Sovražnost po pakistansko: Krščanskega pastorja poslali v zapor zaradi ‘bogokletnih sporočil’

Foto: Pixabay

Pregon kristjanov v Pakistanu, ki je večinsko muslimanska država, je še vedno močno prisoten, zato bi moral vsak takšen škandal javno močno odmevati – tudi ob zadnjem incidentu, v katerem so krščanskega pastorja obtožili krivoverstva in ga poslali v dosmrtni zapor. 

V razvitev svetu poznamo versko svobodo, s katero je vsem verskim skupnostim dovoljeno delovanje na podlagi verskega prepričanja, prav tako pa se verovanje dopušča vsem posameznikom. Islamski svet očitno ne pozna medverskega spoštovanja, saj kristjane in krščansko vero vztrajno in temeljito preganja.

V zadnjem primeru so pakistanske oblasti zaradi ‘bogokletja’ na dosmrtni zapor zaprle 51-letnega pastorja Zafarja Bhattija, in sicer zaradi bizarnega razloga: ker naj bi prek svojega telefona poslal bogokletno SMS-sporočilo. Dejanje je sodišče potrdilo kljub dejstvu, da SIM-kartica v Bhatijevem telefonu ni bila registrirana na njegovo ime.

V Pakistanu je pred letu močno odmeval izjemno bizaren primer obsodbe Ghazale Khan, ki so jo prav tako obsodili zaradi bogokletja v čudnih okoliščinah in brez konkretnih dokazov. Leta 2016 je v zaporu umrla zaradi hepatitisa C, poroča Jihad Watch.

C. Š.

 • Olga

  Islamisti ponarejajo dokaze kot komunisti! Varuhi človekovih pravic, kje ste? Papež, ste gluh???

 • šmentanamuha

  Pri nas se lahko Pakistanec poserje pred vrata svoje azilantske sobe, v kateri čaka na odobritev azila in potem brezplačno življenje do nadaljnjega, in to samo zato, ker ni zadovoljen s ponudbo. čistilka pa mora molče počistiti za njim. In zdaj se čudimo, če v Pakistanu zaprejo krščanskega duhovnika? Ljudem, ki se prostovoljno udinjajo tem odvratnim primerkom človeške vrste in jih celo nelegalno skrivajo (primer Afganistanca iz Roga), je treba postaviti ustrezno diagnozo. Niso krivi Pakiji ali Afgani ali katerikoli muslimanski drekobrbci, krivi so tisti, ki jih vabijo sem, omogočajo brezplačno življenje na račun delovnih državljanov države gostiteljice. Oni so pač taki. Okej, naj bodo taki – v Pakistanu. Prasice, ki se gonijo z njimi in jih skrivajo po nekih luknjah, pa je treba kazensko preganjati, ker ogrožajo varnost države.

 • Morala

  In nikomur nič mar!!! Čez nekaj dni bo pozabljeno!

 • Caetano

  To je islam in seriat!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!