fbpx

Hčerka idola slovenskih demokratičnih socialistov je najbogatejša ženska v Venezueli

Hčeri Huga Chaveza imata na bančnih računih izjemno bogastvo. (Foto: epa)

Hči nekdanjega socialističnega predsednika Venezuele Huga Chaveza, ki je nekoč izjavila, da je “greh biti bogat”, je po podatkih venezuelskih medijev najbogatejša ženska v državi. Ima kar 3,8 milijarde evrov premoženja.

Maria Gabriela Chavez je druga najstarejša Chavezova hči in ima v ameriški in andorski banki za 3,8 milijarde evrov premoženja. Številni mediji so razkrili različne transakcije, med katerimi so tudi milijonski dvigi denarja iz ameriške banke.

Številnim ljudem okoli Chaveza je uspelo zgraditi osebno bogastvo, ki so ga skrili v tujih bankah. Alejandro Andrade, ki je bil venezuelski minister za zakladništvo med letoma 2007 in 2010, ima na švicarski banki domnevno kar 10,6 milijarde evrov, poroča Daily Mail.

Razvajene socialistke državo drago stanejo
Hugo Chavez
je med svojo vladavino razlastil številne premožne industrialce, ki so do svojega bogastva prišli s trdim delom. Celo več, na javnih shodih je premožne ljudi označeval za lene ljudi. Leta 2010 je tako izjavil, da “bogati ne delajo, saj so leni. Vsak dan pijejo viski in se drogirajo ter potujejo naokoli”.

Po smrti Chaveza njegova hči še vedno živi v predsedniški palači, trenutni predsednik Nicolas Maduro pa je tako prisiljen živeti v podpredsedniški palači. Venezuelski časnik je zapisal, da Chavezove in Madurove hčere državo dnevno stanejo kar 3,3 milijona evrov.

M. P.