fbpx

Sodišče ugodilo pedofilu: 60-letnik ima lahko “romantičen odnos” z 11-letno punčko

Slika je simbolična (foto: iStock).

Oseba, zaradi spolne zlorabe mladoletnice obsojena na 5 let zapora, je bila kljub zgražanju javnosti oproščena pedofilije, ker je italijansko sodišče ocenilo, da gre za ljubezenski odnos – in ne za prisilo. 60-letnemu pedofilu je bilo dovoljeno, da ostane v “romantični” zvezi z 11-letno deklico

Zanimivo je, da italjansko sodišče pri tem ni pomislilo, da je deklica zaradi svoje življenjske situacije čustveno ranjena in da jo je socialni delavec le zlorabil. Zastrašujoče je dejstvo, da imajo ljudje s takšnimi motnjami, kot je pedofilija, dnevni dostop do otrok, ki so zaradi težkih situacij prepuščeni sami sebi. Kdor vsaj malo pozna psihološko dinamiko zlorabe, tega ne bi “kupil”. So sodniki res dovolj izobraženi tudi po tej plati? Se nam lahko kaj takega zgodi tudi v Sloveniji? Gre za vključevanje pedofilije v našo družbo, da bi se nam ta oblika zlorabe začela dozdevati kot nekaj normalnega?

Šokantna oprostitev se je zgodila decembra 2013 v Italiji, natančneje v Catanzaru. 60-letnemu pedofilu je bilo dovoljeno, da ostane v “romantični” zvezi z 11-letno deklico, ki naj bi bila po njenih besedah vanj zaljubljena. Socialnemu delavecu, ki je skrbel za deklico, saj je le-ta imela za seboj težko življenjsko izkušnjo, je bila ta zaupana v varstvo. Policija je dobila anonimno prijavo o odnosu in vdrla v njegovo počitniško hišico, kjer so ga našli z deklico v postelji. Odpeljali so ga na sodišče, ki mu je izreklo 5-letno zaporno kazen. Deklica je kasneje pričevala, da je zaljubljena vanj in želi biti z njim. Sodišče je nato presodilo, da ne gre za pedofilski napad, ampak za ljubezensko zvezo.

24kul.si