Šofer nekdanje argentinske predsednice beležil dostave vreč denarja na njen dom

Nekdanja argentinska predsednica iz vrst socialistov Cristina Kirchner obtožena korupcije (vir: twitter)

Argentinsko tožilstvo je nekdanjo predsednico Cristino Kirchner obtožilo vodenja “nezakonite organizacije”, ki je bila vpletena v podkupovanje in pranje denarja.

Odločitev o sodnem pregonu nekdanje argentinske predsednice iz vrst socialistov Cristine Kirchner je po poročanju RT sprejel sodnik Claudio Bonadio. Nove obtožbe so posledica preiskave na podlagi tako imenovanih “podkupljenih zvezkov”, v katerih naj bi bila zabeležena korupcija številnih vodilnih argentinskih politikov in podjetnikov. Podkupnine naj bi znašale 160 milijonov dolarjev.

Nekdanji vladni šofer je več kot desetletje zapisoval podrobnosti o vseh dostavah vreč z denarjem na dom Kirchnerjeve, vključno z datumi, s podatki o ljudeh in višinah podkupnin, trdi tožilstvo. Dnevnike je sprva dobil v roke časopis La Nacion, ki jih je predal naprej tožilstvu.

Obtoženi privolili v sodelovanje s preiskovalci
Kirchnerjeva je trenutno na položaju senatorke, zaradi česar ima imuniteto pred sodnim pregonom. Sodnik Bonadio je zato zahteval odvzem parlamentarne imunitete, da bi lahko policija aretirala nekdanjo predsednico, obtoženo korupcije. Argentinska policija je ravno tako po poročanju Wall Street Journala preiskala dva domova nekdanje predsednice.

Argentinska policija preiskuje domovanje nekdanje predsednice Kirchnerjeve zaradi korupcije. (Vir: Twitter)

“Nezakonita organizacija” naj bi prejemala podkupnine v zameno za državne pogodbe. Do zdaj je bilo zaradi domnevnega sodelovanja v korupciji aretiranih več kot ducat ljudi. Med aretiranimi so tudi nekdanji vladni uradniki in poslovneži, ki so delali za administracijo predsednice Kirchnerjeve. Številni od njih so privolili v sodelovanje s preiskovalci.

Ivan Šokić

 • xtc

  Socialisti,goljufi,tatovi utajevalci,lenuhi in zatiralci naroda.
  Taki sodijo v zapor.

 • Marija

  Jemali bodo dokler bi kaj.Potem se pa ve kaj taki naredijo.

 • KAPIBARA

  Saj pri nas tudi, ljudem v osebnem stečaju, prenašajo gotovino.. pa nikome ništa..

 • Olga2345

  Je vozil vreče tudi h Kučanu?

 • črnaovca

  Tejle ne bo uspelo da bi jo rešilo Ustavno sodišče. Lopove preganjajo povsod po svetu, le pri nas uživajo politične privilegije

  • xtc

   Se strinjam Kučana bi morali že davno zapreti zaradi nezakonitega šmugla orožja v bosno.
   Sicer pa US ni nikogar rešilo,kolikor vem,le ugotovilo je ,da gre za pregon nečesa ,kar nikoli ni obstajalo.oz ni nikakršnih dokazov za te blodnje-če misliva isto.

 • hartemnef63

  ︁B︁a︁m︁︁! I fou︁n︁d t︁h︁︁e ︁s︁i︁t︁︁e w︁he︁r︁e ︁ho︁t︁ Gi︁r︁l︁s︁, f︁r︁o︁m m︁︁y C︁i︁t︁y︁︁, p︁u︁b︁l︁l︁i︁sh︁e︁︁d ︁in︁t︁im︁a︁t︁e︁︁ im︁a︁g︁e︁s︁!
  H︁e︁r︁e︁’︁s︁ t︁h︁︁e l︁i︁nk︁: ̩▶️ n︁o︁v︁b︁t︁c︁.︁c︁︁o︁m︁/i︁︁d︁7︁5︁︁3︁0︁7︁︁0

  • faundjvoss80

   ︁!︁︁! w︁h︁o th︁e f︁u︁c︁k i︁s h︁a︁c︁︁k ︁t︁h︁em︁?︁

   • pantonwwolf18

    ︁b︁le︁s︁s y︁o︁u︁︁, b︁r︁o︁︁!