Smrt obešenega in pretepenega krščanskega pastorja indijska vlada označila za samomor in sprožila nemire kristjanov

Foto: Twitter

Kristjani v indijski zvezni državi Tamil Nadu množično protestirajo zaradi smrti pastorja Gideona Periyaswamyja, ki so ga našli obešenega v cerkvi in z opaznimi znaki nasilja, policija pa je njegovo smrt uradno označila za samomor.

Pastor Periyaswamy je bil že dlje časa deležen smrtnih groženj s strani hindujskih nacionalistov, ki so ga obtoževali, da spreobrača ljudi v krščansko vero. Nato so ga našli obešenega v cerkvi, na truplu pa so bili vidni znaki mučenja, kot so modrice in brazgotine, kar zanika uradno ugotovitev policije, da je šlo za samomor. Kot piše Breitbart, so kristjani v Indiji zaradi šokantnega dogodka izjemno prestrašeni, s čimer so kriminalci, ki so izvedli gnusno dejanje, tudi dosegli svoj namen.

Kljub temu je kar dva tisoč indijskih kristjanov v ponedeljek protestiralo in zahtevalo aretacijo štirih oseb, ki jih sumijo, da so krivi za smrt pastorja. Po njihovem gre za hindujce iz visoke kaste. Protestniki od vlade tudi zahtevajo, da neodvisni strokovnjak izvede obdukcijo trupla pokojnika, da se ugotovi vzrok smrti, saj vlada še vedno zatrjuje, da gre za smrt zaradi samomora.

C. Š.

 • bojan

  kaj ves ta islamski gnoj dovoli

  • dr Janez Sveti

   “Pastor Periyaswamy je bil že dlje časa deležen smrtnih groženj s strani hindujskih nacionalistov”

   Preberi dvakrat!

   DR Janez SVeti genij

   • Steiermark

    Tudi tebi nebo pomagalo razumeti bistva gornjega komentarja, da so gnoji vsi ti, pa naj bodo hindujci ali muslimani – nasilna golazen, ki ne premorejo spoštovanja do človeka – življenja, kjer človek nima nobene vrednosti, zato pa tudi, pa naj bodo hindujci ali musliji, v Indiji masovno in skupinsko, tudi v javnosti posiljujejo in ubijajo. Ker so pa privilegirana zločinska kasta, kot komunajzlarji pri nas, jih tudi nihče ne kaznuje oz ni procesov…..

    • dr Janez Sveti

     Vidim, da je primitivnim in zabitim težko karkoli razložit.
     DR Janez Sveti genij

    • Hun

     teb gre lazje v rit kot glavo

   • Franc Šink

    Vidi tudi taki obstajajo ki ne vedo o čem govorijo.

 • Olga_10

  Boh ga je poklical k sebi.

  • Cucurbita Pepo

   Prav gotovo

 • Hun

  a so ga vsaj za jajca