fbpx

Škotsko pretresa afera o obglavljenem otroku med porodom

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Veliko Britanijo pretresajo srhljive podrobnosti, ki prihajajo na dan o nesreči, ki se je zgodila marca 2014. Med porodom je bil obglavljen otrok, čigar mati je pričakovala, da bodo zdravniki izvedli carski rez.

Dogodek se je zgodil v bolnišnici Ninewells v Dundeeju na Škotskem marca 2014, potem ko je med porodom otrokova glava obtičala. Danes 24-letna Laura Gallazzi pripoveduje o grozljivih podrobnostih poroda. Do poroda je prišlo v njenem petindvajsetem tednu nosečnosti, pred tem pa je zaradi občutljivega položaja otroka v medenici pričakovala, da bodo zdravniki izvedli carski rez. Dr. Vaishnavy Vilvanathan Laxman pa je kljub temu nadaljevala z običajnim postopkom poroda. Kot je mati povedala za Daily Mail, je med dogodkom v porodniški sobi naenkrat zavladala panika med zdravniki in medicinskimi sestrami.

Podrobnosti so naravnost grozljive
Mati danes pripoveduje, kako je slišala pokanje kosti v trenutku, ko je sinovo telo razpadlo v času, ko je bila glava še zagozdena v maternici, preostanek pa je bil že zunaj. Glavo so zdravniki iz maternice rešili z naknadno izvedenim carskim rezom, na otrokovo truplo pa so jo prišili, preden so ga prvič položili materi v naročje. Zdravniki zdaj trdijo, da je preiskava dogodka pokazala, da je bil otrok mrtev že pred tem, ko je izgubil glavo.

Po dogodku je mati pepel kremiranega dečka shranila v modrega plišastega medvedka, zavzema pa se za spremembo škotske zakonodaje, ki bi tudi mrtvorojenim otrokom omogočila pridobitev pravne identitete.

J. Ž.