So bili Rusi zopet na delu? V Salisburyju dve osebi v kritičnem stanju zaradi zastrupitve z neznano snovjo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

V bolnišnici v britanskem Salisburyju zdravijo dve osebi v kritičnem stanju, ki sta bili izpostavljeni “neznani snovi”, je danes sporočila britanska policija. Nedaleč stran sta bila marca zastrupljena nekdanji ruski vohun Sergej Skripal in njegova hči.

Moškega in žensko, stara okoli 40 let, zdravijo zaradi domnevne izpostavljenosti neznani snovi, je dodala policija, ki je dogodek označila za “hujši incident”.

Dvojico so sicer našli že minulo soboto nezavestna v njuni hiši v vasi Amesbury, nekaj več kot 10 kilometrov oddaljeni od Salisburyja. Sprva so sicer domnevali, da je šlo za predoziranje z drogami, poroča AFP.

“Identiteta” substance še ni znana
Policija iz Wiltshira je sporočila, da izvajajo dodatna testiranja, da bi ugotovili, katera substanca je povzročila zastrupitev, in puščajo odprte možnosti tudi glede okoliščin tega incidenta. Okrog območij, ki sta jih moški in ženska obiskala pred zastrupitvijo, so vzpostavili varnostne kordone, v Amesburyju in Salisburyju pa so okrepili prisotnost varnostnih sil. Po mnenju policije sicer niso zaznali, da bi bilo ogroženo zdravje širše javnosti, “bodo pa morebitno ogroženost še naprej ocenjevali”.

Nekdanji dvojni agent Skripal in njegova hči Julija sta 4. marca letos obležala v kritičnem stanju v Salisburyju po obisku restavracije. Kasneje so ugotovili, da sta bila zastrupljena z živčnim strupom novičok. Po dolgem zdravljenju so oba odpustili iz bolnišnice.

C. Š., STA

 • Marija

  Ubogi Angleži vladajo jim islamci sedaj pa imajo za vse grešne kozle Ruse.Pa kdo jim verjame.

  • Zgornji

   Aja , .. hmmm , … možno , ja, da je to “inside job” … :-/ :-( :-o :-(
   No, potem bo v Angliji kar Hudo ko bo šlo proti Koncu Sveta … Žal.
   Mzv do tedaj :-)

  • Sadako

   Vlada jim IS in zato morajo podpirati IS. Sovražniki IS so njihovi sovražniki.

 • Artur

  Ja seveda za vse so krivi spet Rusi. A nebi za spremembo obtožili Mongolijo ki meji na Rusijo nekam sumljivi se mi zdijo zadnje čase.

 • BananaNjam

  Spet sta dva jedla pokvarjeno ribjo hrano…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!