fbpx

Škandal: Policisti in vojaki kar na orgiji

Foto: iStock

Vrh belgijske policije naj bi sprožil notranjo preiskavo zaradi suma, da naj bi na eni od bruseljskih policijskih postaj novembra – v času, ko je tam veljala najvišja stopnja nevarnosti terorističnih napadov – pripravili orgijo in se zabavali s spolnimi igricami.

Dve policistki in osem bruseljskih vojakov naj bi si takšno zabavo privoščili v soseski Ganshoren, nedaleč od zloglasne soseske Molenbeek. Zaveda je posebej sporna zato, saj naj bi to počeli v času po terorističnih napadih v Parizu 13. novembra, medtem ko so njihovi kolegi noč in dan lovili teroriste in se je javno življenje v Bruslju v veliki meri ustavilo, po navedbah STA poroča britanski BBC.

V času lova za teroristi je na omenjeni postaji spalo med 15 in 20 vojakov, saj je bilo tako logistično najlažje priskočiti na pomoč tamkajšnjim policistom.

Informacije o orgijah, ki naj bi se dogajale, sta v torek prva razkrila bruseljska časnika La Derniere Heure in De Standaard, danes pa so v policiji že sprožili notranjo preiskavo, poroča britanski BBC.

Belgijska vojska je bila zaradi ravnanja svojih pripadnikov že nekaj časa tarča ostrih kritik, poroča tednik za evropske zadeve Politico. V vojski so sprožili notranjo preiskavo že pred časom, ko so mediji objavili fotografije vojaka v uniformi, ki naj bi si v Bruslju privoščil nakupovanje med delovnim časom – ko naj bi sicer pomagal policistom na lovu za teroristi.

A. D, STA