fbpx

Smrt obešenega in pretepenega krščanskega pastorja indijska vlada označila za samomor in sprožila nemire kristjanov

Foto: Twitter

Kristjani v indijski zvezni državi Tamil Nadu množično protestirajo zaradi smrti pastorja Gideona Periyaswamyja, ki so ga našli obešenega v cerkvi in z opaznimi znaki nasilja, policija pa je njegovo smrt uradno označila za samomor.

Pastor Periyaswamy je bil že dlje časa deležen smrtnih groženj s strani hindujskih nacionalistov, ki so ga obtoževali, da spreobrača ljudi v krščansko vero. Nato so ga našli obešenega v cerkvi, na truplu pa so bili vidni znaki mučenja, kot so modrice in brazgotine, kar zanika uradno ugotovitev policije, da je šlo za samomor. Kot piše Breitbart, so kristjani v Indiji zaradi šokantnega dogodka izjemno prestrašeni, s čimer so kriminalci, ki so izvedli gnusno dejanje, tudi dosegli svoj namen.

Kljub temu je kar dva tisoč indijskih kristjanov v ponedeljek protestiralo in zahtevalo aretacijo štirih oseb, ki jih sumijo, da so krivi za smrt pastorja. Po njihovem gre za hindujce iz visoke kaste. Protestniki od vlade tudi zahtevajo, da neodvisni strokovnjak izvede obdukcijo trupla pokojnika, da se ugotovi vzrok smrti, saj vlada še vedno zatrjuje, da gre za smrt zaradi samomora.

C. Š.