fbpx

Spet napad v Parizu! Ilegalni afganistanski migrant s škarjami poštarja zabodel v grlo

Afganistanski migrant, ki je s škarjami poštarja zabodel v Parizu (vir: twitter)

Potem ko je afganistanski terorist v nedeljo z nožem zabodel sedem ljudi, je v ponedeljek prišlo do novega napada, v katerem je ilegalni afganistanski migrant v Parizu s škarjami v vrat zabodel poštarja in skušal raniti še mimoidoče.

Islamistični teroristični napadi v Franciji zahtevajo vedno več žrtev. Od terorističnega masakra islamistov na sedežu satiričnega časopisa Charlie Hebdo v letu 2015 je v Franciji po poročanju Daily Maila do danes življenje izgubilo 240 ljudi.

Potem ko je je afganistanski terorist v nedeljo z nožem ranil sedem ljudi, je v ponedeljek prišlo do novega napada, v katerem je afganistanski migrant sredi Pariza s škarjami v grlo zabodel poštarja. Uradni viri so razkrili, da je terorist pri sebi imel dokumente, ki so bili izdani za afganistanskega mladoletnika. Napadalec je star več kot 30 let.

Nedeljskega terorista skušali ustaviti civilisti
Ob tem so razkrili tudi podrobnosti nedeljskega terorističnega pohoda. Terorist se je v begu pred Francozi, ki so ga skušali ustaviti in vanj metali krogle, ki se uporabljajo v priljubljeni francoski igri, podobni balinanju, imenovani petanka, skril za parom britanskih turistov.

Sprva se je nameril na igralce priljubljene francoske igre, a so ga ti začeli obmetavati s kamni in težkimi kroglami. Niso se zbali njegovih groženj z 38-centimetrskim nožem. Afganistanec je zato raje pobegnil in v napadu ranil sedem mimoidočih. Igralci, ki so preganjali terorista, so Britanca opozorili na napadalca, a par ni ustrezno reagiral, kar je teroristu omogočilo, da je enega od njiju zabodel v prsni koš.

Ivan Šokić