fbpx

Šokantno pričevanje novinarja, ki je pobegnil iz ujetništva: Na meji s Turčijo se oblikuje nova Islamska država!

Foto: YouTube.

Theo Padnos, novinar, ki ga je v Siriji pred časom ugrabila Al Kaida, trdi, da je na Bližnjem vzhodu nastala nova Islamska država, oziroma nova teroristična skupina, ki bi se lahko pojavila tudi v največjih evropskih mestih in množično morila ljudi. Padnosa so leta 2014 sicer izpustili po posredovanju katarskih posebnih enot, v ujetništvu pa je na svoje uho ujel marsikaj o načrtih islamskih skrajnežev, ki pa jih Evropa in svet nista vzela resno. Kot poroča otoški časnik Express, se je nova Islamska država oblikovala na meji s Turčijo, zato je umeščena domala na vhodnih vratih v Evropsko unijo, kar bi nas vse moralo skrbeti.

“Mislim, da Zahod podcenjuje načrte islamskih skrajnežev, kar je zelo nenavadno, glede na vse, kar se v teh dneh dogaja v Siriji. Tam se je na turški meji že razvila nova teroristična skupina, ki pa potrebuje samo nekaj dni na avtobusu, da se prebije v Evropo in doseže svoje želene cilje,” pri Expressu navajajo novinarja Thea Padnosa, ki trdi, da je slišal zgodbe o tem, kako se novi vojski vsak dan pridružujejo otroci iz Francije in Anglije. “Dogaja se nekaj izredno nevarnega, oblikuje se nova Islamska država!”

Padnos trdi, da je še vedno v stiku z nekaterimi ljudmi na severozahodu Sirije, od koder je poročal, preden so ga zajeli islamski teroristi. Boji se, da sirska vlada počasi dobiva vojno v Siriji, toda teroristi ne bežijo iz države, pač pa se skrivajo na podeželju. “Razviti morajo strategijo, ki je močnejša od njihove strategije skrivanja v hribih. Morda je slišati, da si želim premirja z ISIS, kar je pravzaprav res. Preveč jih je, da bi jih vse pobili,” še opozarja Padnos.

Foto: epa

Ko so Padnosa spraševali, kako velika je v resnici njegova grožnja o novi Islamski državi, je novinar zatrdil, da bo Evropa to že uvidela, ko se bodo skrajneži s kalašnikovimi pojavili na ulicah Pariza ali Londona. Thea Padnosa je zajela skupina, ki je strogo sledila šeriatskemu pravu in ljudi streljala kar na ulicah. “To ni pravica, to ni demokracija, to ni tisto, kar si želimo. Njihove žene in otroci se nam lahko zares smilijo,” je še opozoril Expressov sogovorec.

L. S.