Sorosova naveza deluje naprej: Združeni narodi znova pozivajo Evropsko unijo k obnovitvi reševalnih misij v Sredozemskem morju, s tem pa k povečanju uvoza muslimanskih migrantov v Evropo

George Soros (Foto: Twitter)

Združeni narodi so pozvali evropske vlade, naj se zavedajo odgovornosti in obnovijo reševalne operacije migrantov v Sredozemskem morju ter prenehajo z njihovim vračanjem v Libijo. Opozorili so tudi na pomembno vlogo reševalnih ladij nevladnih organizacij in da jih ne bi smeli kaznovati, ker na morju rešujejo življenja, poroča STA.

“V preteklosti so ladje evropskih držav v iskalnih in reševalnih akcijah rešile na tisoče življenj,” sta v skupni izjavi sporočila vodji Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) in Mednarodne organizacije za migracije (IOM) Filippo Grandi in Antonio Vitorino. “Morali bi obnoviti to pomembno delo,” sta pozvala. Opozorila sta, da reševalne ladje nevladnih humanitarnih organizacij “igrajo pomembno vlogo v Sredozemskem morju in se jih ne sme kaznovati, ker na morju rešujejo življenja”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

EU je spomladi sicer podaljšala operacijo za boj proti tihotapcem z migranti v Sredozemskem morju, imenovano Sophia, vendar pa območja ne nadzira več z ladjami, temveč z okrepljenim nadzorom iz zraka in v sodelovanju z Libijo. To je storila po prepirih članic unije o načinu porazdelitve rešenih migrantov med državami.

Po podatkih IOM je v Sredozemskem morju od januarja do 12. julija letos življenje izgubilo 682 migrantov, od tega 426 na poti iz Libije proti Evropi. To je sicer manj kot v enakem obdobju lani, ko je življenje na poti čez morje izgubilo 1.425 migrantov.

Grandi in Vitorino sta izpostavila tudi, da se rešenih migrantov v Sredozemskem morju ne bi smelo vračati v Libijo, saj to ni varna država. V Libiji, kjer humanitarne organizacije opozarjajo na porazne razmere v sprejemnih centrih, se nadaljujejo spopadi med mednarodno priznano vlado in uporniškimi silami generala Halife Haftarja. Prejšnji teden je bilo je v letalskem napadu na migrantski center v predmestju libijske prestolnice Tripoli ubitih več kot 50 migrantov.

Foto: epa

Evropska komisija je bila v prvem odzivu danes zadržana. Tiskovna predstavnica je spomnila, da so morali zaradi spora okoli porazdelitve migrantov okrniti operacijo Sophia. Nemški notranji minister Horst Seehofer pa namerava po pisanju agencije dpa o porazdelitvi rešenih migrantov govoriti na neformalnem ministrskem zasedanju EU v torek v Helsinkih, to pa bo predvidoma tudi ena od tem srečanja zunanjih ministrov EU v Bruslju v ponedeljek.

Vrnitev rešenih migrantov v Libijo pa je zagovarjal podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio. Za časnik Il Fatto Quotidiano je ocenil, da ne morejo prevzeti vseh težav Libije. “Da smo jasni, mi sami ne moremo rešiti migrantov iz Libije. Da bi to storili, potrebujemo dogovore na evropski ravni,” je dodal.

Kakorkoli že, očitno je, da razvpiti George Soros znova preko svojih prijateljev v OZN skuša doseči, da bi šlo v Sredozemskem morju vse po starem: tihotapci bi organizirali brodolome, nevladne organizacije pa bi potem rešene migrante odpeljale v Evropo, kjer bi se naselili za stalno.

Demokracija.si

 • Clemen J.

  Bil bi že cajt da se s tem socialistom sorosom dokončno poštima na socialistični način ala kastro, udba, kgb in načine podobne tem organzacijam.

 • Van Der Waals

  ŽIDOVSKI SOROŠ… OBESIT GA!!!!

  • xtc

   Soroš je daleč od Juda.ko začneš izdajat lastne postaneš komunist in socialist.

