fbpx

Split: Turistko med plavanjem udarila strela

Slika je simbolična (foto: pixabay)

Nesreča res nikoli ne počiva. Danes je v Splitu strela udarila v žensko, ko se je ta kopala v morju na plaži Kašjuni, poroča hrvaški medij Slobodna Dalmacija. Na kraj dogodka sta takoj prispeli dve ekipi nujne medicinske pomoči.

Turistka z britanskim državljanstvom naj bi bila v času udara strele plavala v morju. Iz morja so jo na obalo potegnili drugi kopalci, ki so bili priča nesreči. Policija je bila o dogodku obveščena nekaj po 15. uri.

Življenje plavalke ogroženo
Ženski so na kraju dogodka nudili zdravniško pomoč in jo prepeljali v bolnišnico, kjer so jo zadržali na nadaljnjem zdravljenju, njeno življenje pa je ogroženo. Na kraju dogodka bo opravljen ogled in ugotavljanje vseh okoliščin nesreče,” je sporočila splitska policija.

Kot neuradno poroča Slobodna Dalmacija, so žensko oživljali na plaži. Žensko s poškodbo glave so odpeljali na urgentni oddelek bolnišnice v Splitu.

Verjetnost, da vas v življenju udari strela, je ena proti 6250. Na leto zaradi udara strele umre 24 tisoč ljudi, približno 240 tisoč ljudi pa odnese s hod0poškodbo. Umrljivost zaradi udara strele je med 10 in 30 odstotki, več kot petdeset odstotkov preživelih pa ima zatem pomembne zaplete. Najpogosteje govorimo o poškodbah živčnega sistema, seveda če k temu ne prištejemo mehanskih in termičnih poškodb.

Sara Kovač