fbpx

Šok: Na shodu želel ubiti Trumpa

Foto: epa

Nek Britanec je na Trumpovem predvolilnem shodu v Las Vegasu policaju skušaj vzeti pištolo in  ustreliti kontroverznega predsedniškega kandidata.

Po poročanju ameriških medijev gre za 20-letnega Stevena Sanforda, ki ga je že zaslišal preiskovalni sodnik. Kot je razvidno iz uradnih dokumentov, je ta policistu skušal zaseči pištolo, do Donalda Trumpa pa naj bi prišel tako, da je želel dobiti njegov avtogram.

Osumljenec je dejal, da je Trumpa nameraval ustreliti že kakšno leto, vendar se je odločil, da bo to storil na sobotnem shodu, saj da se je takrat počutil dovolj samozavestnega. Sodnik je za Sanforda odločil, da predstavlja nevarnost in tveganje za begosumnost, zato je odredil njegov pripor, poroča BBC.

Nasilje povsod, kjer je Trump
Zadnja ameriška predsedniška kampanja je v celoti prežeta z nasiljem, saj so mu priča povsod, kjer ima Trump svoje shode. Kontroverzni republikanski predsedniški kandidat se na shodih pogosto posmehuje, prav tako pa redno prihaja do konfliktov med njegovimi podporniki in drugimi. Nekateri dogodki spominjajo na leto 1968, ko so na volilni konvenciji v Chicagu ustrelili Roberta Kennedyja.

Tajne varnostne službe, ki varujejo ameriške kandidate, so zato že dlje časa v najvišji stopnji pripravljenosti.

M. P.