fbpx

Spolni napadi, posilstva, masturbiranje: Tudi na avstrijskih bazenih uvajajo poostren nadzor v boju proti spolnemu nadlegovanju

Burkini je postal stalnica tudi v avstrijskih bazenih (Vir: Twitter)

Spolno nadlegovanje, masturbacija v javnosti in spopadi med obiskovalci na bazenih niso del novega vsakdanjika samo v Nemčiji, temveč tudi v Avstriji. Zaposleni na bazenih celo obiskujejo dodatne tečaje borilnih in komunikacijskih veščin z namenom, da bi preprečili spolno nadlegovanje. Vseeno je obisk bazenov v Avstriji za četrtino manjši kot prejšnje leto.

Spomladi je v Avstriji stekla akcija “Sem tvoja rešilna bilka”, ki se namerava spopasti z vedno bolj prisotnim spolnim nadlegovanjem na avstrijskih bazenih s posebej za to izurjenim osebjem, poroča časnik Heute. Nedavno so koncept uspešno preizkusili na enem od dunajskih javnih bazenov.

V zadnjih tednih je tako urjenje končalo 40 reševalcev iz vode, ki so del poostrene varnostne sheme na avstrijskih bazenih vse od leta 2016. Novica, ki je brez dvoma botrovala uvedbi dodatnih varnostnih ukrepov na avstrijskih bazenih, je brez dvoma posilstvo 10-letnega dečka v letu 2015. Storilec je bil iraški migrant, ki je prišel v Avstrijo s prvim valom tako imenovanih “beguncev”. Policija je javnost z nagnusnim zločinom seznanila šele leto kasneje.

Dodatni varnostni ukrepi
Del poostrene varnosti na bazenu Laarbergbad je tudi 50-letni Rudolf A., ki je povedal, da “vsako leto osvežimo znanje s posebno varnostno združbo, kjer se urimo tako v borilnih kot komunikacijskih veščinah”. Poleg tega tesno sodelujejo s policijo, odvetniki ter zaščitniki otrok in mladine. “Vedno skušamo žrtev rešiti iz nastale situacije in opazovati nadlegovalca, dokler ne pride policija – in vedno pokličemo policijo.”

Zaradi migrantov so morali tudi v Avstriji izdati dodatna opozorila. (Vir: Twitter)

Po besedah tiskovnega predstavnika Laarbergbada Martina Kotinskyja letos beležijo manj spolnih napadov kot prejšnje leto. Ravno tako pa so zabeležili tudi velik upad števila obiskovalcev. Zdi se, da tudi Avstrijci raje ostanejo varni doma na vroč poletni dan, kot pa da bi sebe in svoje otroke izpostavljali masturbatorjem, spolnim nadlegovalcem, pedofilom in drugim perverznežem, ki so se razpasli po javnih kopališčih, vse odkar se je v letu 2015 začela migrantska kriza.

Ivan Šokić