fbpx

Slovenski homoseksualci lastniku apartmaja v Zadru z razuzdanimi orgijami naredili veliko preglavic, mediji pa ga napadajo, ker ni oddal sobe brazilskemu geju?!

Foto: iStock

“Ker smo imeli negativne izkušnje s homoseksualci iz Slovenije, ki so se predajali orgijam in pustili za seboj velik nered. Zaradi te izkušnje smo se odločili, da homoseksualcev v svojo nastanitev ne bomo več sprejemali,” je povedal sin lastnika apartmaja, proti kateremu so mediji storili pravi pogrom, ker ni oddal apartmaja homoseksualcu iz Brazilije. Očitno se ničesar niso naučili iz zgodbe o ameriškemu slaščičarju, ki zaradi svojih verskih prepričanj ni želel speči torte homoseksualnemu paru, ameriško vrhovno sodišče pa mu je pritrdilo. 

V hrvaških medijih, katerim so se pridružili tudi slovenski, kot izjemno homofobno označujejo ravnanje lastnika apartmaja iz Zadra, ki je zaradi negativnih izkušenj s homoseksualci brazilskemu gostu zavrnil rezervacijo apartmaja zaradi njegove spolne usmerjenosti. “Incident” je po njihovem celo vrgel senco na njihovo gostoljubnost, medijska kampanja pa je spletnega ponudnika Booking prisilila, da lastnika nepremičnine ne oglašuje več.

Pravica homoseksualcev ali levičarjev biti nediskriminiran ni absolutna pravica
A poglejmo pravno plat dogodka, saj je o podobnem primeru že odločalo ameriško vrhovno sodišče in ustvarilo precedens. Ameriški levičarski mediji so, podobno kot te dni hrvaški in slovenski, napadli ameriškega slaščičarja, ki je zavrnil izdelavo torte za gejevski par, zadeva pa je dobila celo pravno dimenzijo, saj sta homoseksualca tožila izdelovalca tort zaradi domnevne diskriminacije.

Ameriško vrhovno sodišče je po šestih letih pravdanja oprostilo slaščičarja, saj kot katoličan verjame, da je zakon zveza moškega in ženske, česar pa nižja sodišča niso upoštevala. S tem je sodišče odločno nastopilo proti ustrahovanju vernih in dalo prostor verski svobodi. Dejalo je, da je sovraštvo do ljudi, ki jih vera uči, da je zakon zveza moškega in ženske, nedopustno. S podobnimi primeri javnih poniževanj in žalitev ter celo groženj s smrtjo so se srečevali številni drugi v različnih poklicih ter različnih verskih prepričanj.

Foto: iStock

Večina pravno neukih novinarjev ne razume, da je pravilno tolmačenje tovrstnih primerov, ko nekdo zavrne storitev nekomu drugemu na podlagi spolnega, verskega, političnega ali drugega prepričanja, ravno obratno od tistega, kar javno pišejo in poročajo, pri tem pa se poslužujejo nedopustnih metod ustrahovanja ter poniževanja. Pravica homoseksualcev ali levičarjev biti nediskriminiran torej ni absolutna pravica.

C. Š.