 • šmentanamuha

  Neverjetna koencidenca: par tednov nazaj v Libiji napad neke teroristične organizacije na kamp ilegalcev, ki želijo priti v Evropo na socialne transferje in so za ta podvig pripravljeni plačati tisoče Dolarjev in Evrov (le od kod denar tem revežem?) in pri tem tvegati življenje za pot s čolnom preko Sredozemlja (če kdo to verjame, seveda) … in samo malo kasneje (dva ali tri tedne) poziv “Sorosa in prijateljev iz OZN” za “reševanje” ilegalcev iz Sredozemskega morja, kamor še niso zapluli.

  Neposredna časovna povezanost teh dveh dogodkov me napeljuje na to, da so ti isti Soros in njegovi OZN prijatelji po vsej verjetnosti spodbudili (financiraoi) in zrežirali tudi napad na taborišče naivnih afriških moških, ki bežijo iz dežja pod kap. “Soros in njegovi OZN prijatelji” ne vlagajo svojih milijonov in milijard Dorlarjev in Evrov v afriške države, da bi se tam postavila infrastruktura, šole, oskrba z vodo in podobno, ne, oni vabijo zdrave mlade moške, da zapustijo svoje domove in družine in tvegajo svoja življenja za to, da bodov Evropi živeli na sociali brez dela. Kdo je tu nor? Kdo v resnici verjame tem lažnim humanitarcem, ki se valjajo v krvavem denarju in povzročajo kaos v svetu, državne udare, državljanske vojne itd., itd…?

  Komur je res mar za te ilegalce, bi jim moral pokazati stvari s te perspektive in jim podariti zemljevid, da bodo našli pot domov. Zakaj vsi ti silni “humani” milijarderji ne pomagajo pri razvoju afriških držav?

  • šmentanamuha

   Še en dodatek: da so Soros in “njegovi OZN prijatelji” tako pohiteli s svojim apelom za “reševanje” ilegalcev iz Sredozemskega morja pomeni, da se mudi. Satanisti imajo zelo natančno časovno razpredelnico, kaj, kje in kdaj se mora zgoditi. To je stvar njihove religije (satanističnega vraževerja). Vsi začetki vojn ali konci so natančno izračunani in vse, kar počnejo ima zelo močno iluminatsko simboliko. Vsako odstopanje od teh nantančno začrtanih dogodkov, jim lahko poruši sistem, ker so v svoji glavah togi in nekreativni, ker so to demoni ali so pod njihovim vplivom. Zato vsem, ki razumete, o čem pišem, svetujem, da razmišljate čim bolj nekonvencionalno, izven okvirov in delujete tako, kot od vas ne pričakujejo. To jih bo zmedlo, saj niso sposobni meta razmišljanja.

 • xtc

  Dejansko je treba “reševanje” prepovedati vsakogar ,ki to poizkuša pa izgnati iz EU za trajno.
  Zakaj?
  Ker ne gre za nobeno reševanje pač pa trgovanje pač pa trgovino z ljudmi in spodkopavanje EU varnosti in EU držav in netenje vojne.Prtedvsem se je treba osredotočiti na ladje tihotapcev ,ki jih je treba torpedirati in uničiti,reševalne ladje pa z vojnimi ladjami pospremiti do ozemeljskih voda Afrike alu Turčije in tam predat vse skupaj pblastem,ki morajo nato ladje uničiti ilegalce pa poslat nazaj.

 • šmentanamuha

  Pozor, kmalu tudi pri nas!
  OPREZ! – kurikularna reforma
  https://www.youtube.com/watch?v=LkFnlQnwyx4

  Novinarje Nove24. lahko tudi drugi, napravite raziskovalni prispevek o tem. Za naše otroke gre.

 • samsara

  Za obnovitev “reševanja” se zavzema tudi kandidatka za predsednico Evropske komisije, Ursula von der Leyen, tipična sprenevedava političarka, ki jo podpira Evropska ljudska stranka, kamor spada tudi SDS.
  Lahko izvemo za stališče omenjene stranke? Še podpira?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!