fbpx

Slaba novica za vegane: V Italiji grozi staršem zapor, če bodo hranili otroke z vegansko hrano

Foto: iStock

V Italiji bo staršem otrok, ki se prehranjujejo vegansko, morda kmalu grozil zapor. Italijanski parlament namreč obravnava zakonski predlog stranke Naprej, Italija, po katerem staršem, ki otroke, mlajše od 16 let, silijo v vegansko prehrano, grozi zapor do enega leta. Če so otroci mlajši od treh let, je predvidena do dvoletna zaporna kazen.

“Odrasli se seveda lahko odločijo za vegansko prehrano. Težava nastane, ko to vsilijo še otrokom,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejala poslanka Naprej, Italije Elvira Savino. Ob tem je opozorila pred “nevarnimi načini prehranjevanja”.

Otrok zaradi podhranjenosti skoraj umrl
Italijansko javnost je v zadnjem času pretresel primer enoletnega malčka, ki so ga starši hranili le vegansko. Bil je podhranjen, zaradi srčne okvare pa so ga morali operirati. Sodnik je fantkovim staršem odvzel pravico do skrbništva.

V mestu Bergamo v Lombardiji pa je lani odmeval spor staršev zaradi prehrane njunega 12- letnika, ki se je končal pred sodiščem. To je odločilo, da mora mati, ki prisega na makrobiotično prehrano in že deset let ne uživa mesa, dečku najmanj enkrat tedensko ponuditi meso.

M. P., STA