fbpx

Šokantno! Terorist iz Nove Zelandije je bil čisto blizu Slovenije!

Foto: Twitter

Ekstremist Brenton Tarrant, ki je izvedel napad na dve mošeji na Novi Zelandiji, je novembra 2018 živel v Bolgariji. Njihova oblast je že napovedala, da bo preiskala, kakšni so bili njegovi motivi za bivanje v tej državi.

28-letni Avstralec je bil od 9. do 15. novembra 2018 v Bolgariji, je razkril bolgarski državni tožilec Stefanov Tsatsarov. Dodal je, da so že začeli preiskavo, da bi ugotovili, ali je Tarrant želel “zgolj” obiskati njihove zgodovinske kraje in preučiti zgodovino balkanskih držav ali pa je imel druge cilje. Predvsem se bodo osredotočili na to, s katerimi ljudmi je stopil v stik. Prav tako bodo preiskali morebitno teroristično dejavnost avstralskega ekstremista na bolgarskih tleh.

Preiskovalci že imajo natančne informacije o poteku njegovega bivanja v Bolgariji: v Sofijo je prispel iz Dubaja 9. novembra, avtomobil je najel dan kasneje in nato obiskal zgodovinska območja v desetih bolgarskih mestih. Bolgarijo je zapustil 15. novembra, ko je sedel na let za Bukarešto, kjer pa je najel avtomobil, s katerim bi odšel na Madžarsko, poroča srbski Kurir.

To pa ni bilo prvič, da se je Avstralec pojavil v tem delu sveta. Leta 2016 je bil namreč na “turneji” po Balkanu – potoval je po Srbiji, Hrvaški, Črni gori ter Bosni in Hercegovini, in sicer z avtobusom.

Medtem pa so po spletu zaokrožile žalostne fotografije tragičnega dogodka. Med drugim tudi očeta, ki v rokah drži truplo svojega 4-letnega sina. Fotografijo poglejte na koncu tega članka. Pozor, ni za občutljive!

Vir: Twitter

M. S.