Soroševa mračna vizija iz leta 1993: NATO naj za topovsko hrano uporabi Vzhodnoevropejce!

Multimilijarder Soros (Foto: Wikimedijina zbirka)

George Soros je že leta 1993 v članku, kjer je pisal o novem svetovnem redu, pozval NATO, naj uporabi vzhodnoevropske vojake in tako zmanjša število žrtev iz zahodnoevropskih držav. Vzhodnoevropejce bi uporabil kot topovsko hrano v prihajajočih konfliktih. Danes se njegova zlovešča vizija uresničuje v Ukrajini. 

Zloglasni finančni špekulant je že leta 1993 v svojem prispevku o novem svetovnem redu zapisal, naj se Vzhodnoevropejce uporabi kot topovsko hrano, oboroženo z Natovim orožjem. Dandanes se to dejansko uresničuje v Ukrajini, ki je že utrpela gromozanske izgube, padlo je med drugimi že več kot 100 tisoč vojakov, poroča Remix News.

Svojo vizijo je špekulant razkril v članku K novemu svetovnemu redu: prihodnost Nata. S tem ko bi Nato za boje v prihajajočih konfliktih novačil Vzhodnoevropejce, bi “privarčeval” na Zahodnoevropejcih, kjer je politična toleranca za smrtne žrtve vojakov manjša v primerjavi z vzhodno Evropo. Kombinacijo Natovega orožja z vzhodnoevropskimi vojaki je videl kot dobro alternativo, ki bi tlakovala pot uresničitvi novega svetovnega reda.

Ukrajinska vojska uporablja ameriške raketne sisteme Himars. (Foto: epa)

Njegova mračna vizija se sedaj uresničuje: ukrajinski vojaki, oboroženi z vrhunskim Natovim orožjem, so tisti, ki imajo za nalogo aktivno zoperstaviti se Rusiji, za katero se je Soros že od nekdaj bal, da bo postala nacionalistična država, ki bo nasprotovala novemu svetovnemu redu. In kot je napovedal, se zdi, da ukrajinska družba tolerira visoko število smrtnih žrtev v trenutnem konfliktu z Rusijo.

Domen Mezeg