fbpx

Škandalozno: evropska poslanka Sophie in ´t Veld prejema žepnino za kritje hotelskih stroškov, kljub temu, da živi v Bruslju

Sophie in't Veld

Poslanka evropskega parlamenta, liberalka Sophie in ‘t Veld, ki je pred kratkim napadala trenutno slovensko vlado, se je sama znašla pod plazom kritik potem, ko je nizozemski medij HP/De Tijd poročal, da je v zadnjih letih kot evroposlanka na desetine tisoče evrov, kar je mnogo več kot poslancem pripada.

Evropski poslanci dobijo sicer “žepnino” 320 evrov, za kritje stroškov kot so hoteli, obroki, in tako dalje, za vsak dan, ko so v Bruslju ali v Strasbourgu. In ´t Veldova, ki živi v Bruslju od leta 2005, pa je od EU parlamenta prejela 27,840 evrov samo v letu 2018, ne glede na to, da ni imela nikakršnih hotelskih in podobnih stroškov, saj je stalna prebivalka Bruslja.

In´t Veld, ki upa da bo nasledila Guyja Verhofstadta kot vodja liberalne evropske parlamentarne skupine ALDE, je sicer izjavila, da strinja z definicijo nizozemskega medija glede namena teh žepnin. Dodala je, da naj bi uporabljala žepnino za kritje “dodatnih stroškov”, ko obiskuje svojo domovino Nizozemsko. Po njeni interpretaciji si torej prav tako zasluži žepnino.

Demokracija