fbpx

Socializem za rajo, bogatija za elito: Vodja britanskih socialistov Corbyn prodaja nič kaj skromno posest

Britanski socialist, ki je sicer velik podpornik srednjega in nižjega sloja, se vanj težko uvršča. Njegovo posestvo, dvorec  s petimi spalnicami prodaja za 750 tisoč evrov. 

Vodja britanskih laburistov Jeremy Corbyn, ki sicer čez in čez razpravlja o pravicah srednjega razreda, je nemara pozabil, v kakšni hiši je odraščal od šestega leta dalje. Posestvo, katerega postavitev sega v 17. stoletje, se nahaja v Newportu v Shropshirju in se prodaja po ceni skoraj 750 tisoč evrov.

Nekoč je bil to podeželski hotel, danes pa je dvorec s petimi spalnicami in ogromnim vrtom. Kar je Corbyn opisoval kot staro kmetijo, se je izkazalo za imenitno domovanje. Po navedbah nepremičninske agencije ima posest še vedno originalen pridih 17. stoletja in se postavlja s številnimi sprejemnicami, salonom za slovesnosti, ogromnim kaminom, jedilnico za zajtrke in delovno sobo.

Foto: EPA

Bogat in hipokritski socialist
Daily Mail poroča, da se je Družina Corbyn v dvorec preselila iz domovanja v Wiltshirju, ki so jo še nedolgo tega prodajali za, prav nič skromnih, 700 tisoč evrov. Odkar je bil Corbyn izvoljen, naj bi zaslužil več kot milijon in pol, v pokojninskem skladu pa naj bi imel še skoraj dva milijona evrov. Povsem razumljivo je torej, da se je ob vprašanju Roberta Pesona, napovedovalca ITV-ja, če se kot skrajni levičar uvršča v srednji razred, odgovoril z jecljavim: “Ne vem.”

Z. V.