Slovenski državljan osumljen poskusa umora v Poreču

Foto: iStock

Hrvaška policija je prijela dva osumljenca, državljana Slovenije in  državljana Kosova, ki sta osumljena poskusa umora 19-letnega hrvaškega državljana. Policijska uprava hrvaške Istre je sporočila, da je do dejanja prišlo v sredo okoli 2.40 v središču Poreča, na Obali maršala Tita. Osemnajstletnika naj bi se dogovorila za napad na Hrvata, ki ga je Kosovec zabodel v hrbet. Žrtev se zdravi v puljski bolnišnici zaradi hujših poškodb.

Policisti so omenjena osumljenca prijeli kmalu po napadu, danes pa so ju prepeljali v pripor v Pulj.

Gre že za drugi nasilni napad ta mesec v Poreču, ki je eno od najbolj obiskanih turističnih obalnih mest na Hrvaškem. Spomnimo, da je 6. julija prišlo do spopada in streljanja med dvema skupinama moških; udeleženci naj bi bili albanski državljani.

U. V.

 • tzt

  Šiptarska posla. Manj jih je, boljše je.

 • samsara

  Nekaj mi pravi, da je ‘slovenski državljan’ šiptar.

  • centurion

   Slovenac Mehmeti Gashi in dva Hrvata, domačina,
   Krasniqi Kulai in Ziguiali Ahmeti.

   • samsara

    Evo, saj sem vedel.
    Evropa je vedno bolj naseljena in oplemenitena z južnjaki. Če so ‘slučajno’ musliji, to toliko več šteje.

 • Najplemenitejši

  Obala maršala Tita??? Čudovito. Čas bi bil, da brniško letališče preimenujemo v letališke maršala Tita, ne pa da se imenuje po nekakšnem Nemcu, ki za Slovenijo ni nič naredil!

 • Stane

  Janez Novak in Murichi Jashari!

 • Rožle

  Slovenski državljan je bil 100% brat od kosovarja …

 • antimur

  Zdaj pa imam že dovolj teh šiptarskih državljanov Slovenije, ki nas sramotijo, kjerkoli so. Obvezna je revizija vseh državljanstev, potem pa nagnati in nepredušno zapreti meje za to golazen, tudi srbsko in bosansko, nasploh čefursko, predvsem pa za muslimanske primitivne migrante. V kolikor ne bo ta driskasti Cerar s svojo roparsko vlado Slovence zaščitil, pozivam vse domoljube in tiste, ki imajo Slovenijo radi, da se organiziramo in končno naredimo konec okupaciji teh primitivcev, tiste pa, ki so to zakuhali, najstrožje kaznovati, po Brglezovem pravu, ki nam bo še kako prišlo prav.