fbpx

Skokovita rast števila okužb v Rusiji z bolj nalezljivo delta različico koronavirusa

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

V Rusiji, kjer se epidemiološke razmere še naprej slabšajo, so v zadnjem dnevu potrdili 21.600 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka leta. Obenem so v minulih 24 urah potrdili 619 smrti bolnikov s covidom-19, kar je največ po lanskem 24. decembru, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Še posebej zaskrbljujoče so razmere v Moskvi, kjer so potrdili 8400 novih okužb. Zaostrujejo se tudi razmere v Sankt Peterburgu, kjer so številne bolnišnice preobremenjene in kjer je v minulem dnevu umrlo 107 covidnih bolnikov.

V mestu, ki gosti nekatere tekme evropskega nogometnega prvenstva euro 2020, se je okužilo več deset navijačev iz Finske, ki so tja pripotovali po porazu svoje ekipe proti Belgiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V Rusiji od sredine junija beležijo skokovito rast števila novih okužb z bolj nalezljivo delta različico novega koronavirusa, potem ko so v Moskvi odpravili večino epidemioloških omejitev.

V Moskvi je bilo po besedah župana Sergeja Sobjanina že pred enim tednom skoraj 90 odstotkov vseh okuženih z različico delta. “Za ustavitev pandemije je potrebno eno: hitra obsežna cepljenja. Nihče ni izumil nobene druge rešitve,” je danes za državno televizijo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Sobjanin.

Sara Kovač