fbpx

Sovražnost po pakistansko: Krščanskega pastorja poslali v zapor zaradi ‘bogokletnih sporočil’

Foto: Pixabay

Pregon kristjanov v Pakistanu, ki je večinsko muslimanska država, je še vedno močno prisoten, zato bi moral vsak takšen škandal javno močno odmevati – tudi ob zadnjem incidentu, v katerem so krščanskega pastorja obtožili krivoverstva in ga poslali v dosmrtni zapor. 

V razvitev svetu poznamo versko svobodo, s katero je vsem verskim skupnostim dovoljeno delovanje na podlagi verskega prepričanja, prav tako pa se verovanje dopušča vsem posameznikom. Islamski svet očitno ne pozna medverskega spoštovanja, saj kristjane in krščansko vero vztrajno in temeljito preganja.

V zadnjem primeru so pakistanske oblasti zaradi ‘bogokletja’ na dosmrtni zapor zaprle 51-letnega pastorja Zafarja Bhattija, in sicer zaradi bizarnega razloga: ker naj bi prek svojega telefona poslal bogokletno SMS-sporočilo. Dejanje je sodišče potrdilo kljub dejstvu, da SIM-kartica v Bhatijevem telefonu ni bila registrirana na njegovo ime.

V Pakistanu je pred letu močno odmeval izjemno bizaren primer obsodbe Ghazale Khan, ki so jo prav tako obsodili zaradi bogokletja v čudnih okoliščinah in brez konkretnih dokazov. Leta 2016 je v zaporu umrla zaradi hepatitisa C, poroča Jihad Watch.

C. Š.