fbpx

Splitskega dilerja pred smrtjo brutalno mučili – zlomili so mu laket in prste na obeh rokah, mu iztrgali jezik in izkopali oči!

Ante Prnjak (Foto: Facebook)

Pripadniki specialne policije iz Splita so v četrtek, ob 9:15 zjutraj, v bliskoviti akciji blizu avtocestne postaje v Omišu prijeli 27-letnega Liridona B., Albanca s srbskim državljanstvom, ki ima že sedem let stalno bivališče v hrvaškem Stobreču. Razlog za aretacijo je sum umora nekdanjega pripadnika vojaške policije Anteja Prnjaka, čigar razmrcvarjeno truplo je bilo v sredo zjutraj najdeno na dvorišču enega izmed objektov v gradnji na splitskem trgovsko-transportnem terminalu. 

Po navedbah zanesljivih virov Slobodne Dalmacije je bil Prnjak pred smrtjo okrutno mučen, ob najdbi trupla so namreč videli, da je imel zlomljene prste in laket na obeh rokah, prav tako pa so mu iztrgali  jezik in izkopali oči. Nato so ga ubili s petimi streli v telo in enim v glavo ter ga z njegovim avtomobilom BMW 5, starim 15 let, odpeljali na splitski terminal.

V zasedi so ga pričakali specialci
Policijski uslužbenci so v četrtek aretirali 27-letnika, ki ga sumijo za umor 34-letnika, potem ko je prispel na tržnico, kjer delata njegova mati in sestra. Medtem sta ga dva zatemnjena kombija specialcev pričakala na tržnici, saj so pri prisluškovanju telefonskega pogovora slišali, da prihaja na tržnico z namenom, da materi izroči večjo količino denarja. Osumljeni sploh ni imel časa za upiranje in beg, saj ga je zaseda povsem presenetila.

Sumili so, da pod krinko dela za policijo
Po navedbah policije so Albancu prišli na sled po tem, ko so našli telo Prnjaka in zažgan avto. Najdena avtomatska puška blizu prizorišča pa je bila tista, ki ga je povezala z zločinom. Kljub temu, da policija z javnostjo ne želi deliti informacij glede splitskega podzemlja, pa je jasno, da – po okrutnosti sodeč – gre za mafijski umor. Obstajajo pa glasne domneve, da so glede pokojnega predvidevali, da je policijski vohun, ki bi lahko ogrozil njihovo delovanje.

Foto: Facebook

Konec julija so privedli 25-letnega D.B., po tem, ko so na njegovem domu našli 826,8 grama kokaina, orožje, opremo za nadaljnjo distribucijo droge in malo manj kot 100 tisoč bankovcev v domači in tuji valuti. Govori se, da je prav aretacija 25-letnika, sicer sorodnika aretiranega 27-letnika, tista, ki naj bi privedla do zločina, saj naj bi ta smatral, da je nekdanji vojaški policist kriv za aretacijo bratranca. Prnjak je bil namreč maja lani razkrit kot eden izmed četverice organizatorjev dilerske skupine. Mnoge je presenetilo, da je Prnjak kmalu po zadržanju in zaslišanju na svobodi, saj je bilo v policijski akciji zaseženo kar dva in pol kilograma amfetaminov, 44 gramov kokaina in 364 gramov marihuane.

Policija je prepričana, da za umor Prnjaka ni odgovoren le 27-letni Albanec, ta naj bi po njihovo imel vsaj enega pomagača. Obstajajo poročanja, da naj bi v zvezi z umorom tudi v Nemčiji potekale aretacije.

N. Ž.