstvo prenosa bolezni v Evropo……bolezni, ki bodo še močno lopnile evropskega prebivalca in evropsko blagajno……le ZAKAJ se pojavlja epidemija ošpic v Italiji in Bolgariji???…..je mogoče kdo pomislil, da sta ravno ti državi najbolj begunsko na udaru…….in dokler Italijani NE bodo obrnili 1. ladje, tako dolgo bodo iz dneva v dan prihajale vedno večje trume…..
  .in ZAKAJ nam ljudje, ki jih plačujemo, GRENIJO življenje…..nam, še bolj pa našim prihodnjim rodovom………upam in čakam, da bodo VSI odgovorni za to sranje nekega dne odgovarjali – OD PRVEGA DO ZADNJEGA…….kar se tiče vojne in beguncev……
  .pomagajmo jim na izvoru in naredite iz AFRIKE EVROPO in ne iz EVROPE AFRIKO!!!!!

  • logika

   bravo Štajerka! Prav si povedala vse.

  • Demonkrat

   Joj kak si ti naivna ženska.

   • karlina

    Zakaj naivna, to je resnica

  • karlina

   TOČNO

 • Olga

  Rešitev je ta, da na ladje vkrcajo še “dobrodelne” Sorosove plačance in jih skupaj z NEZAKONITIMI migranti odpeljejo nazaj, od koder so le ti prišli!

  • karlina

   TOČNO, vse t. i. “dobrodelne” organizacije so samo za migrante, ker so plačane od Sorosa, ne za naše ljudi

 • amerika in izrael nastavljata migrante v našo Evropo, oni pa nikogar ne sprejemajo!

  • Oregon

   tudi nam ni treba sam smo dovolj blesavi da jih. Pa ni za nas drek kriva Amerika, niti Janša, ampak naša bolana politika.

   • karlina

    TOČNO, zahvalite se levičarjem, s Cmerarjem na čelu, ki je vedno prvi pri Merklovi in pijančku Junkerju, ter samo kima.

 • Stajerka

  pa pustimo migrante……tudi uvoženi Slovenci so ob pomoči politike in sodstva barabe svetovnega kova……
  KAKO DOLGO ŠE???

  Tožilka zamudila rok, zato se vsi dokazi zoper Jankovića izločijo, zvočni posnetki pa izbrišejo

  • :-)

  • Demonkrat

   Tudi arhive so uničevali.Det pa je zelo neatraktivnega videza ,

  • totex39

   Svinjarija, vse delajo zanalašč. Tožilko pa takoj odstavit in naj gre ceste pometat.

   • karlina

    Zakaj ze, če je vse zmenjeno, pardon-UKAZANO s strani F21, kjer je glavni KUČAN !!!! Slovenija ima hujšo, mnogo hujšo mafijo, kot ITALIJA, verjemite, oz. saj vidimo.

  • karlina

   TOČNO, sicer pa, to drzavo je ze zdavnaj vzel hudič, ni nam , več pomoči.

  • šmentanamuha

   Kaj neki bo porekel na to “šlamparijo” pravosodni minister?

 • Demonkrat
 • lauraas

  In k temu v Afriki prebivalstvo strmo narašča in nič ne kaže da bi se ustavilo. To pomeni še več vojn in s tem beguncev.

 • garfi

  vsi levićarji in rkc, da jim moramo izumirajoči Slovenci pomagati
  ja vsem z brco v rit
  potem pa jokcajoče prošnje za 12000 otrok, ki si ne morejo kupiti niti šolskih potrebščin
  pa stotisoči revnih
  Butale in Butalci

 • Terminator

  Samo torpedirat vse ladje z migranti,pa se bo nehalo.

 • Adolf Hitler

  zdai ih bomo rubil na smrt do spodnih gat !potem ih pa šutiral u rt da litijo v rvasko ali pa kar v ocejan!

 • Marija

  To je vse vojska zasesti Evropo.Ampak,ker je to visoka politika nekaj ljudi se tega pač ne ustavi.Migrantska kriza se lahko ustavi danes,če bi ti veljaki in vlade imele zato interes. Tako je pa samo interes bogatih.Verjetno se zavedajo da je Evropa v vojni samo brez vojne napovedi.amo poslati milijone mladih moških v imenu begunstva najbolj poceni. Ti strici na vrhu so pametni zakaj bi šli v osvajanje z orožjem,če pa lahko pošljejo nad kontinent roje kobiliv katere nas bodo požrle. Seveda jim pa Bruselj asistira. Kaj pa je težko poslati floto na morje na svoje meje in zaustviti tok migrantov.Ampak ker so iz Afriških držav tem veljakom plačali saj nafta teče tako rekoč sama imajo denar so jih pač kupili s papežem skupaj,da je prodal krščanstvo. Papež nekje sem prebrala da naj bi bil satanist pač uživa v tem da spreminja Evropo v islam.Ja cela EU gori sicer po malo ampak najhujše še pride.
  Za našo vlado je pa jasno,da ne bo na meji z Italijo naredila nič saj komaj čaka,da pripljuje kakšna ladja v kopre pa bomo imeli kar nekaj sto migrantov več. Že leta 2015 je bilo jasno da je to okupacija EU. Orban in poljska sta edini v EU katere se upirata in ne prodajata svojega naroda in svoje države islamu. Kaj se godi v Hamburgu? Ali je EU tega treba? Vse se da ustaviti takoj,če bi bili strici na vladah pošteni.

  • sevenx

   Prihaja rasna vojna…

 • mona lisa

  Enostavno. Vse vrnit od koder so prišli. Najceneje in najvarneje. Posiljevalcev, izkoriščevalcev in parazitov Evropa ne potrebuje.