fbpx

Sorosevi “misijonarji” se hvalisajo s strmoglavljenjem vlad v Evropi, Afriki in na Bližnjem vzhodu

Foto: epa

Avtor in sociolog Frank Furedi izpostavlja, da so se globalistični aktivisti, ki delajo za milijarderja Georgea Sorosa, bahali s strmoglavljenjem vlad v času zasebnega kosila. Nekdanji profesor sociologije na Univerzi Kent v Canterburyju je v časniku Telegraph opisal svoje izkušnje z globalističnimi misijonarji in poudaril, da Soros meni, da če ljudje napačno glasujejo o neki stvari, ima on pravico, da njihovo izvajanje odločitve prepreči. 

“Soros ne verjame v legitimnost meja niti v pristojnosti nacionalnih volilnih teles, zato meni, da ima pravico vplivanja in usmerjanja politične usode družb po celem svetu,” je jasen Furedi.

Furedi je izpostavil svoje srečanje z “operacijo Soros” leta 2013 v okviru dogodka Open Society Youth Exchange na Madžarskem, na katerem so se zbrali civilni aktivisti iz vsega sveta. Večina prisotnih so bili mladi idealisti, ki si želijo, da bi svet postal boljši prostor. Ob tem je spomnil na čas kosila, kjer se je seznanil z arogantnim etosom, ki ga je spodbujala Soroseva mreža organizacij. Namreč, ob mizi je lahko poslušal nizozemskega, ameriškega, britanskega, ukrajinskega in madžarskega predstavnika Sorosevih nevladnih organizacij, ki so se hvalisali s svojimi dosežki.

Foto: epa

Hvalisali so se tisti, ki menijo, da imajo pravico igrati boga
“Nekateri so trdili, da so odigrali ključno vlogo pri Arabski pomladi v Egiptu, drugi pa svoj ponos izrazili pri prispevku k demokratizaciji Ukrajine, nekateri pa so trdili, da so pripravili ustrezno podlago za padec Gadafijevega režima v Libiji. Ob poslušanju ljudi, ki menijo, da imajo po svetu pravico igrati boga, sem se počutil zelo neprijetno,” je po navedbah Breitbarta povedal Furedi in dodal, da ga je madžarski vodja Soroseve nevladne organizacije vprašal, kaj meni o njihovem delu. Na to je Furedi odgovoril, da ni prepričan, da je njihova zunanja uvedba demokracije na ljudi iz Libije legitimna in ali bo ta delovala. Na to je sogovornik brez pomisleka odgovoril, da ne verjame, da obstaja prestiž v čakanju, da Libijci najdejo lastnega Jeffersona.

Zunanja intervencija je severnoafriško državo spremenila v propadlo državo, ki je polna džihadistov, kjer črne Afričane prodajajo na trgu sužnjev in kjer tihotapci pobirajo bajne zaslužke s tihotapljenjem nezakonitih migrantov v Evropo, in to pogosto ravno s pomočjo Sorosevih nevladnih organizacij.

N. Ž.